Sign in to follow this  
ryanbatcund

Beta low fps?

Recommended Posts

Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

Some users were reporting success with it - maybe it will help someone.  I think a lot of people who got it are new to XP.

Share this post


Link to post
Share on other sites

yes i reinstalled xp11 and changed this setting and seems to have boosted me up to about 22 avg, was actually flyable but honestly as a "demo" it wont convince many to buy. I bought it because I like to support the community to keep pushing forward. I think is a grower with potential but for now its not a god to for me.  ill be going back to my p3d which i just got to worth perfectly. Maybe in 6-12 months this will be ready.

Some users were reporting success with it - maybe it will help someone.  I think a lot of people who got it are new to XP.

Share this post


Link to post
Share on other sites

yes i reinstalled xp11 and changed this setting and seems to have boosted me up to about 22 avg, was actually flyable but honestly as a "demo" it wont convince many to buy. I bought it because I like to support the community to keep pushing forward. I think is a grower with potential but for now its not a god to for me.  ill be going back to my p3d which i just got to worth perfectly. Maybe in 6-12 months this will be ready.

 

Performance isn't optimized yet so you can't decide of that alone.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'll check that. I seem to remember other OGL titles working better with threaded optimization set to off.

 

To be honest, frame rates for me a very good, but I do suffer quite a bit of stuttering, regardless of settings, but this may be another downside of this particular beta (demo) build.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thank you Ryan! That cured my performance issue instantly. (A problem with being a Noob is not being aware of this sort of basic configuration requirement)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Have someone a temporary solution for low fps with amd cards?

 

My System:

- MSI RX 480 Gaminx X 8GB I

- Intel i7 4790k

- 16 GB Ram

- SSD

- Windows 10

 

I only get about 14 Frames at high settings and 25 Frames at the lowest settings. I know it is a beta, but maybe someone has tips like modify the configurations file or something like that. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this