Sign in to follow this  
Gary_Hayes

Help please lol

Recommended Posts

I have posted on this before with no help offered....please take a look at the pics and maybe you can tell me what I cold be doing wrong.This is taken at KPAE...default everything, 8x AA and 2x ASF. As you can see there is a problem somwhere and its not my system speed. I have tried everything even reinstalling FS9 and PMDG....im stumped.http://forums.avsim.net/user_files/86058.jpgGary HayesNo im not a "real" pilot, but I did stay at a Holiday Inn Express last night.P4 3.0ghz w/HT & FSB..GeForce FX 5900 ultra 256MB..1 gig PC3200 DDR RAM..Sound Blaster Audigy w/5.1 THX

Share this post


Link to post
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

Gary-With your system you should be cooking on FPS...Can you tell me:1) What airplane?2) What version?We have very similar systems and i'm seeing almost 4x the rates.... The only difference is that I have 2GB Ram and an ATI 9800 card.... other than that we are close...

Share this post


Link to post

yes Vin I had just installe dit prior to the newest update. I never had the problem before the 800/900 version install...perhaps somthing has gone a miss there?Gary HayesNo im not a "real" pilot, but I did stay at a Holiday Inn Express last night.P4 3.0ghz w/HT & FSB..GeForce FX 5900 ultra 256MB..1 gig PC3200 DDR RAM..Sound Blaster Audigy w/5.1 THX

Share this post


Link to post

1) 737-700 PMDG livery 2D/VC2) latest update you just released....thanks for the help guys!!!!Chris... HT? I am not quite sure what you mean here?Gary HayesNo im not a "real" pilot, but I did stay at a Holiday Inn Express last night.P4 3.0ghz w/HT & FSB..GeForce FX 5900 ultra 256MB..1 gig PC3200 DDR RAM..Sound Blaster Audigy w/5.1 THX

Share this post


Link to post

ok just reinstalled the PMDG products in order.Same result. If I go to my desktop and click anything them return to the game the frames return to 20+ but if I change views again it goes back to single digitsGary HayesNo im not a "real" pilot, but I did stay at a Holiday Inn Express last night.P4 3.0ghz w/HT & FSB..GeForce FX 5900 ultra 256MB..1 gig PC3200 DDR RAM..Sound Blaster Audigy w/5.1 THX

Share this post


Link to post

Are you using the panel switcher to switch views or programed keys from the menu to switch views?Best Wishes,[h4]Randy J. Smith[/h4][h3]P M D G's 747-400[/h3][h4]coming to a runway near you[/h4][/font color]Caution! Not a real pilot, but do play one on TV ;-)AMD 64 3200+ | ASUS KV8 DELUXE | GFORCE 5700 ULTRA @535/1000 | Maxtor 6Y080M0 SATA 80 GIG | 512 DDR 400 | Windows Xp Pro | Windows Xp Pro 64 |

Share this post


Link to post

im hitting "S" to change from 2D to VC..etcGary HayesNo im not a "real" pilot, but I did stay at a Holiday Inn Express last night.P4 3.0ghz w/HT & FSB..GeForce FX 5900 ultra 256MB..1 gig PC3200 DDR RAM..Sound Blaster Audigy w/5.1 THX

Share this post


Link to post

I wonder Gary, can you try using the switcher for a test and see if you are still losing FPS? I have a hunch that perhaps it's not clearing the memory and might be what's lagging your resources. You can use the styles menu to set keys for switching which in fact do close the other panels. Let us know.Best Wishes,[h4]Randy J. Smith[/h4][h3]P M D G's 747-400[/h3][h4]coming to a runway near you[/h4][/font color]Caution! Not a real pilot, but do play one on TV ;-)AMD 64 3200+ | ASUS KV8 DELUXE | GFORCE 5700 ULTRA @535/1000 | Maxtor 6Y080M0 SATA 80 GIG | 512 DDR 400 | Windows Xp Pro | Windows Xp Pro 64 |

