Jump to content

Sign in to follow this  
Tabs

Getting a repeatable crash in 2004 with wxRE 1.9

Recommended Posts

This just happened to me three times in a row:Loaded WXre,Loaded FS2004, picked the Jet Ranger, KTUS, Clear Weather themeRight as FS started to change the weather, screen goes black, hard drive thrashes for about a minute and I get a crash dialog.It's storming in Tucson right now - here's the METAR it's trying to load:KTUS 292348Z 19010G17KT 140V230 3/4SM +TSRA BKN009 OVC070 22/18 A3006Any ideas?Ryan

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Ryan,Try this:Do not start wxRE... go into fs2k4 and manually set global weather with the same settings.. wind 190 and 10 gusting to 17, vis 3/4SM, thunderstorm layer at 900 to 6500, overcast layer 7000 to 12000, temp 22, dew 18 and altimeter 3006. Same results? If so there is a problem with your video driver most likely, or you may need to turn some settings down. If it works ok, let me know, we can perform further testing. This is the first report of any crash...-Damian[table border=0" cellspacing="30" cellpadding="0][tr][td align = "left"]Damian ClarkHiFi Simulation SoftwareDeveloper of ActiveSkyThe next-generation weather environment simulation for FS2002!http://hifi.avsim.net/activesky[/td][td]http://hifi.avsim.net/activesky/images/wxrebeta.jpg][/td][/tr][/table://http://hifi.avsim.net/activesky/ima...[/tr][/table

Share this post


Link to post
Share on other sites

Damian,Mine is almost the same as Ryan. I start FS9, then load ActiveSky while the sceen is minimized, everything works just fine. As soon as I go to full screen everything turns black on the screen. The hourglass is fluttering. There seems to be some conflict going into full screen.If I don't use any weather external weather program, no problem.Have you tried this sequence? Are you running ActiveSky in full screen mode with FS9?HelpBob

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Bob,I have an ATI 9700, and experience the same WITHOUT wxRE loaded... full-screen switching seems to always cause some kind of problem. I am aware that many other ATI users are having problems similar to this included flickering. Apparently a driver update is required and eagerly awaited. This is not a crash though, correct? Just a stuck screen that wont update and stays black?I think both issues are video related but lets definetely look into this some more.. Can you do the same test by setting the weather same as wxRE is attempting to and see if you have same results?-Damian[table border=0" cellspacing="30" cellpadding="0][tr][td align = "left"]Damian ClarkHiFi Simulation SoftwareDeveloper of ActiveSkyThe next-generation weather environment simulation for FS2002!http://hifi.avsim.net/activesky[/td][td]http://hifi.avsim.net/activesky/images/wxrebeta.jpg][/td][/tr][/table://http://hifi.avsim.net/activesky/ima...[/tr][/table

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Damian,No not a crash just a black screen hang, like you said. My card is a nVidia GF4 4200/64. I just downloaded 4403 drivers and installed them. Have not tried them yet. I will try to set the settings like you said.ThanksBob

Share this post


Link to post
Share on other sites

Damian,The problem with the black screen is caused by starting FS9 in full screen and then switching to windowed mode. Starting FS9 in a window, loading ActiveSky and then going to full screen works perfect.Don't know why the sequence works the way it does in FS9, it used to work anyway in FS2002.CheersBob

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest

Same problem here...fully working wxRE1.9 and the latest FSUIPC installed into FS9 (not registered yet). Only get freeze and lockup (black screen) if wxRE is running (doesn't matter if loaded before or after FS9...same thing happens. Also, doesn't matter if in windowed or full screen. I never lock up without wxRE..even using real world dynamic weather. Please help me get this running!Gino CoughranWin2K SP4DX9bATI 9800 Pro w/ Cat 3.6 driversTB Santa CruzCheetah X15-36LP SCSI HD3.0G P41G RDRAMASUS P4T-533C

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Gino,Please try NOT starting FS in full screen mode then switching to windowed (which is perhaps what the problem is, not due to wxRE but because of FS2004/vid driver problem). Can you confirm that things are OK when you start in windowed mode?-Damian[table border=0" cellspacing="30" cellpadding="0][tr][td align = "left"]Damian ClarkHiFi Simulation SoftwareDeveloper of ActiveSkyThe next-generation weather environment simulation for FS2002!http://hifi.avsim.net/activesky[/td][td]http://hifi.avsim.net/activesky/images/wxrebeta.jpg][/td][/tr][/table://http://hifi.avsim.net/activesky/ima...[/tr][/table

Share this post


Link to post
Share on other sites

Gino,Could be that ATI card/driver combo.Edit: Sorry, D we are on at the same time.Hope this helps,JimActiveSky Support

