Sign in to follow this  
Foxtrot_Sim

Green Highlights disable knobs form turning.

Recommended Posts

Hello,

I have the Phenom 300 and I am having a problem where if I try to scroll on a knob on the G1000 or anywhere there is that green high light, it will freeze up and not turn. It will also be highlighted green and turn with the animation, but nothing will happen. So if I try to change pages, the knob will highlight green and may or may not have the turning animation, but the page  wont change. This happens on all knobs and wherever there is the green highlight if you drag the mouse over.

 

I found this problem in their Phenom 100, and I haven't found a fix yet. I don't know if it is other products where the green highlight is.

 

THanks!  

Share this post


Link to post
Share on other sites
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

I don't have this problem in either the 100 or the 300.

 

Vic

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dmitri,

 

I don't have that problem either.  Just to make sure we're all talking about the same thing...the problem is that when you use the mouse wheel on the knob, nothing happens?  Do you have any method that makes the knob work or are you just using the 2D controls?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Do you guys see in the 100/300 if you bring your mouse over a knob it high lights green with the arrows? I'm having an issue where if I were to try to scroll to change a dial, nothing would happen, the pages won't change. This is in the VC. In the 2D panel it works fine, but in the 3D panel with the 3D knobs it will occasionally "freeze up" and not scroll. Even if the dial visually  rotates, nothing would happen on the panel, until I click away or wait a few minuted. I've noticed it happens a lot if I scroll while my mouse is in the center of a knob, and it doesn't happen as much when its on the far outer area of the knob. I'm trying to describe this the best I can. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yeah, I know what you mean with the highlighting. 

 

I've found that some of the pages in the MFD are very clunky to use.  Sometimes you have to turn the knob several times to get the highlighted field to change, but it works eventually.  My PFD menus work well for the most part.  Does this describe what you're talking about?

Share this post


Link to post
Share on other sites

I had the same problem too but after highlighting the little knob you have use the scroll button (middle button) on your Mouse.  I was trying to click on the right or left side of the button and sometimes it worked and sometimes not.  Then suddenly nothing.  Seemed like a freeze but other functions on the panel worked so it was not a freeze.  Nothing whatsoever happened no matter what I did though trying to set up a FPL.  Learned to use the middle button on the Mouse to go forward/back and it performs great.

 

Best regards,

Share this post


Link to post
Share on other sites

@C525B, yes. I am using the middle mouse scroll to change the knob, and after a while of scrolling it does eventually work, I was wondering if there was a fix so I didn't have to waste time waiting for the knob to scroll. 

 

@Jim Young, I am using the middle of my mouse to scroll. You're saying I should click the scroll (my mouse has the scroll click function)? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this