Sign in to follow this  

Recommended Posts

Bryan, firstly many thanks for a superb programme,I now have both the 737 and the 767 offerings.My question refers to the LDS767 programme where during the taxi out to the runway I call for takeoff flaps. The FO confirms this and the flap handle on the throttle pedestal moves to the appropriate position, but the indicator on the panel shows no movement and the flaps rhemselves do not move either ??Am I doing something wrong? I follow the tutorial flight without a problem with the exception of this ?Your help is appreciated.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

Hello Phil,Thank for you the kind words. As for your flap issue: Was SP3 from Level-D installed prior to installing FS2Crew?Does the FO flip switches on the overhead during his cockpit setup flow?If no, then you need to install SP3.If yes, all I can suggest is that you confirm that the hydraulics are on. The FO will set the hydraulics to the on position during his Before Start flow just after you ask him to get your Push and Start clearance.That's the only thing I can think of.Does it help?Bryan

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks bryan, in replyYes sp3 is installed to LDS767.Yes the FO flips switches on the overheadYes Hydraulics are switched on when checked on the overhead.I'll give it another go step by step and see if I've missed any steps, but I do not think so.Again many thanks for taking MSFS to new levels of realism and enjoyment.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Arrr Phil,How be thee, daft question from a somerset cuckoo, is yer LE and TE flaps in altn mode, that'll stop yer flaps movin with t' handle wen the hydralaics be on.when yer move t' handle does yer see the orange flaps disagree lights on under the gear handle? That'll tell yer that yer hydralics is off, and yer have another problem.other than that has yer got failures on that yer gnd team haven't fixed, best yer check that to.Naht pullin' yer leg pal, was born in Bath and spent 30 years living in Hilperton.Now resident in Germany.Yer knows what they seys.Wiltshire born, Wiltshire bred, strong in the arm, and ..............Where be that blackbird too, I know where he be...........Passing me at FL360 on the way to FL800 ooo arrrrr!Chris

Share this post


Link to post
Share on other sites

Phil,Does Chris' message help at all?Bryan

Share this post


Link to post
Share on other sites

HI Bryan,I am doing a test at the moment to see if I can replicate this,All the Wiltshire rubbish, Is 'cos my home is about 5 mile from MelkshamChris

Share this post


Link to post
Share on other sites

>HI Bryan,>>I am doing a test at the moment to see if I can replicate>this,>>All the Wiltshire rubbish, Is 'cos my home is about 5 mile>from Melksham>>ChrisHilperton has undergone massive changes in last few years!Mainly large housing estates popping up every where.Tried again last night and with the overhead panel open on the second screen clearly saw all hydraulics being switched on, but yet again flap handle moves on the pedestel but no movement of the flap indicator or actual flaps ??I'll check for failures and the TE and LE indicators as suggested!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Phil,I suggest also searching the Level-D Support forum on this one.In the FS2Crew Start Center, try reverting to the original Level-D panel.cfg and see if you can reproduce it without FS2Crew loading.Cheers,Bryan

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bryan I'll try that, but something is definately amiss.Flaps came down when taxing this time, but again not when commanded. Then flaps would not come up,after takeoff. also when selecting the main panel to make a mode annoucement, I do not have a MODE ANN button in the panel, instead I find a NOn NORM button ?? Help !!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Just tried same situation after reverting to standard panel config via the fscrew centre and without starting fscrew all is well ?? Flaps respond to each call, indicator on panel shows each call and moves immediately, handle moves on centre pedestal and flaps move on wings...so something is adrift with fscrew??I have flap movement mapped to buttons on my CH yoke but have not disabled the standard keyboard mapping in any way, would this cause any interference ??

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Phil,just let me get this clear, flaps come to TO setting on the taxi, but you can't retract them with the main button after TO, and setting either HDG/LNAV and VNAV?As for the mode annunc panel, after update 1.1 just click on the clickspot in EHSI to open the new Mode Ann panel.Chris

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yep thats right Chris,Called for flaps at the start of taxi run from the terminal and wasn't until nearly at the end of taxi that they suddenly sparang to life ?After take off, the only way to get them to move was to toggle the TE and LE switches ??This proving to be very frustrating...but I'll stick with it...there's an answer somewhere I've just got to find it !!!!Us West country folk are pretty persistant you knows !!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Phil,When the FS2Crew FO moves the flap lever, FS2Crew is using the standard "event" from the FS Gauges and Panels SDK to make the flap move. It's dead simple.My first thought, however -and this would make sense- is that your CH yoke is overriding the flaps "event" from FS2Crew.Can you temporarily disable your yoke to see?That's the only thing I can think of. Bryan

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks Bryan, I'll give it a go and disable the CH yoke button assignment and just run with the standard keyboard assignment. I'll let you know what happens...Its a bit late late now in the Uk, so I'll take up the challenge again tomorrow.............!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok have done as requested and no change in flap call / movement.However what I was able to see was that everytime I call for flaps the TE and LE switches move to on and show ALTN.once I switch these off flap movement returns to normal.This means that in the climb I have to switch these off inbetween every flap call??I am at a loss as to what to do now,other than remembering to switch these switches off everytime I want a flap movement ??

Share this post


Link to post
Share on other sites

Phil,Can you post a screenshot of your initial panel setup.I am missing something here, I just want to check it out.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok Chris jpeg2 is setup straighht from selecting turtorial flight and before stating fscrew.Jpeg number 3 is straight after starting fscrew by selecting the clock.hope this helps ??

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Phil,Do you use the BA livery pack from AVSIM? If so I'll send you one of my situation files to see if that will work.Chris

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yes can do thanks...Another thing I have noticed while trying to sort this out,is that I can not enter the MACTOW figure into my FMC until after I have entered my ZFW, yet the tutorial and Markus's Flow chart clearly indicate this should happen ahead of the ZFW figure being entered..this of course means I cannot compare the V speeds on the FMC to those given on the PCS...Maybe I should abandon this ...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Phil,Markus's flow is slightly wrong, and you do need to enter the ZFW as soon as you get it from load control. set up the performance page on with this ZFW and you will get a good calculation on the V speeds.Also here are my files situation files.Chris

Share this post


Link to post
Share on other sites

Chris thanks for the file and the info,guess it goes to show what happens when you are blindly following instructions verbatim !!Have trie to load your situation files and get an error saying "cannot find the british airweays aircraft" so the one I have loaded up must be the incorrect one. Can you direct me to the appropriate package in the liberary please ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Well I seem to have found the culprit I think...Its the "Main Button" switch. Everytime I use the button to call or respond it triggers both the LE and TE switches oveer to ALTN. It starts when calling for the before start checklist and even if you correct the switches, everytime you press the main button it will switch the TE and LE switches back to ALTN ??Happenss agin when asking for clear on the rightHappens again when calling for flaps 15happens again when making flight control check and response...At this stage I gave up and discontinued the flight !!Any one got any ideas ??Have double checked i have "Increase decision height ( concorde)" assigned as well.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello Phil,That definately narrows it down.Try assigning the Main Button to a key on your keyboard.It sounds like you have some kind of key conflict.Bryan

Share this post


Link to post
Share on other sites

Be sure to check at least 3 sources for key conflicts.a - LevelD key assignments (leveld menu in FS9)b - FS9 assignments (Options menu/assignments)c - FSUIPC - Buttons and keys (This one got me!)Hope you find it.Bob...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this