Jump to content

Sign in to follow this  
Guest Boaz

FIX page suspected of causing issue.

Recommended Posts

Guest Boaz

I am flying my very first flight that isn't a curcuit flight.As I was preparing the aircraft and FMS for my flight, I got to the point where I draw the alternate radius circles, using the fix page.When I did this fps dropped to 6-13 on my high end pc.I sat in Dubai with fps in the neighborhood of around 25-35.As the fps refused to climb, I then erased my two fixes, and witnessed the fps climb up again.I then took off and am now cruising at FL380.Just tested it again.I set my FIX page again, and fps in mid air, dropped to 10-15!I erased them, and then my fps dropped even lower, as if memory was being cleared or so, because then my fps rose rapidly to its average hovering of 25-40 in mid air.I have read some posts here about memory leaks and out of memory issues, thought this could help point you guys in the right direction.I used the following: OMDB... /330 OIII... /330..................If I have PMDGs attention, I would like to ask about click sounds for the various buttons and cutt off levers.There is none... Is that right?I have no sounds when operating any surface button, switch, gauge or lever, except for the flaps that is.I Will end by saying that your product is amazing!So far flying cargo has been a dream, your aerodynamics are breathtaking!Although I really hate the ground friction, having to taxi with 34%+N1 and offen increase thrust or use breaking to keep a decent taxi speed:)But all in all, amazing! Amazing engine sounds and the works!Boaz.

Share this post


Link to post

>If I have PMDGs attention, I would like to ask about click>sounds for the various buttons and cutt off levers.>There is none... Is that right?>I have no sounds when operating any surface button, switch,>gauge or lever, except for the flaps that is.hi Boazi tested this out since you brought it up a few days ago and i can confirm that all the light switches have the clicking sounds, i hear sounds for most of the switches including the fuel cut off levers

Share this post


Link to post
Guest Boaz

Um... :(PMDG could you please advise?I have tried with the PMDG sound settings to norm and the default mid section.Any ideas?No clicking "what so ever".Boaz.

Share this post


Link to post

hey boaz,what about uninstalling the 744F, and reinstalling. this may help. i had problems with the NCA liveries textures, and lighting. So i uninstalled it, and reinstalled it. it works perfect now.is the non clicking sound happening to all of yuor aircraft, or just one in particular? the pax version, is it happeniogn there?tell us what you find.masx

Share this post


Link to post
Guest Boaz

Thanks for you advice and reply.Well I have only tried the F versions with RR and GE, and to be honest, I have not tried the PAX yet no.Boaz.

Share this post


Link to post
Guest Boaz

Cool ;)Very nice, two suggest this, then I must be getting close :)As soon as I land I will give it a try:)Thanks!Boaz.

Share this post


Link to post
Guest Boaz

My computer showed me a OUT OF MEMORY sign:(Well I guess the -400F has problems then...PMDG I would love for you to help me, do you want me to write you or do you want me to give you information? I'll be happy to provide you with proof of purchase and so on...Again this could be related to the missing sound and drop in fps...I would really appreciate it if you would at least tell me if you have read this post :)Boaz.

Share this post


Link to post

Boaz-we read your posts. Please do as Armen suggests and reinstall.Thanks,

Share this post


Link to post
Guest Boaz

I have just reinstalled, but still no sound on either shut off valves or lighting switches :(Do no what is wrong??Also I tested the PAX... Same...Might then uninstall both?Boaz.

Share this post


Link to post
Guest Boaz

I have now reinstalled both the original and the F ... Still no click sound :(This is really really strange.I hear a click sound when the flight loads, and when I turn sound off and then on again.Boaz.

Share this post


Link to post

Boaz,There's definitely something wrong with your system somewhere, not with the 400F - we've all got sound here and I see no FPS drop from using the FIX page.Have you updated all your drivers, made sure you have the latest DirectX version and so on?By the way - low FPS *DOES NOT* = "memory leak." Neither does recieving an "Out of Memory" error. We are quite positive there are no real memory leaks (where memory being used by the panel does not get released and keeps growing exponetially) in the panel. Many of us on the dev and beta teams literally ran the aircraft for days straight looking for such an issue and it's not there. The panel does use a lot of memory, but high memory usage that remains constant and explainable is not a "leak." Please don't use the term "memory leak" like this to describe a general FPS issue in the future please! I've edited the thread title to reflect this.

Share this post


Link to post

Boaz,Are you starting your 744 F or not from an old saved situation. If so delete that and load fresh. Hope it helps,

Share this post


Link to post
Guest Boaz

I am sorry guys...But I have done nothing diferent.I have been flying the 744 before, and the LVD has also been flying with no issue.I have SP2 installed and the latest DirectX from December.Ryan didn't you write that there will be a fix soon?The F version does have worse fps than the PAX.Mats I am using no saved cockpits will try to reinstall and make sure all files are gone before I reinstall.I am sorry for this, but I am having issues, even though the rest of you have sound, I don't but used to have.I have now reinstalled the PAX version, and the click sounds are there.Will now install the F version again.EDIT: I have now reinstalled the F version, and after that reinstallation the click sounds are lost yet again!I will now uninstall the F version again.I would like to get some help on this.After last update of the PAX some users got an out of memory message, because of a missing stick shaker sound, could this be similar?I understand if you are frustrated, seing as you have tested this so thoroughly, but that is the case with software and hardware, there will always happen strange things.Boaz.

