Recommended Posts

I installed the free SimServer just to try it out and it displays the CDU but the little bar says "Connected, waiting for aircraft" despite FSX being open with the Aerosoft A320 loaded.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

13 minutes ago, mfnowacki said:

I installed the free SimServer just to try it out and it displays the CDU but the little bar says "Connected, waiting for aircraft" despite FSX being open with the Aerosoft A320 loaded.

Yes, I can confirm, with version 1.2.3.0 I'm having the same issue.

It is mentioned here as well:

https://forum.aerosoft.com/index.php?/topic/143358-simserver-does-not-work-with-1230/

My latest info is that the lead developer is looking into this.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yes, same issue with A320 1.2.3.1 and SimServer 5.0.4.0
Client seems correctly connected with SimServer but no display and no interaction with A320 FMGS.

Worked perfectely with previous versions of Aerosoft A320 Pro.

Thanks for help !

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

But with 1.2.3.2 - new release - it now works!

Chris

Edited by chrisal

Share this post


Link to post
Share on other sites

Since the update 5.1.0, I cannot access the A320 on my tablets for some reason.

All other licenses work ok

Has anyone else experienced this ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi All,

 

Just been in contact with Mark about this issue and I seem to have stumbled across a potential issue when using with Super Traffic Board.

When you install Super Traffic Board Data server if using on a network it uses Port 32123 which is the same port that Simserver use.

All you have to do is change the port number on the STB Data server settings and all should be well.

I tested this with a different port number and the A320 MCDU works as before

 

Hope this helps

Steve

Share this post


Link to post
Share on other sites
5 minutes ago, Steve_Ellis said:

Hi All,

 

Just been in contact with Mark about this issue and I seem to have stumbled across a potential issue when using with Super Traffic Board.

When you install Super Traffic Board Data server if using on a network it uses Port 32123 which is the same port that Simserver use.

All you have to do is change the port number on the STB Data server settings and all should be well.

I tested this with a different port number and the A320 MCDU works as before

 

Hope this helps

Steve

Thanks Steve for sharing your findings!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now