Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Michael Moe

pause/stutter just >1-500feet before touchdown

Recommended Posts

Well FSX is bad programmed. We all know that but i found it irritating that when everything is going fine then the sim would give me these stretched images like stutter and small pauses on approach just before landing.

 

I believe i read somewhere that it has something to do with FSX memorybuffer so lowering grahics would help.

 

So what are your experience to this killer and solutions ?

 

Thanks

Michael

 

I7@950 4,2ghz

HD5870 1GB

SSD128 win 7 64bit

300gb RAPTOR FSX drive


Michael Moe

 

fs2crew_747_banner1.png

Banner_FS2Crew_Emergency.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Michael, it sounds to me, simply that as the autogen is being drawn as you get closer to the airport, it is using more resources from the CPU, hence the stutters. I suggest you run the NGX at lower slider settings.


Howard
P3DV4.5, MSFS2020, MSI Mag Z490 Tomahawk MB, i7-10700 CPU @ 5ghz, Nvidia RTX3090 GPU, 32gb RAM@3200Mhz, SSD/2Tb+SSD/500Gb+OS, Western Digital 1Tb HD + Storage, Corsair 1000W PSU, Philips BDM4350UC 43" 4K IPS, PFC Yoke, Warthog throttle system, MFG Crosswind rudder pedals, Saitek switch and radio panels, VRinsight Boeing 2 MCP.



Banner_FS2Crew_Supporter.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Might be airport structures coming into higher LOD levels as well..


--Peter Fabian 
RTFM.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

well the Autogen is pretty much lowered to Dense from Max and i am not sure if this is the best solution. I have had results with maxed out Autogen with better smoothness but OOM instead.

 

Some guy suggest tha i should remove the Affinitymask=14 as it would give me all 4 cores for textureloading

 

hmm

 

Thanks

Michael


Michael Moe

 

fs2crew_747_banner1.png

Banner_FS2Crew_Emergency.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Do you have audio environment installed? This used to create this problem for me


Keithy George

Share this post


Link to post
Share on other sites

?? this is the site that uses affinitymask=14

 

Michael

Michael PM me your FSX. cfg i have ATI and i had this issue but i did resolve it.. thanks Steve i'll help you out here m8 and get you running smooth again

Share this post


Link to post
Share on other sites

well the Autogen is pretty much lowered to Dense from Max and i am not sure if this is the best solution. I have had results with maxed out Autogen with better smoothness but OOM instead.

 

Some guy suggest tha i should remove the Affinitymask=14 as it would give me all 4 cores for textureloading

 

hmm

 

Thanks

Michael

 

Hi Michael, unsure what airports you are experiencing this issue. But to be honest, I run my NGX at normal autogen...always. If you see my signature, my rig is no slouch. However, even at normal autogen approaching Aerosoft's Madrid airport I will encounter poor perfrormance. Now throw in 8/8 cloud, all the assorted parafanalia and then up the AG to dense and I have similar issues. However, I'm sure Steve will help you out with a PM.


Howard
P3DV4.5, MSFS2020, MSI Mag Z490 Tomahawk MB, i7-10700 CPU @ 5ghz, Nvidia RTX3090 GPU, 32gb RAM@3200Mhz, SSD/2Tb+SSD/500Gb+OS, Western Digital 1Tb HD + Storage, Corsair 1000W PSU, Philips BDM4350UC 43" 4K IPS, PFC Yoke, Warthog throttle system, MFG Crosswind rudder pedals, Saitek switch and radio panels, VRinsight Boeing 2 MCP.



Banner_FS2Crew_Supporter.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yeah i certainly will the tweek i have unfortunatley only works well with ATI cards.... but PM me m8 i will get you going ( In the FSX way ) :o

Share this post


Link to post
Share on other sites

Anyone with a high end SandyBridge system should religiously follow THIS guide.

Share this post


Link to post
Share on other sites

well i have sent you a PM including the text of my fsx.cfg. Its rather frustrating having these microstutters on approach

 

Normal autogen does not help at all

 

Thanks

Michael


Michael Moe

 

fs2crew_747_banner1.png

Banner_FS2Crew_Emergency.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yeah got your PM m8 and im working on it for you im away now till Monday so i will message you your new CFG monday... There are a few things i need to know m8 do you run AI traffic like UT2 etc.. and if so what sound do you use for them normal default or do you use Audio Airliner Enviroment ?? Your cpu is a quad i have that... and your card is a 5800 series right?

 

leave it with me will speak Monday

 

Steve

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thank you :-)

 

I have:

 

UT 2 at 30%

 

No sound extras .only default

 

Intel core i7-950@4-4,2ghz

 

HD5870 1GB

 

Michael


Michael Moe

 

fs2crew_747_banner1.png

Banner_FS2Crew_Emergency.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Tom Allensworth,
    Founder of AVSIM Online


  • Flight Simulation's Premier Resource!

    AVSIM is a free service to the flight simulation community. AVSIM is staffed completely by volunteers and all funds donated to AVSIM go directly back to supporting the community. Your donation here helps to pay our bandwidth costs, emergency funding, and other general costs that crop up from time to time. Thank you for your support!

    Click here for more information and to see all donations year to date.
  • Donation Goals

    AVSIM's 2020 Fundraising Goal

    Donate to our annual general fundraising goal. This donation keeps our doors open and providing you service 24 x 7 x 365. Your donation here helps to pay our bandwidth costs, emergency funding, and other general costs that crop up from time to time. We reset this goal every new year for the following year's goal.


    35%
    $8,760.00 of $25,000.00 Donate Now
×
×
  • Create New...