tamsini

Just Flight PA-28R Arrow III - loss of power

Recommended Posts

Hello all - I have posted on JF forum but wondering if anyone here has this issue. Upon purchasing this aircraft for P3D v4.1, it constantly loses power above 3000 ft leading to a stall. I have seen something similar on the JF forum but the solution was an update - but this was back in May. This cannot be the issue for the 4.1 version.

I have gone through the manual, followed the checklists and looked at multiple videos and nothing that I can see would lead to this problem unless I'm blind as a bat or simply missing something. I'm hoping someone can point me in the right direction.

 

Share this post


Link to post
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

Same here with me during the flight KACK to KBID. (loss power)

Share this post


Link to post

It's fuel injected, right?  Just a sugggestion...try pressing 'H' for carb heat to see what happens.  Shouldn't work but it might.

Share this post


Link to post

They have some basic engine failure stuff built in.  There's a menu with some options under Add Ons>JustFlight Arrow III.  Try turning off "Engine Management".  Also try opening up the "Refill Menu" and add oil. 

Share this post


Link to post

Thanks for the suggestions guys - I have tried all of the above and still stalls. Hopefully, I'll hear from JF support soon.

Share this post


Link to post

OK think I've got it, thanks to the JF forum. I was applying full power on climb which I shouldn't do, even though the manual seems to indicate you do. Learning all the time.

Share this post


Link to post
11 hours ago, tamsini said:

Hello all - I have posted on JF forum but wondering if anyone here has this issue. Upon purchasing this aircraft for P3D v4.1, it constantly loses power above 3000 ft leading to a stall. I have seen something similar on the JF forum but the solution was an update - but this was back in May. This cannot be the issue for the 4.1 version.

I have gone through the manual, followed the checklists and looked at multiple videos and nothing that I can see would lead to this problem unless I'm blind as a bat or simply missing something. I'm hoping someone can point me in the right direction.

 

No issues here:

 

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now