rapsta

Timeout at Startup

Recommended Posts

Hi,

 

I have problems at startup of Chase Plane, It goes into a timeout. Internet connection to other sources is fine.

I am currently on the beta but can´t switch back because it won´t start. Any tips? Thanks in advance.

 

Kind Regards

Share this post


Link to post
Share on other sites
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

Yep, same problem here!

I believe it could be a server problem, I also cannot download the VFX Central setup.

I can't enter in the VFX Central, too. Gets also stuck with a timeout error

Share this post


Link to post
Share on other sites

Our servers are operational with no known issues.

  1. Where are you accessing it from in the world?
  2. Are you able to access our website from multiple ISPs?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,

I'm having the same issue as explained above on the non-experimental build. Same goes for starting VFX Central, both programs show the message Timeout. I'm accessing from Germany and I am not actively using an ISP/VPN. The website takes some time to load but I am able to access it.

Restarted my router and PC multiple times, does not make a difference

Share this post


Link to post
Share on other sites

I am also accessing from Germany and I am using no VPN.

 

The website is loading as normal, but I can not download the VFX Central setup...

Share this post


Link to post
Share on other sites

I am also accessing from Germany. The website is ok but it takes a long time to load. I can not download  chaseplane .

Share this post


Link to post
Share on other sites

This might be a routing issue. We have had this happen before from the same country (Germany).

We are trying to route you guys to our server in France to fix the issue (temporarily at least)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Just now, The Martin said:

Cool! How long does it take you think ?

No ETA, we need to validate that our proposed solution actually fixes the issue.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Today I just tried it again and everything is working!

Thank you for solving this problem so quickly!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello!

I'm experiencing the same issue. Whenever I start ChasePlane (As admin) I always get the following message:

 

"It looks like something unexpected occured.

Please send the following error code at alpha@oldprop.com

(ConnectionClosed)

Sorry for the inconvenience."

 

This always seems to happen when it tries to load the libraries. VFX Central also having issues loading and the website seems to load okay.

I live in the UK and no VPN.

 

Please help.

 

BRGDS Michael Göbel

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Not for the first time: "ConnectionClosed" I wonder how long it will take them to restore the connection this time?

Puk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now