Sign in to follow this  
Pete491

ILS Approach Problem

Recommended Posts

Guys,

 

I brought my Centurion out of the hanger for the first time in a year or so. I had changed PCs so I had to reinstall the 210 and the Reality 530. No problems all went well. So I decided to fly some ILS approaches. I intercepted the localizer and the OBS needle came in. BUT where do you get the glide slope information? The FD did not give any indication showing glide slope info. I must not have something set right.

 

I also tried to see if the autopilot would fly the approach. Nothing.

 

Help! Thanks!!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

I have found that the A/P will not respond to any navigation.  LOC, VOR or ILS.  Only HDG and ALT.  I flew this airplane a lot a year ago and don't recall any problems like this.

 

I have the right FREQ selected, VLOC selected.  I am stumped.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Is the [autopilot] section of your aircraft.cfg correct? Or is it

[autopilot]

autopilot=0

?

Something to look at anyway...

Pat☺

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pat,

I checked the aircraft.cfg and see that the line autopilot_available= 1 is in the [autopilot] section.  Are there any other entries in the aircraft.cfg or RXPGNS.INI that may be causing a problem like this?

Thanks for responding.

Pete

Share this post


Link to post
Share on other sites

Well umm....does the [Autopilot] section look anything like

 

[autopilot]
autopilot_available = 1
flight_director_available = 0
default_vertical_speed = 1000
autothrottle_available = 0
autothrottle_arming_required = 0
autothrottle_max_rpm =  90
autothrottle_takeoff_ga = 1
pitch_takeoff_ga = 8
max_pitch_velocity_hi_alt = 1.5
max_pitch_velocity_lo_alt_breakpoint = 20000
max_pitch_velocity_hi_alt_breakpoint = 28000
max_pitch = 10
max_pitch_acceleration = 1
max_pitch_velocity_lo_alt = 2
max_bank= 25
max_bank_acceleration = 1.8
max_bank_velocity = 3
max_throttle_rate = 0.1
nav_proportional_control = 9
nav_integrator_control = 0.25
nav_derivative_control = 0
nav_integrator_boundary = 2.5
nav_derivative_boundary = 0
gs_proportional_control = 9.52
gs_integrator_control = 0.26
gs_derivative_control = 0
gs_integrator_boundary = 0.7
gs_derivative_boundary = 0
yaw_damper_gain = 1.0
use_no_default_bank=1
use_no_default_pitch=1
default_pitch_mode=0
default_bank_mode=0

 

Have you looked in the .air file for that bird, and seen a section labeled

317 Autopilot Settings

       Autopilot Available=TRUE (1)

 

along with several similar lines in it? All should be TRUE (1)

 

easy to change, LClick the entry to toggle TRUE/FALSE

 

Is there any kind of Autopilot guage available in the panel?

Is it the right one for THAT bird?

I don't have that bird to look at sooo...do you have a link for it so I can load it up and look at it?

I'm not sure what else to offer atm...

 

Pat☺

Share this post


Link to post
Share on other sites

Solved.. had VLOC2 selected in the GNS530

 

I have over 600 hours of flight between FS9 and FSX and I still do this from time to time, this is why we usually have Co-Pilots with us! Fly Safe!

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have over 600 hours of flight between FS9 and FSX and I still do this from time to time, this is why we usually have Co-Pilots with us! Fly Safe!

 

Suggest an aircraft model-specific "what I have neglected previously" checklist.  With as many models as I have i really needed to resort to that suggestion.  For instance, in the PA46T I have on multiple occasions neglected to switch on the generator.  Usually go Duh when the instruments start going bye bye one by one, usually beginning with the airspeed indicator.  I also with that model often load the PA46T, immediately turn off the avionics master, then switch it back on again as otherwise the PFD occasionally fails to start properly.  With other 3rd party models I have to remind myself to switch to and from an FSX default model just to preclude potential issues.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Guys,

 

Thanks for all the input!  Bert's response says it all: VLOC2 selected. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this