Sign in to follow this  
Guest

SSW Questions and Answers

Recommended Posts

As the forums are not accessable at the moment I thought I would start this thread for Q & A relating to the AB310. Please keep this to the operation of the AB rather than registration, bugs or download issues.So here goes.1. I have used the load editor to create a load. Where do you find the new ZFW?2. Has naybody been able to find the fuel planner?RegardsRussell Jourdain (NZL007/ZK-RHJ)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

I sent these to support@simsoftworkshop.com and received the following response.You may enter GW to the FMC and it will calculate ZFW for you. We're planning to include the fuel planner in next update.RegardsRussell Jourdain (NZL007/ZK-RHJ)

Share this post


Link to post
Share on other sites

As long as you can enter soemthing and it gives you the ZFW. Couple people over at the SSW forum that have it are saying it flies and handles really good.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok, I purchased and received my Order Receipt in my Email.I go to the registered users area and try to activate my account and my name and email isn't in the database...What does that mean??Because I just purchased it I don't yet have an account?Thanks!

Share this post


Link to post
Share on other sites

there is a time delay betwen the purchase and the name in the database because the purchase is made by a tyrd party who then sends the names to ssw to put them in their database.If it is daytime in russia is very fast. If it is night then you will have to wait util morning.Read this information in the ssw I think it's there somwhereSantos(LPAV)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yes, you will not be able to go to the Registered user area until they enter your info in the database, which will not be until after 8:00 GMT. Said they are getting some sleep. Then you will be able to enter user area, download file, install, get code, send code, wait for registration number, enter registration number, fly!Looong and drawn out ain't it! :)Hope this helpsGeorge Stoddard

Share this post


Link to post
Share on other sites

As I am still unable to post on the SSW forum, I'll post my installation problem here, if you don't mind.I downloaded and installed the plane, following the instructions on the SSW forum.But when I start FS after the installation I get 2 screens. One says I have to reboot the pc to complete the installation of the protection drivers. The other one is a FS error message "unable to load 3rd party drivers" regarding SSWA310.DLL.When I click YES, my pc reboots but after starting FS exactly the same message appears, and also the SSWA310.DLL error!!When I click NO, FS starts and I am able to load the plane, but the electronic gauges are all black. :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

Did they mail you your code yet?If not, that might be cause (just a guess though..not sure).I can't even download yet.

Share this post


Link to post
Share on other sites

No, they mail you the registration key when you send them a mail with the registration code you get when you first start FS after installing the plane.But I don't even get that registration code! It only comes with the "reboot" screen and the SSWA310.DLL error message.

Share this post


Link to post
Share on other sites

YOU MUST START fs2002 in WINDOW MODE!!!start your fs normaly util you are in the main menu!Then press "Shift+enter"close fsstart again, it will start in window mode. just in front of the splash screen you will see a menu in order to generate a key, or to continue, or to enter the serialnumber... (it has several options)copy the generated number and send it together with your receipt to the registration mail at ssw. Until you get back the code that ssw will send you in order for you to insert him in to the menu at the splash screeen, you must start allways fs in windows mode in order to that menu apear. YOUR GAUGES WILL STAY OFF UNTIL YOUR AIRCRAFT IS FULLY REGISTERED! but of course you can use it right now for a spin (I did ;) ) the god old "shift+E" will have to serve this time to start the engines...Hope I've helped a litle...Santos(LPAV)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Can anyone get the autopilot to work. My heading bug works fine. But not my v/s, altitude, or autothrottle

Share this post


Link to post
Share on other sites

They all work for me.. perhaps you don't know how to use it, it is different from an autopilot that you are familar with. I had to tinker with it before consulting the manual just to find out how the system works. :)Really impressed..

Share this post


Link to post
Share on other sites

What about all the text beside the gauges. I have to squint real close to read it? i find it blurry. anyone else?

Share this post


Link to post
Share on other sites

HiWell I must just say what a package! It's superb. Model is great - like the new features! Panel/VC is fanatastic, and the sounds :D wow!I'm really enjoying it despite finding 1 or 2 minor bugsCheersTim

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Santos,Of coarse I did start FS in Windowed mode! I did EXACTLY what is in the instructions.But, in front of the splash screen I see only a menu "Confirmation Yes/No" to reboot the computer. (see attached screenshots) No mention of generating a key!! This stays that way, also after rebooting

Share this post


Link to post
Share on other sites

I still can't even log into the registered users area to download the aircraft.And I STILL can't post in thier forums, even though I registered for thier forums about 3 or 4 days ago. :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

Can you tell us what OS you are using.If you are using Win 2000 or Windows XP what user rights you have also.RegardsRussell Jourdain (NZL007/ZK-RHJ)

Share this post


Link to post
Share on other sites

>Can you tell us what OS you are using.>>If you are using Win 2000 or Windows XP what user rights you>have also.>>Regards>>Russell Jourdain (NZL007/ZK-RHJ)Thanks for you message, it got me a lot further!I use Windows XP, and normally I log on under a user account with full administrator rights.I tried logging on in XP under the Administrator account and now I was able to get the Registration screen!! Hopefully when it's registered I'm able to fly it using my "normal" user account. Let's wait for the registration key from SSW now...

Share this post


Link to post
Share on other sites

HiAs I havent configured my user accounts properly on Win 2000 yet, I installed the A310 on an admin account, and it all went well. And I tried FS afterwards on a non admin account - and the A310 worked just fine!Tim

Share this post


Link to post
Share on other sites

Well, I got my key back from SSW and did the registration on the Administrator account. That worked alright!But now I'm logged on on my normal account (which has Administrator rights!!!) but I still have the "reboot confirmation Yes/No" screen??I tried to copy the SSW keys in REGEDIT from HKEY_LOCAL_MACHINE to HKEY_LOCAL_USER, but that doesn't work either.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi all,I too never received a confirmation for the the SSW board, so I can't post overthere. I'm having a problem with trim- the take off config can never be satisfied with my trim setting- bells ring to high heaven on take off (out of trim supposedly) I use my trim buttons and everything is on the green,let alone centered. The only possibility cound be Stab. trim? It is in the green, but not totally centered. I cannot figure out how to center this. Someone said if you follow the checklists there is no problem- thats all great and all but what PART/BUTTON fixes this if that is the case?One more thing the MFD shows aileron and elevator movement, but no rudder movement- checked outside view, and the rudder moves fine. Am I doing something wrong or are all of these bugs?-Tom

Share this post


Link to post
Share on other sites

make sure that on the pitch trim indication on the FCTRL page that the green arrow lines up exactly with the horizontal white line. The bigger problem is that the speed brakes do not deploy!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this