Sign in to follow this  
Richard Sennett

Anyone have UT2 in P3D that move

Recommended Posts

Ok installed fine aircraft show up but never move - anyone who has a solution for this would luv to hear it - I must be missing something - every version of P3D I have never had moving UT2 traffic - thanks 

Share this post


Link to post
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

I am not seeing an UT2 bgl in world scenery folder - why would that be ? 

Share this post


Link to post

It doesn't have any bgl files. Ut2services.exe (or whatever it's called) pulls flightplans and Ai traffic from a database in %appdata%\flight1 software.

Amazing.

Share this post


Link to post

I am not seeing an UT2 bgl in world scenery folder - why would that be ?

I'm not 100% sure on this but I don't think you will see a bgl for ut2 traffic. They inject their traffic rather than building/using a bgl file. Someone please correct me if I'm wrong. No idea though why they would not be moving.

Share this post


Link to post

I'm not 100% sure on this but I don't think you will see a bgl for ut2 traffic. They inject their traffic rather than building/using a bgl file. Someone please correct me if I'm wrong. No idea though why they would not be moving.

 

You beat me to it - UT2 does not use a bgl system so still have no idea why they dont move - is there something in UT2 gui I am suppose to do - did the timezone thing and hit apply on management area other than that no idea why they never move

 

Did a tutorial to install UT2 while ago but never saw anything move so I just stopped using ai all together - all the new versions of P3D didn't help either as I kept P3D lean but looks like this last version will be the one to have for a long time

Share this post


Link to post

You beat me to it - UT2 does not use a bgl system so still have no idea why they dont move - is there something in UT2 gui I am suppose to do - did the timezone thing and hit apply on management area other than that no idea why they never move

 

Did a tutorial to install UT2 while ago but never saw anything move so I just stopped using ai all together - all the new versions of P3D didn't help either as I kept P3D lean but looks like this last version will be the one to have for a long time

Can you stop and start UT traffic from the addon menu in P3D?

Share this post


Link to post

Can you stop and start UT traffic from the addon menu in P3D?

 

Sure can - can do all of the options there but nothing moves waited 1/2 hour - plenty of AI but no movement  :(

Share this post


Link to post

Sure can - can do all of the options there but nothing moves waited 1/2 hour - plenty of AI but no movement :(

Hmmm, this might be as far as I can go to help troubleshoot. Maybe the aitraffic or traffic tool or whatever it's called that comes with the sdk could show you if they ai traffic do have flight plans? And what times those flights are then for? Even though you said you did the time zone thing, maybe there's still something up there?

 

You've tried at all kinds of different airports I assume? Sorry, just grasping at straws now.

Share this post


Link to post

Hmmm, this might be as far as I can go to help troubleshoot. Maybe the aitraffic or traffic tool or whatever it's called that comes with the sdk could show you if they ai traffic do have flight plans? And what times those flights are then for? Even though you said you did the time zone thing, maybe there's still something up there?

 

You've tried at all kinds of different airports I assume? Sorry, just grasping at straws now.

 

Thanks Kevin still looking around - not much to find so far 

Share this post


Link to post

Sure can - can do all of the options there but nothing moves waited 1/2 hour - plenty of AI but no movement :(

I'm talking about the ai traffic board sample that comes with the sdk. That connects to the sim and shows you a flight info board sorta like you'd see at an airport.

Share this post


Link to post

I'm talking about the ai traffic board sample that comes with the sdk. That connects to the sim and shows you a flight info board sorta like you'd see at an airport.

 

Not sure how to use that 

Share this post


Link to post

I think Kevin is talking about traffictoolbox.dll in the SDK

Share this post


Link to post

I think Kevin is talking about traffictoolbox.dll in the SDK

 

Ok getting a little confusing - in fsx you installed it they moved - ? now they dont never had to do anything but set timezone 

Share this post


Link to post

I think Kevin is talking about traffictoolbox.dll in the SDK

Yep. That's what I'm talking about. Maybe it could give some clue to what's going on. But just grasping at straws like I said.

Ok getting a little confusing - in fsx you installed it they moved - ? now they dont never had to do anything but set timezone

Yeah, it should be that simple. But for some reason it's not in this case. So I was hoping with traffic tool maybe it could give some clue, like no flight plans or flight plans with times that are way off.