Share this post


Link to post
Share on other sites

Just purchased 1.9 today and in the KGRB KATW KOSH area we are having killer T-Storms perfect for testing.. But Alas I am getting the same errors.1. I always run in windowed mode 1024x768x322. The black screen I get is the FS window going black - menu remains, unrepsonsive.3. The error I get is in g2d.dll offset 00088be04. I loaded the metar into FS manually and went flying around with no problems day or night.KATW 310215Z 07006G22KT 2SM +TSRA BKN005 BKN015 OVC030 18/17 One thing -- the BKN 005 is below the ground altitude 960' but it worked when manually entering it into the FS WX dialog.5. Did manage to get it to work 1 out of 5 time if it is daylight, at night it is a no go every time.I just cannot see it being a driver issue.ENCL. screenies of testing at KATW manually.EDIT after more testing-- One more thing I get a flicker of AS on monitor 2 then a quick flicker of the panel on monitor 1. Polling through FSUIPC ???? ( FSUIPC is still unregistered, waiting patiently for the key )The following metars all worked sucessfully after the first posting..Dynamic)-KORD 310336Z 00000KT P6SM SCT070 BKN200 20/14 A3001KORD 302330Z 310024 21010KT P6SM SCT050 FM0300 20007KT P6SM SCT070 BKN200 FM1300 18010KT P6SM SCT100 BKN250 FM1700 17010KT P6SM BKN050Actual METAR: KORD 310256Z 00000KT 10SM FEW080 SCT150 20/14 A3001 RMK AO2 SLP160 T02000144 51006 KATW 310245Z 06004KT 5SM TSRA BKN015 OVC060 18/18 A3001(TAF Unavailable)-KATW 310245Z 06004KT 5SM TSRA BKN015 OVC060 18/18 A3001 RMK OCNL LGTICCG TS OHD MOV EKGRB 310253Z 19008KT 5SM TSRA FEW018 OVC065 16/16 A2997KGRB 302332Z 310024 11009KT P6SM BKN040 OVC100 TEMPO 0008 VRB15G25KT 1SM +TSRA BR BKN015CB FM0800 20004KT 5SM BR SCT025 OVC120 FM1400 19010KT P6SM SCT040 BKN080 PROB30 1419 5SM TSRA OVC040CB FM1900 19010G20KT P6SM BKN040 TEMPO 1924 3SM +TSRA OVC015CBECS k7s5a, XP1800+, 1 gig RAM, Monitor 1 Asus 8200DLX 64mb 29.58 driver WQHLd ( auto installed by XP ), Monitor 2 S3 savage 4 32 meg 5.1.2001.0 driver WQHLd ( auto installed by XP ). The only time I ever have a driver issue is trying out others. More problems than what they're worth.. I stick to these for they are stone reliable a give good performance. Regards,RomanGREEN BAY PACKERS][/i :-ukliam :-beerchug

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Roman,Thanks a bunch for the detailed info...The one common theme here is thunderstorms. There may be something with the FSUIPC communication during TSTORM processing, perhaps related with the unregistered version only... I will be doing some testing.. any other info regarding this is appreciated!-Damian[table border=0" cellspacing="30" cellpadding="0][tr][td align = "left"]Damian ClarkHiFi Simulation SoftwareDeveloper of ActiveSkyThe next-generation weather environment simulation for FS2002!http://hifi.avsim.net/activesky[/td][td]http://hifi.avsim.net/activesky/images/wxrebeta.jpg][/td][/tr][/table://http://hifi.avsim.net/activesky/ima...[/tr][/table

Share this post


Link to post
Share on other sites

Damian, Well it is working quite well now, T-storms included ( day and night ).The problems I was having may be from using the KATW metar over and over showing below ground level as I have been going to the same places GRB, ATW, OSH. Metars have changed to dynamic or Auto. ( Wx service guys are sleeping now ??? ) With the Wx we had tonight and all the warnings one of the forecasters may have typed in wrong base (005). The cloud bases are all now above ground level now.. Not by much :-) Tough flying :-) I am still having problem with the flicker at the same time AS or FSUIPC updates Wx. Hopefully this can be cured with the key. Will keep you posted.There is one thing that does happen and hopefully cured by a fully functional FSuipc.. When AS does any update AD or Metar the WX in FS goes clear and then will return once the processing is done.. Is this by function?? Or do I have something set invariably wrong?One more flight for a test the catch some ZZZZs Hope this new info helps. Regards,RomanGREEN BAY PACKERS][/i :-ukliam :-beerchug

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest

Damian,Thanks...problem solved! I was starting in full screen - switching to windowed - then loading wxRE - then trying to go back to FS9...now I changed my cfg file to NOT start in full screen upon loading and wxRE is working properly. Thanks again!!!Gino

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi there,boy I'm not having a good real weather day today ;-) I just had the same thing happen to me for the first time. Loaded up Fs2004 at Miami, KMIA, loaded wxre, refresh to start and bingo, Fs and wxre crashed on me?! Never seen that happening before.Here's what I was able to copy from the metar:KMIA 311853Z 13008KT 10SM FEW030TCU SCT130 BKN300 31/24 A3011Here's the TAF:KMIA 311732Z 311818 14005KT P6SM VCTS SCT030CB BKN300 TEMPO 1822 VRB25KT 3SM +TSRA BKN025CB FM0200 VRB03KT P6SM FEW025 SCT120 FM0600 00000KT P6SM FEW250 FM1200 09003KT P6SM FEW025 SCT120 FM1700 11005KT P6SM VCTS SCT025CB SCT150I tried to setup this flight 3 times with the same result > crash. What could be causing this? I'm using FS2004, FSUIPC3.03 fully registered and wxre 1.9. BTW, this and the flickering still persists with several drivers (detonator's and omega's). Really strange.....Cheers,Petehttp://members.aol.com/pzsoulman/myhomepage/logo.gifAthlonXP2000,AbitKX7-333(latest4in1),512MB/2700SDRAM,WinXP,DirectX8.1,Geforce3TI200(128MB)(Det.30.82),SBlive(WDM5.1.2601.0)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pete,Could be those T-Storms as the other users had. If you want to try again: Start FS in Windowed Mode, load AS, then switch to Full Screen Mode.Hope this helps,JimActiveSky Support

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Marcelo

I have exactly the same issue with FSMETEO.The screen turns "black" when switching from windows mode and then FS2004 crashes. It is not related then just to Activesky, nor T-storms.Probably related with the "flickering" problem, these 2 addons are suffering (black screens and flickering)Regards, Marcelo Santiago, ChilePosted on Thursday July 31, 5:50pm EDT

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...