Recommended Posts

I have an issue that may have been resolved but I'm not sure. I have flown the PMDG 777 for about 4 months without an issue. However I deleted the 777 because I was getting an RAAS issue after purchasing Imaginesim VIDP and Blue Marble Skygazer. After the fresh install of the 777 now it just crashes. No other aircraft makes it crash only when I select the T7. The screen loads to 100% I get the Initializing green bar and the countdown to 0 then it freezes and I get Prepared 3D exe has stopped working. Can anyone help me?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

Since everything was fine before you installed VIDP and Blue Marble, I would suspect one of those before the 777. Try disabling/uninstalling your recently installed addons and see if that corrects things.

Ted

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey Ted I have done that. Which is why I'm so puzzled  when I'm flying any other aircraft with or without those two add on installed it works flawless no crashes. But if I fly the T7 it crashes. I have a lot of add ons from Active Sky FSDT, Fly Tampa, REX, PTA, FS Real Time, Orbx I also have FSUIPC 5. It's very weird. I flew during Cross The Pond yesterday on Vatsim with no issue. But, now I cant even get 200 feet off the ground.  This is what I got from EventViewer. PS: this is my very first time on a forums of any kind and I'm not to knowledgeable when it comes to the inner workings of games. But based on what I have found on the forums and the Avsim CTD Guide. I hope this is adequate information. If not please let me know.

Log Name:      Application
Source:        Application Error
Date:          10/28/2018 12:22:17 PM
Event ID:      1000
Task Category: (100)
Level:         Error
Keywords:      Classic
User:          N/A
Computer:      DESKTOP-V87AU4F
Description:
Faulting application name: Prepar3D.exe, version: 4.3.29.25520, time stamp: 0x5b2c3263
Faulting module name: ucrtbase.dll, version: 10.0.17134.319, time stamp: 0x40b70dec
Exception code: 0xc0000409
Fault offset: 0x000000000006e57e
Faulting process id: 0x18f0
Faulting application start time: 0x01d46ee252c56f0b
Faulting application path: C:\Program Files\Lockheed Martin\Prepar3D v4\Prepar3D.exe
Faulting module path: C:\WINDOWS\System32\ucrtbase.dll
Report Id: a11c1701-5c4a-4c8b-bae2-bb20132746ff
Faulting package full name: 
Faulting package-relative application ID: 
Event Xml:
<Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event">
  <System>
    <Provider Name="Application Error" />
    <EventID Qualifiers="0">1000</EventID>
    <Level>2</Level>
    <Task>100</Task>
    <Keywords>0x80000000000000</Keywords>
    <TimeCreated SystemTime="2018-10-28T17:22:17.199037200Z" />
    <EventRecordID>5758</EventRecordID>
    <Channel>Application</Channel>
    <Computer>DESKTOP-V87AU4F</Computer>
    <Security />
  </System>
  <EventData>
    <Data>Prepar3D.exe</Data>
    <Data>4.3.29.25520</Data>
    <Data>5b2c3263</Data>
    <Data>ucrtbase.dll</Data>
    <Data>10.0.17134.319</Data>
    <Data>40b70dec</Data>
    <Data>c0000409</Data>
    <Data>000000000006e57e</Data>
    <Data>18f0</Data>
    <Data>01d46ee252c56f0b</Data>
    <Data>C:\Program Files\Lockheed Martin\Prepar3D v4\Prepar3D.exe</Data>
    <Data>C:\WINDOWS\System32\ucrtbase.dll</Data>
    <Data>a11c1701-5c4a-4c8b-bae2-bb20132746ff</Data>
    <Data>
    </Data>
    <Data>
    </Data>
  </EventData>
</Event>

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'm having a similar issue, RLM; my PMDG 777 crashes about 50% of the time.  Typically, panel.dll is the culprit, according to Event Viewer.  

Edited by kingm56

Share this post


Link to post
Share on other sites

Probably best to check in the PMDG forum here on AVSIM for a solution.

Cheers, Rob.

Share this post


Link to post
Share on other sites
16 hours ago, RLM7237 said:

Faulting module name: ucrtbase.dll, version: 10.0.17134.319

Most likely caused by incompatible software.  Make sure all of your addons are P3DV4 compatible.

Share this post


Link to post
Share on other sites

or... software which has created settings for you which are messing things up.  I've lost count of how many times I've seen this with ucrtbase.dll being flagged (which is Dot Net software).

In addition to what Jim wrote above, you might try deleting your Prepar3d.cfg file and the Shaders folder and see if that resolves things.

 

Best wishes.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I actually have my sim working again using the PMDG 777. Even with the Skygazers and VIDP installed. All I did was restored my pc to the day before CTP and It's back up and running. Weird, yes but I'm very glad to have it running again I do not know why I was getting the error nor do I know what caused it. I have a feeling maybe a relative may have downloaded something on my laptop. Any who thanks everyone.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now