Sign in to follow this  
Mike_CFII_MEL

Jetline Systems 3 of 4 Computers Have Arrived

Recommended Posts

Hi Everyone,

 

Won't be long now, looks like three out of the four computers arrived today. They are still in the boxes, too sick to do anything, I'll keep you posted.

 

We are getting closer.

 

Thanks Ken

Share this post


Link to post
Share on other sites
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

Great news,

 

Did you get special systems or buy the off-the-shelf systems?  I've been looking at them for my next upgrade.  I'm an Intel person so I'm not sure about the Samsung SSDs?

 

blaustern

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

 


I'm not sure about the Samsung SSDs?

 

I'm running all EVO Pros in my Jetline System.

 

Couldn't be happier.

 

Mark

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

 


I'll keep you posted.

 

Yes, please do, I'm very interested to see how it works for you.

 

Cheers, Rob.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,

 

I mixed and matched a few items from their website and I also had a few parts I sent him. I have no doubt Ken can work out whatever computer components you may want and/or need for your build. I've used SSD's in the past and have had no problems, I actually replaced my 10,000rpm drives for SSDs... the 10,000rpm drives are now used as backup drives.

 

 

Great news,

 

Did you get special systems or buy the off-the-shelf systems?  I've been looking at them for my next upgrade.  I'm an Intel person so I'm not sure about the Samsung SSDs?

 

blaustern

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Guys,

 

Here are the three that arrived the other day, finally got them unboxed. Just waiting on the right display computer.

 

Jetline.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,

 

I have seven computers in all. Three will be setup (3-75" 4K Samsung) for my visuals (left,center,right)... The other four computers will be used for Sim-Avionics.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mike,

 

Was there a reason to replace the 3 Titan X cards by 3 1080 cards ?

 

Regards

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,

 

Was told by jetline the 1080s would be the better route to go, they even helped sell the Titan X's. Also noticed that a new version of P3D is out, looks like I'll be upgrading before ever using the sim setup. DAMN!.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yes you want this update Mike, fixes a few things (Ok, more than a few).

 

Cheers, Rob.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Guys,

 

I have the three computers that Ken sent me hooked up, but have no clue how to get WideView and WideTraffic going, I'm just waiting on Ken to get two of the three (left and center) views up and send the last computer (right view).

 

Getting there, I know a few of you are waiting on me, I'm trying to get up ASAP and get my findings online. Hope it won't be too long now.

 

Jetline1.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ya know Mike, no one really wants to hear this  :BigGrin:

 

Cheers,

Mark

Aye... :-P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Wilhelm,

 

Yes I am and it looks like I'll be here for awhile, so I added a split A/C unit to keep everything cool, it's a 24,000btu/2-ton setup.

 

 

Mike,

 

Are you still in your garage? :smile:

 

blaustern

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Guys,

 

Just got word from Jetline, the installation will begin tomorrow at 10am. The last computer they had a problem with is just about finished as well, I should have the left and center displays up tomorrow.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Everyone,

 

I'm done for the night, I finally fixed the display (left / center) issue... It took most of the day, I'm sure Ken is going to like that. I also managed to get some hardware calibration done as well. I hope tomorrow I can finish up then it's just waiting on the last (it ships Monday) computer, if I get done tomorrow I may spend part of Sunday uploading a video or two. It will just be the left and center visual displays.

 

It looks fantastic and she maintains 60fps, here are my settings so far:

 

Settings Graphics

----------------------

Resolution: 3840x2160x32 on two, soon to be three 75" 4K monitors

FXAA: ON

MSAA: 8 Samples

Texture Filtering: Ansiotropic 16x

Texture Resolution: Ultra 4096x4096

VSYNC: ON/Unlimited - Locked at 60fps via monitors

Hardware Tessellation: Checked  | WideViewAspect Ratio: Checked  |  MipMap VC Panels: Checked

 

Scenery Settings

---------------------

Level of Detail Radius: Ultra

Tessellation Factor: High

Mesh Resolution: 5m

Texture Resolution: 15cm

Scenery Complexity Very Dense

Autogen vegetation density: Very Dense

Autogen Building Density: Very Dense

Water Detail: Medium

Reflections: Clouds and User Vehicles checked

Special Effects Detail: High

Special Effects Distance: High

HDR Lighting: Checked - 1.10/1.00/.80

Landing Lights Illuminate Ground: Checked

Lens Flare: Checked

Shadow Quality: Medium

Enable Terrain To Receive Shadows: Checked 10,000 / 10,000 / 6,000

Object Type: Internal & External Checked

Weather: Clouds at 90mi / Coverage is at Maximum / Volumetric Fog is Checked / Detailed Clouds is Checked

Traffic is off right now, still testing

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks for the update Mike,

 

I'm looking forward to the videos. :smile:

 

blaustern

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Everyone,

 

Looks like more delays, the server visual fails to boot, it goes into an endless cycle of fix windows or boot normally. I love flight simming, I love flight simming, I love flight simming... I have to keep telling myself that, if not I may blow my brains out after spending over 100k on flight simming. 8-)

 

Here we go again.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi guys,

 

Just getting started working on the network with Ken from Jetline, there are definitely some growing pains with this setup, would like to get some video from P3D itself but every time I press record in P3D I get no recording.

 

This is from my camera, even the camera is new... Still trying to figure that out as well.

 

Here is the link. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Looking good Mike!

 

Any chance of get a picture from outside the nose section showing the TV positioning in relation to the nose?

 

Thanks

 

David

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this