Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Jayjay

Weird FSX SE crash

Recommended Posts

Hello fellow flight simmers!

 

FSX crash happens on NA airports in areas normally not covered by FTX. Crash happens a few seconds after the scenery has loaded.  Example :

- No crash at KSEA, KSAN, KSFO

- crash at KDEN, KORD, KJFK, KIAD, CYUL

 

Crash happens at those airports whether FTX Central is set at Global (with or without hybrid), NA, Europe, Oceania.

 

Installed sceneries (all latest versions) : FS Global 2010, FTX Global, FTX Vector, FTX Europe LC, PNW, PF, NRM, CRM, SAK, NCA, EU England, EU Scotland, AU SP4, NZ South, almost all FTX regional airports  + AYPY & KPSP.

 

No crash if I de-activate FSUIPC4 4.938c !!!!!

 

Crash reports says faulty module is XAudio2_6.dll

 

What is the relation between Pete Dowson's FSUIPC4 and XAudio2_6.dll ?

 

Does anybody have any clue how to solve this?

 

Thanks for your attention

Jean-Jacques

 

Below is the crash report in XML format (text format is in french)

 

- <Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event">

- <System>
  <Provider Name="Application Error" /> 
  <EventID Qualifiers="0">1000</EventID> 
  <Level>2</Level> 
  <Task>100</Task> 
  <Keywords>0x80000000000000</Keywords> 
  <TimeCreated SystemTime="2015-01-22T16:32:49.000000000Z" /> 
  <EventRecordID>3470</EventRecordID> 
  <Channel>Application</Channel> 
  <Computer>JJS-PC</Computer> 
  <Security /> 
  </System>
- <EventData>
  <Data>fsx.exe</Data> 
  <Data>10.0.62608.0</Data> 
  <Data>54abe5b4</Data> 
  <Data>XAudio2_6.dll</Data> 
  <Data>9.28.1886.0</Data> 
  <Data>4b6b0791</Data> 
  <Data>c0000005</Data> 
  <Data>0002cbef</Data> 
  <Data>116c</Data> 
  <Data>01d0365fc65300cd</Data> 
  <Data>C:\Steam\steamapps\common\FSX\fsx.exe</Data> 
  <Data>C:\Windows\SysWow64\XAudio2_6.dll</Data> 
  <Data>4d227866-a254-11e4-9f00-6c4008b6abc1</Data> 
  </EventData>
  </Event>

Jean-Jacques Struyf

between EBBR and EBCI

Share this post


Link to post
Share on other sites

Just from Google searching the faulting module, it looks like most people were successful with updating

 

their audio drivers to fix that type of crash.


Charlie Aron

Awaiting the new Microsoft Flight Sim and the purchase of a new system.  Running a Chromebook for now! :cool:

                                     

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks! That's the first thing I had found on Google, but it did not help.  That is why I came here ;-(

Jean-Jacques


Jean-Jacques Struyf

between EBBR and EBCI

Share this post


Link to post
Share on other sites

Problem probably caused by one of the add-ons I had installed.  I am trying to track down the culprit if any.

 

Jean-Jacques


Jean-Jacques Struyf

between EBBR and EBCI

Share this post


Link to post
Share on other sites

Problem probably caused by one of the add-ons I had installed.  I am trying to track down the culprit if any.

 

Jean-Jacques

 

 

salut j avais un GPS module dans mon dll .xml qui me donnais cette erreur bonne chance

 

 

 

 

 

try to remove if you have Gps module in the dll xml ....


i7 4777k 4.6mhz, 32gddr3, GTX 760 4g sci ,Saitek x52,yoke and quadrant, 60 Led . SSD

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jim Young | AVSIM Online! - Simming's Premier Resource!

Member, AVSIM Board of Directors - Serving AVSIM since 2001

Submit News to AVSIM
Important other links: Basic FSX Configuration Guide | AVSIM CTD Guide | AVSIM Prepar3D Guide | Help with AVSIM Site | Signature Rules | Screen Shot Rule | AVSIM Terms of Service (ToS)

I7 8086K  5.0GHz | GTX 1080 TI OC Edition | Dell 34" and 24" Monitors | ASUS Maximus X Hero MB Z370 | Samsung M.2 NVMe 500GB and 1TB | Samsung SSD 500GB x2 | Toshiba HDD 1TB | WDC HDD 1TB | Corsair H115i Pro | 16GB DDR4 3600C17 | Windows 10 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Merci Charles, mais je n'ai pas de GPS dans mon dll.xml

 

My dll.xml file had only an entry for FSUIPC4

 

Jean-Jacques


Thanks Jim!  I had seen that while searching for a solution.  The strange thing is that  it was happening only in non-FTX parts of the USA.

As it was a fresh install of FSX SE with only FTX sceneries installed, I started all over again and I am now in the process of re-instaling all the sceneries.  I had noticed the problem after having installed flightbeam's KDEN, but that does not mean that Flightbeam's KDEN was the culprit.

 

Jean-Jacques


Jean-Jacques Struyf

between EBBR and EBCI

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Tom Allensworth,
    Founder of AVSIM Online


  • Flight Simulation's Premier Resource!

    AVSIM is a free service to the flight simulation community. AVSIM is staffed completely by volunteers and all funds donated to AVSIM go directly back to supporting the community. Your donation here helps to pay our bandwidth costs, emergency funding, and other general costs that crop up from time to time. Thank you for your support!

    Click here for more information and to see all donations year to date.
  • Donation Goals

    AVSIM's 2020 Fundraising Goal

    Donate to our annual general fundraising goal. This donation keeps our doors open and providing you service 24 x 7 x 365. Your donation here helps to pay our bandwidth costs, emergency funding, and other general costs that crop up from time to time. We reset this goal every new year for the following year's goal.


    17%
    $4,455.00 of $25,000.00 Donate Now
×
×
  • Create New...