Recommended Posts

Hello folks just updated 1.4.3, and after I downloaded and tryed to open, i get

and error (The application has failed to start because its side by side configuration is incorrect.

Please see the application event log or use the command line sxstrace exe tool for more detail.

i loaded it on my remote computer. loaed several time with no change.

What am i doing wrong.  THX  RobertC.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

Robert,

use the "littlenavmap-nosimconnect.exe" if no simulator (i.e. no SimConnect) is installed.

Alex

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks for the fast reply, got it up and running.

I have another problem that has come up, I cannot for some reason load the scenery library.

It will not even acknowledge the mouse cursor.

What am i missing.

THX......................RobertC

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi RobertC,

 

Are you loading the scenery library on the computer that has the flight simulator installed ?

If not then you need to load it on the computer that has flight simulator installed and then copy the library across to your remote computer.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thx , But where do you load it on the client computer .

whats the location to put the files.

Thx........................RobertC

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yes i have loaded it on the main computer, just need to know where to load file on client.

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, Mr.midnight said:

 

Thanks for the fast reply, got it up and running.

I have another problem that has come up, I cannot for some reason load the scenery library.

It will not even acknowledge the mouse cursor.

 

If you are running LMN on a remote computer then you must build/load the database on a copy of LMN installed on the computer where your simulator resides, then transfer the database to the remote computer.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sorry folks , im trying to understand.

Where are these files that i get from computer 1, and where do i put them in computer two,

I have ran the sce. dat. on com 1 and copied the files from AppData,Roaming,ABarthel,Little navmap db.

And then copied over to second com in same place on that computer.

What am i missing......................RobertC

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Robert,

I can only repeat what Paul and Ernie said.

Have a look at the manual here. It describes the whole procedure step by step.

Alex

Share this post


Link to post
Share on other sites

Maybe im not making myself clear here, what folder? are you talking about.

I understand that i copy over to the other machine, but where in the other machine, what folder do i place the copies in.

And im tired of reading your manual, and i would not waste my valuable time in asking.

Thats not a hard question to me, where do i place the frikin file in the other machine.

treat me like im a two year old?

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Start LNM on the remote/other machine and select in the menu "Scenery Library" -> "Show Database Files". This will open Windows Explorer showing the the directory where you have to place the copies. 

Nobody is treating anybody like a two year old. It is just hard to find out how much computer knowledge somebody has when doing all that online.

Calm please. People are trying to help here.

Alex

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Im  not truly understanding what so hard in what im asking.

Okay lets start over, Why dont you tell me where to go from here.

I have already ran the data base on the com with the flightsim.

I then copied what was in the show data base files . ( little nav ,map_sqlite , little_navmap_fsx.sqlite) from computer with flithsim to the the client.

I then pasted it to the AppData, Roaming, ABathel, little_navmap_db in the client computer.

Is that correct so far? or what folder do i place it in.

What am i missing.......Robert C

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sounds correct. You are missing nothing. Zoom in on the client/remote and you should see airports.

You do not have to load the scenery library on the client. Forget that dialog. It is disabled on purpose.

Alex

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yes you  are correct, its working.

Thank you sir.

My apologies for acting like a two year old:]

Have a great day.

RobertC

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Robert, 

no problem. I'll point out in the manual that no reload is needed after copying. 

Alex

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now