Recommended Posts

This one is pretty straight forward.

Yesterday ASN worked just fine. Today I start up my sim and ASN just says "Waiting for Simulator." It will not connect to FSX. I have a legal version of FSUIPC and it is running. I didn't change anything with flightsim, no modifications, nothing. Anyone else experience this?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

Yeah, it happens some times. I just close ASN and start it up again (FSX still open), always works.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Single computer. Like I said it worked fine yesterday. I start ASN then FSX. It's worked fine for as long as I've had it. I bought it the day it came out

Share this post


Link to post
Share on other sites

I know that ASN loads a module into FSX and P3D before it will communicate with the sim...maybe the module is missing or corrupted? Have a look at page 13 of the user manual....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Well after my fourth re-install it has appeared to work. Never seen anything like this. Thank you to all who gave me suggestions!

Share this post


Link to post
Share on other sites

This is an automatic message.

 

This topic has been moved from "MS FSX Forum" to "The Unofficial Active Sky Support Forum". This move has been done for a number of possible reasons.

  • The most likely reason is that the post was off topic.
  • The topic could also have contained images or a video that were not appropriate to the original forum it was posted in.
  • The images might not have been "illustrative" or "explanatory" in nature.
  • The topic could have been moved because we deemed it to be more appropriately placed elsewhere.
Please ensure that your posts are "on topic" and contain illustrative images or videos as appropriate. Do not post videos or images just for entertainment purposes anywhere but in the screen shot or video forums. See our image posting rules here.

 

Members who continue to post off topic posts can be denied entry to specific forums in order to reduce and remove the practice. Your cooperation is appreciated.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I also had the message waiting for simulator. Checking and checking and checking but to no avail. Tried different options and reinstall ASNext. Same problem. Finally after several days and re checking again I noticed that the the simconnect in user/Uszername/appdata/roaming/microsoft/fsx did not contain the actual Simconnect.xml BUT içnstead a shortcut to the installation file. Once I corrected the error it worked perfectly.

I am giving this info because it is easy to overlook the icon itself and realizing that it is in fact a shortcut.

 

Roger

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this