Sign in to follow this  
ApacheHunter

Problem with TL/TA and minimums

Recommended Posts

For some reason, FS2Crew suddenly only uses the standard U.S. 18000 ft/FL180 as the transition altitude/transition level, regardless of my input in the FMC. Also for the minimums it started to use a default value, instead of what I fill in on the approach brief page of the settings window. What could cause this and how can I solve this problem?

 

EDIT: The above was for yesterday's flight. On today's flight I found out that FS2Crew used 7000 ft instead of 2000 ft for the FAF, FL100 instead of FL030 for the transition level and > 500 ft instead of 187 ft for the minimums. I am 100% positive I filled everything in correctly in both the FMC and the FS2Crew settings. It never did this before. Very strange...

Edited by ApacheHunter

Share this post


Link to post
Share on other sites
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

The problem is that your FS units of measurement for altitude are set to Meters.  You must have somehow reset your FS setting.

 

They need to be set to "Feet".

Share this post


Link to post
Share on other sites

That's right, I recently changed that setting. I didn't know it would affect FS2Crew. I'm setting the units of measurement back to feet. Thanks for your help!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Setting FSX to metric altitude breaks all sorts of addons, definitely leave it at as feet!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this