Share this post


Link to post

yeah I know that....I am not loosing frames that way, its switching form 2D to VC to tower to spot and back to 2DGary HayesNo im not a "real" pilot, but I did stay at a Holiday Inn Express last night.P4 3.0ghz w/HT & FSB..GeForce FX 5900 ultra 256MB..1 gig PC3200 DDR RAM..Sound Blaster Audigy w/5.1 THX

Share this post


Link to post

got lost in the floodGary HayesNo im not a "real" pilot, but I did stay at a Holiday Inn Express last night.P4 3.0ghz w/HT & FSB..GeForce FX 5900 ultra 256MB..1 gig PC3200 DDR RAM..Sound Blaster Audigy w/5.1 THX

Share this post


Link to post

Gary, I have the same problem! The only thing is I encounter stutters aswell once I have been in the VC view. When I first get into the aircraft, aslong as I don't go into the VC view its ok, but after that, I have to click on the desktop to be able to use any of the other views with a reasonable FPS. With the original 737NG wasn't there a problem with memory drains? Gary, try using a non VC or VCab model. Do you encounter the same problems? (Those have the wingview instead of the VCockpit) I don't, so I think it must have to be something to do with the VC if you have the same problem as me:(If this helps aswell, my system is;AthlonXP 2.1 333FSBRadeon 9600XT1gb PC2700 DDR RamDon't know what my motherboard is but it has that nForce2 thing...!I know I don't have as fast a system as gary, but I don't use many options enabled in the sim so I can run with a super sharp picture smoothly(normally 25-30). In the 2d panel I get 30FPS on the ground, and about 25 with the external model - so please don't tell my system needs upgrading because I run FS with nothing but high res texture and the smallest amount of scenery to look half decent(with signs...I think it's the second notch up)Thanks for any help, and please help because I'd really like to be able to use the VC I payed for:)

Share this post


Link to post

yes exactly the same as you.As long as I never use the VC im fine....I havent got to make a VC flight yet :(Guys I know how much of a pain it is to go back to find that golden beebee....trust me lol PIC panel is giving me fits. I think I have quit 5 times now lolGary HayesNo im not a "real" pilot, but I did stay at a Holiday Inn Express last night.P4 3.0ghz w/HT & FSB..GeForce FX 5900 ultra 256MB..1 gig PC3200 DDR RAM..Sound Blaster Audigy w/5.1 THX

Share this post


Link to post

:)Please help us in the minority PMDG...cos I really love flying from the VC..especially ones of this quality!

Share this post


Link to post

same problemstutters galore, only fly in 2D and then i get acceptable frame rates.

Share this post


Link to post

May be a "deep" system problem. My CPU is about equal to a P4 2.8 Ghz, and I get very good frame rates (average of 30 fps at busy airports). Try right clicking My Computer > Properties > General (usually default) > make sure that it actually says a Pentium 3.0 Ghz. If not, your BIOS is not set at the right FBS causing it to run at a minimum instead of it's maximum. Also, does this happen in other games?Try downloading something called 3DMark from madonion.com and do the benchmarks, it'll give you a score of how well your PC is performing. Post back with your score so we can determine/compare if it's a PC problem or the problem is within FS itself.Nick B.Continental Airlines Virtual 737NG Pilothttp://www.precisionmanuals.com/images/forum/800driver.jpg--AMD Athlon XP 3200+ @ 2.2 Ghz (Equal to 2.8 ghz)400W Power supply3x 80 mm Case FansSoyo VIA KT600 Dragon PlusnVidia GeForce FX 5200 128 mb2 x 512 PC400100 GB Western DigitalMicrosoft Sidewinder Precision 2D

Share this post


Link to post

I was having the same problem a few weeks ago. It was happening with all aircraft. I reinstalled DirectX and the problem went away.I don't know if it will work for you, but it couldn't hurt to try.Carl Moore

Share this post


Link to post

I think its a deeper problem, in the guages perhaps. I remember it happening on the original 737NG shortly after release (I haden't bought at the time but i remember a number of big threads about it). I don't think its hardware related, since I can get 25+FPS in the most complex of addons...

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this