Sign in to follow this  
tcas_climb

Static fuel flows

Recommended Posts

Haven't had the chance to do a test flight yet, but doing some mucking around on the ground I noticed the fuel flow on the PW 400 model is stuck at 1.3 and the GE is 0.6. I haven't tested the RR yet. Anyone else seeing this?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

Forgot to mention im using FSX Boxed. Also just did the first flight, the fuel flow indications return to normal when airborne, but after landing they go back to 1.3 for the PW

Share this post


Link to post
Share on other sites

I don't have access to my sim at the moment, so you may want to submit a ticket so that we have some tracking on the issue.

 

Are you using any custom throttle bindings through FSUIPC?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Is this the case than one livery displays LBS and the other KGS ?

 

E M V

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi I had this too on the RR BA 747-400, I loaded cold and dark and ran the long turn on ground service, after eng start and whilst taxing I had fun of 0.6, increasing eng thrust made no difference to ff.

 

Cheers

 

Neil

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi again,

 

FYI I just tried a takoff at EGLL and the FF stayed at 0.6 on each engine until passing approx 100 knots, then it jumped up to correct number.

 

Cheers

 

Neil

Share this post


Link to post
Share on other sites

Interesting. Passed it on to the team to look into. I'll have a look when I get home as well.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks Kyle,

 

It's an awesome piece of software, very impressive and performs great, I can see it was a real labour of love. Keep up the good work.

 

Cheers

 

Neil

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello again,

 

I did some flying again last night and found 747-400, and 747-400F both had fuel flow figures of 0.6 whilst on the ground (no matter what setting the Throttles were at), I kept the ENG page on the lower EICAS for takeoff and each time passing through about 100 knots the correct fuel flow displayed correctly, i.e went form 0.6 to 10.7. Let me know if you need me to try anything, but I can replicate it each time I fly. 

 

Is anyone else seeing this?

 

Cheers

 

Neil Warren

Share this post


Link to post
Share on other sites

Neil,

 

Has already been passed along to the developer responsible for review.

 

We'll report back after that takes place.  Probably just something small.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Robert,

 

Many thanks, yea it's not a big deal. Not affecting my enjoyment of this amazing aircraft. It's so good and very polished. I am really impressed with how far you guys have come. I wasn't that bothered about the 747 as I don't have the time for long haul, but of course I saw the previews and the teasers, so I couldn't resist. Worth every penny.

 

Now I just need to convince the wife to leave me at home on my own for a few days :)

 

Cheers

 

Neil

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this