Sign in to follow this  
sluggy

FS9 now supporting SLI?

Recommended Posts

Hi everybody

 

I recently updated my Nvidia graphics driver to 344.48 and Inspector to 1.9.7.3, and after trying DSR (which didn't really do much for me sadly) I went back to Inspector to reset my FS9 settings and found the SLI section (never noticed it before but maybe it was always there?). Since I've got 2 660ti's in my rig, I thought I'd play around with this 'new' section (under the FS9 profile).

 

I set the first line to          'AA_MODE_SELECTOR_SLIAA_ENABLED'

Second line                     'SLI_GPU_COUNT_TWO'

Fourth line                      'SLI_PREDEFINED_GPU_COUNT_TWO'

Sixth line                         'SLI_PREDEFINED_MODE_FORCE_AFR2'

 

I then started FS9 (windowed) and looking at the Inspector graph display both my GPUs had woken up and were operating at their usual speed (a little above 1GHz) and both had around 40% load on them, and I distinctly remember only one ever showing any life whilst running FS9 previously. 

 

I'm just about to do a test flight (PMDG MD11F, KMEM (Blueprint) - PANC (Aerosoft) over UT Canada and UT USA with ASE doing the weather, hopefully should find some nice thick clouds on the way to test this config, would be interested if anyone else using SLI tries these settings and sees if SLI does REALLY work for good old FS9. Maybe the new drivers have taken pity on our ancient FS9? Just for info, Win 7 x64 Prof.

 

 

Cheers, SLuggy

Share this post


Link to post
Share on other sites
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

Well, arrived safe and well in chilly Anchorage, and can confirm that ON MY SYSTEM FS9 does seem to be running in SLI mode. Whereas before I had frames locked at 30, this flight just completed I locked frames to 60 FPS and had little stuttering. To tell you the truth, FS9 looked fantastic, with very little blurries as well, mostly when flying at 8x time compression (which is fair enough, I guess). Pretty pleased with myself.

 

I'm not going to shout from the rooftops that SLI works in FS9 now, but it does seem to be working on my system. A few others would need to test it before I'd be game to make that conclusion! :D

 

Cheers, SLuggy

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nice post, sluggy!

I am wondering if this would apply to fullscreen?

I suspect that in windowed mode, you'd be applying the Windows drivers and settings to the sim.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this