You have tried at several different airports, right? Because I could also see if you're at an airport that had a bad afcad like taxiways not connected to runways, then the ai would have no way to get from the gate to the runway.

Share this post


Link to post

Plans and timetable folders in UT2 roaming folders ahve a txt file both say this 

 

Flightplans will be placed here during runtime

 

User generated time tables will be saved to this folder.

 

Assuming something should be in these txt files but nothing but what I posted - weird

 

Cant believe nobody knows what I am doing wrong this must be common - are all others just loading UT2 and seeing moving traffic ? or doing something to induce it - FLight1 UT2 forum is useless dont want to know you if your using P3D

 

Thanks Kevin - my middle name by the way  

Share this post


Link to post

I have UT2 installed in P3d v3.3 and did a test

 

set p3d to seattle Tacoma

set A1 traffic to 65%

set simulation rate to x 4

 

and waited, not much happened,

I then opened the ATC window and selected - ATIS -  then Ground -  bingo -  over the next few minutes a regular stream of A1 traffic moved from stands to takeoff

 

Btw - I used the LM option to install UT2 into my separate  add-on objects folder outside the sim install folder (I'm using this for add on aircraft as well if the option is available)

 

KH

Share this post


Link to post

No problems here, traffic moving normally.

I suggest uninstalling/reinstalling.

The only problem annoying me is the licence file that is detected by Windows defender as a false positive. I wonder if it is an open door to my PC that could be used by hackers.

 

Edit: I used this method.

Share this post


Link to post

Richard,

 

In the %appdata%\roaming\Flight One Software\Ultimate Traffic 2\Databases folder do you have at least two files named "UT2Daily_Official.db" and "UT2Weekly_Official.db"?

What are your traffic sliders set to in P3D (not UT2)? If they're above zero set them to zero and do you still see AI planes sitting at the gates?

When installing UT2 did the installer spend a lot of time checking repaints, updating databases, etc as you updated from version to version?

Share this post


Link to post

The only problem annoying me is the licence file that is detected by Windows defender as a false positive

 

 

iam  surprised  that its  still working   since  usually  when windows detects  a false  positive  its  sends  it  to quarantine  which in turns   out ut2  doesn't  start up.   been  a  thread  about  this  already    and  the solution was  to   exclude   ut2   from  scanning

Share this post


Link to post

I have UT2 installed in P3d v3.3 and did a test

 

set p3d to seattle Tacoma

set A1 traffic to 65%

 

 

This is very interesting will try this - thank you much

 

No problems here, traffic moving normally.

I suggest uninstalling/reinstalling.

 

 

All installed working well just no movment - thanks

 

Richard,

 

In the %appdata%\roaming\Flight One Software\Ultimate Traffic 2\Databases folder do you have at least two files named "UT2Daily_Official.db" and "UT2Weekly_Official.db"?

 

 

Sure do - gave up on UT2 and uninstalled it - using freeware which seems to work lot less hassle and looks great - thanks all for the help - much appreciated

 

Pete  did all of the exclusions and such that didn't matter 

Share this post


Link to post

Cant believe nobody knows what I am doing wrong this must be common - are all others just loading UT2 and seeing moving traffic ? or doing something to induce it - FLight1 UT2 forum is useless dont want to know you if your using P3D

 

 

This  could  be  your  issue   kevin,  since  its   its  put  your  ut2  dll  in quarantine  it  want  work,  if  it  has  you got  to restore  back again   and   exclude  your  av  or  windows  or  what ever  av  your  using to exclude  scanning  of  the flight  one  folder

 

http://www.avsim.com/topic/488650-ultimate-traffic-2-invalid-license-issue/

Share this post


Link to post

Is your exe.xml file configured correctly, Richard? Maybe post a screenshot for us to check?

Share this post


Link to post

Is your exe.xml file configured correctly, Richard? Maybe post a screenshot for us to check?

 

Its fine Chris - no biggie - at least I can control ai now in P3D  :wink:

 

2a9e7vm.jpg

Share this post


Link to post

Rich,  What about your Simconnect,  Did you try and Install them all (6 i think) 

Share this post


Link to post

Rich,  What about your Simconnect,  Did you try and Install them all (6 i think) 

 

Yes have the mall first thing I do when I load up new sim - no worries Elaine not a big deal 

 

Elaine what do you mean by 6 of them there isint 6 of them to load in redist folder ?

 

I have 4 of them in add remove programs

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this