Sign in to follow this  
Lange_666

Cloud / visibility layers flash white on 5 - 10 second interval, any ideas how to solve it?

Recommended Posts

I get a problem that with lower visibility, the visibility layer or lowest cloud layer will flash white on a regular constant 5 to 10 second interval. It's incredibly annoying, any idea what is causing this?My system is an AMD64 3200+ / Geforce 6800 (93.71 drivers) / 2GB RamAny help would be greatly appreciated.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

Do you have selected "updated" realtime weather?The same happended to me when i selected this type of weather and i found it very annoying too. My guess is that everytime the weather is updated, there's a little flash as of re-creating /re-loading the cloud textures again.It did go away once any other type of weather was selected. I therefore now use realtime weather but don't let it update over time anymore.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I get something that sounds similar at FL300+. I get white flashes in the sky that are noticeable along the to foot of the windscreen. I am using Active Sky 6.5.

Share this post


Link to post
Share on other sites

David, me too, I was getting this on the Dutch Harbor mission, switching between the layers....soooo annoying! It's prolly another driver/GPU issue..GRRR

Share this post


Link to post
Share on other sites

Same problem here, and I've seen other posts regarding the same thing, so it seems pretty widespread among FSX users. Hopefully something MS will address with its patch(s)? Does anyone NOT have this problem, and if not what vid card and drivers are you using?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Same problem here. I just loaded FSX on my new system and last night during a flight over New Zealand I would get pauses and my screen would freeze. Not sure what the problem might be but do you guys think it might be the in game anti-aliasing?

Share this post


Link to post
Share on other sites

this is a known FSX bug, it makes using Activesky a nightmare toothe people from Activesky are in contact with MS and everyone's hopeing SP 1 will fix it.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Do you have the Cockpit Tooltips turned on? As I recall this was fixed by turning this off (under Display settings, Aircraft tab). It's on by default. I recall receiving these flashes too when FSX was first released but no longer get them with the tooltips turned off. Hope this helps.Best regards, Jim

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mmm, i do have tooltips enabled and don't have the problem as long as i don't use "updated" real world weather.If it's tooltips that causes this, it's a problem because the VC cockpits are not always that clear compared to the 2D pits + they differ from aircraft to aircraft like in Boeing 737 is very good, Airbus is crap. So i need tooltips in the A321.Solution for me is not using "updated" world weather but only static world weather.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this