Share this post


Link to post

Boaz,The stick shaker thing was history a long time ago and happened to everyone that installed the initial 1.1 patch, not just a few isolated users. The out of memory errors are linked to AFCADs and BGLs the best we can tell. There's no way it's the airplane causing it, and in fact, the message itself is erroneous - people have seen it with low actual memory usage and 1GB+ physical RAM still free. FS is triggering the error somehow, but it's not really because you're out of memory. (It's almost impossible to make a 2GB machine run out of physical RAM under normal use!)The fact that you are having issues with sounds not playing etc leads me to believe there's an issue at play with drivers or some other aspect of the Windows sound system. You can try contacting support formally via email, but when this is happening after a clean reinstall, I'm not sure what more we can do. I'd think about possibly formatting and clean installing Windows if you can't solve this.The fix for the FPS issue is availiable now - simply redownload the F installer from your email link.

Share this post


Link to post
Guest Boaz

I know it was history, but I was only referring to it, because I seem to have the same symptoms, that was all:(I have installed the PAX 1.1 and have again tested, the sounds work.Am now in the progress of downloading the update for the cargo plane.I am sorry, but my flight was hit with serious fps fluctuations and missing sounds, it ended with an out of memory error, that was my first one on my new PC, that just lead me to conclude that it might be the plane, and not my pc.Again I am sorry if I have stepped on you in any way, but that was never my intent:(EDIT:Have now installed the update, and it again causes me to have no click sounds.Boaz.

Share this post


Link to post

HelloI thought I reply here as I have the same problem. No click sounds and no sound from battery and other electrics (like you get when turning Battery ON first in cold and dark cockpit). Soundfiles are all there (in the %FS9 root%soundPMDG directory) and sounds ARE played in the pax versions as well as the pack sounds in both versions.After some investigation (and reinstalling the update issued today) I can say that on my system the click sounds ARE played in the freighter but the volume is so low you can hardly hear them. So in a cold and dark cockpit with no engine sound and no pack sound I turned up the volume and could indeed hear some very faint click sounds when toggling the switches and pressing buttons. But with this volume level there is no way I can start the engines without risking my sense of hearing ;-).Maybe this is a sound driver issue but I wonder why with the pax sound all is normal ut with the freighter not. Anyway just a minor issue that doesn't distract (me) from having fun with this magnificent plane.

Share this post


Link to post
Guest Boaz

Thank you for posting!Really weird yeah!But how come there is such a huge diference?Others have heard the sound as normal, I hear it as you do, as if it was not there.Really weird.Boaz.

Share this post


Link to post

Boaz, RandyYou wont believe it. I updated the drivers for my (crappy onboard) sound card and the click sound are there. Easily to be heard at normal volume. Still no battery and electrical sounds though.I didn't believe there would be any driver updates since my computer is 3 years old, but alas there were several driver and bios updates on the manufactorers homepage.So Randy gave the right tip to update the drivers. Thank you very much.

Share this post


Link to post
Guest Boaz

Ok so that could work, but just not for me.You still have some sounds not playing... It doesn't seem right to me.Boaz.

Share this post


Link to post
Guest andi_edds

Sorry for bringing up this old thread, but the topic catched my eye.I seem to have the same problem with the fix page on certain flights.E.g. i had a flight Honolulu to SFO and drew the equal distance points PHL vs. SFO into the two Fix Pages. As soon as descend into SFO began, i noticed the FPS dropped significantly. I normally have 25-30 FPS, it dropped to 5 FPS on final approach and stayed there basically until on blocks. At first, i didn't suspect the Fix Page (which still had the circles entered for PHNL and KSFO).Some days ago i ran into that same problem again, but i discovered it prior to desend so i could play around a little. My observations were:1.) If you switch the PFD to the inboard CRT and therefore hide the ND, FPS return to normal.2.) If you increase the range in the ND to 320 or 640nm the Frames return to "almost" normal, if i go down to 20 or 10nm the FPS drop.3.) The problem disappears completely when erasing both fix pages and everything returns to smooth again!I first had the problem with the Boxed Pax Queen (Aerosoft Germany), but it remained after the 744 Cargo upgrade.That's the only "problem" i have got with the PMDG, besides that, everything is working perfectly.

Share this post


Link to post
Guest andi_edds

I think, i have narrowed the problem down further, it is reproduceable with my system:As soon as the circle of the fix falls "behind" the current position position of the aircraft relative to the fix i get framerate drops when selecting ND ranges of 10, 20nm. From 40nm on upwards it's getting better and better.Must have something to do with the way the circle is drawn on lower ND ranges!?Maybe PMDG can use this information to fix this bug.

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  
×
×
  • Create New...