Jump to content

Sign in to follow this  
longhaul747

FROZEN on Welcome, set your experience screen!

Recommended Posts

I managed to get FS2020 installed on my computer and now trying to finish the install and get it up and running.  However my computer seems frozen on the "WELCOME, SET YOUR EXPERIENCE" screen.  I get the background image but where you are supposed to have options its all gray and blurred out.  Hard drive sounds like working but after letting it sit for 30 minutes nothing happens.

My computer is dated but barely makes the minimum specs.  I am not expecting a lightning quick experience but I thought it would run at least barely on minimum settings!

Share this post


Link to post
Share on other sites

I had this too and pressed escape / back (cannot remember which - button at the bottom left) thinking it would revert but it just came up with the first of the four items populated in blue...

  • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks that actually worked well!

In my case I just pressed the Escape button and it populated.  Must be an odd bug or perhaps my system is right on the edge and on systems that are this might come up.  Who knows?

I think the only real bottleneck is the lack of system memory and video card.  My I7 3770K is a powerhouse processor for its time and might still be okay.   

Share this post


Link to post
Share on other sites

good to hear - i was a bit wary of doing that at first. I have an i7-9700k...need to open the BIOS when I get home to start overclocking!!

Share this post


Link to post
Share on other sites
7 hours ago, longhaul747 said:

I managed to get FS2020 installed on my computer and now trying to finish the install and get it up and running.  However my computer seems frozen on the "WELCOME, SET YOUR EXPERIENCE" screen.  I get the background image but where you are supposed to have options its all gray and blurred out.  Hard drive sounds like working but after letting it sit for 30 minutes nothing happens.

My computer is dated but barely makes the minimum specs.  I am not expecting a lightning quick experience but I thought it would run at least barely on minimum settings!

I think I clicked on Back and it showed the content. There is a bug in this screen I think.

Edited by Claviateur

________________________________
LEBOR SIMULATIONS

Scenery for Flight Simulators since 1998

Share this post


Link to post
Share on other sites
7 hours ago, longhaul747 said:

My I7 3770K is a powerhouse processor for its time and might still be okay.

It is ok for me. Mine with a 1660 super and 16 GB ram runs more than decently at 1080p.

 

 


Marco Manieri

Perugia - Italy

 

169055.png

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 minutes ago, Marco Manieri said:

It is ok for me. Mine with a 1660 super and 16 GB ram runs more than decently at 1080p.

 

 

This is good to know.  I actually got Wife Acceptance Factor (WAF) for a whole new build but I think I will wait it out until some patches are out.  Many of the issues I am having many others are having and its not system dependent unless you cranked your settings.  

Share this post


Link to post
Share on other sites
11 hours ago, neilydone said:

I had this too and pressed escape / back (cannot remember which - button at the bottom left) thinking it would revert but it just came up with the first of the four items populated in blue...

Confirm this worked!

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 8/18/2020 at 8:43 PM, neilydone said:

I had this too and pressed escape / back (cannot remember which - button at the bottom left) thinking it would revert but it just came up with the first of the four items populated in blue...

P{lease help? There is no Back/ESC button for me. Steam download to Alienware gaming/VR laptop more than capable of running the game. Just can't get past this screen!! Have tried uninstalling, rebooting etc. Nothing.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Try hitting ESC key on the keyboard?

 

It's probably not an answer for now, but I understand the patch out next week (from Microsofts announcement on the flightsimulator.com website on 27 Aug) could likely cure your issue..

 

Sorry I don't have a better answer...

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 8/19/2020 at 6:16 AM, mtr75 said:

Confirm this worked!

can you please tell me which button? I don't see any button at the bottom here?

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 8/18/2020 at 6:43 PM, neilydone said:

I had this too and pressed escape / back (cannot remember which - button at the bottom left) thinking it would revert but it just came up with the first of the four items populated in blue...

I don't get what you meant "pupulated in blue"? nothing pops up on the screen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Tom Allensworth,
    Founder of AVSIM Online


  • Flight Simulation's Premier Resource!

    AVSIM is a free service to the flight simulation community. AVSIM is staffed completely by volunteers and all funds donated to AVSIM go directly back to supporting the community. Your donation here helps to pay our bandwidth costs, emergency funding, and other general costs that crop up from time to time. Thank you for your support!

    Click here for more information and to see all donations year to date.
  • Donation Goals

    AVSIM's 2020 Fundraising Goal

    Donate to our annual general fundraising goal. This donation keeps our doors open and providing you service 24 x 7 x 365. Your donation here helps to pay our bandwidth costs, emergency funding, and other general costs that crop up from time to time. We reset this goal every new year for the following year's goal.


    39%
    $9,885.00 of $25,000.00 Donate Now
×
×
  • Create New...