Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

737Candy

Big soundfiles

Recommended Posts

Good evening everyone!

 

I were just wondering if any of you on this forum, knows what I should do with the big soundfiles in the 777? It seems like I dont have a super soundcard and this is a problem for me. I have been experiencing that my computer "freeze" for half a second, for loading the sounds on touchdown. (I only experience this on touchdown with the rear landing gears". So what should I do about this? Any tips? I have been searching around and it seems like some of the sounds are recorded longer than necessary? (30 seconds) And I were wondering if it was possible to make these files any smaller? :huh:

 

Best regards Stian.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

Count me in on this one. I am experiencing this on touchdown, and during pushback and taxi.

 

When I am starting my T7 with the sounds disabled (Renamed the 777X sound folder) I am not getting the 

freezing. I do not have a super soundcard. Just the one that is included in my MOBO.

 

I have an ongoing ticket with Tabs on this, and I wrote the same to him.

 

They are monitoring the problem. Hopefully it will be solved in an upcoming hotfix. 

 

Cheers,

Ben

Share this post


Link to post
Share on other sites

Count me in on this one. I am experiencing this on touchdown, and during pushback and taxi.

 

When I am starting my T7 with the sounds disabled (Renamed the 777X sound folder) I am not getting the 

freezing. I do not have a super soundcard. Just the one that is included in my MOBO.

 

I have an ongoing ticket with Tabs on this, and I wrote the same to him.

 

They are monitoring the problem. Hopefully it will be solved in an upcoming hotfix. 

 

Cheers,

Ben

Thanks for replying!

 

But is there a temporary fix which we can do by ourself? I would not suspect that the hot fix is weeks or days away :huh:

Share this post


Link to post
Share on other sites

i taked out (cut) file PMDG777_GRND and.. didnt noticed any lags since.. worth a try
and you wont notice the change

Share this post


Link to post
Share on other sites

i taked out (cut) file PMDG777_GRND and.. didnt noticed any lags since.. worth a try

and you wont notice the change

Thanks for your sugestion Epic ^_^

 

I`ll give it a shot :lol:

i taked out (cut) file PMDG777_GRND and.. didnt noticed any lags since.. worth a try

and you wont notice the change

UMM, this file doesnt exist? Would you mind being a little more accurate? :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

I always notice a small lag when panning around in the external view during engine start. I guess I'm not the only one there, also noticed this in a video from some guy on youtube.

Share this post


Link to post
Share on other sites

i taked out (cut) file PMDG777_GRND and.. didnt noticed any lags since.. worth a try

and you wont notice the change

Epic, can you tell me were this file is located, it doesnt show up on the search screen. Would be smart to know where the file`s right place is before taking it away :wink:

Share this post


Link to post
Share on other sites

i taked out (cut) file PMDG777_GRND and.. didnt noticed any lags since.. worth a try

and you wont notice the change

No luck there im afraid :Worried:

Any other suggestions?

Share this post


Link to post
Share on other sites

well then problem must be elsewhere, because this file is the only one which is actualy BIG (4MB) and start playing on touchdown.. other touchdown sounds are small (40kb)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Gents,

 

I think it is very unwise to go around randomly deleting sound files because your hunch is that big sound files are the reason for your freezes.

 

The main advice I have is to make sure your hard drive is fully defragmented - to make sure files can be accessed as quick as possible.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I always notice a small lag when panning around in the external view during engine start. I guess I'm not the only one there, also noticed this in a video from some guy on youtube.

 

I have same issue !!!!

 

So I am thinking abut buy new sound card..

 

2004192_1.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

I doubt these issues are related to sound cards - getting a new soundcard will probably not solve your issue.

 

It is more to do with your PC capabilities and how fragmented your hard drive is - did you check your hard drive fragmentation?

 

Or another reason for example, if you're watching a video streaming from the same hard drive while you are running the 777 then you will get issues like this.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Found the video (It's the one from froogle lol)

 

http://www.youtube.com/watch?v=w-K0rt5Shcg

 

At 21:12 you can hear some kind of "sound lag", but that's not the real issue, for me at this point the sim freezes for like half a second. Don't know if freezing also happened in the video though because it's a very short happening.
I am getting a steady 30fps most of the time with this aircraft and my harddrive is very well cleaned up und defragmented so performance should be ok.

 

I'm very satisfied with this addon and I'm not nitpicking so please don't shoot me :P it's just a small thing I noticed.

Share this post


Link to post
Share on other sites

It is more to do with your PC capabilities and how fragmented your hard drive is - did you check your hard drive fragmentation?

 

I don't think so

 

See my movie. starting both engine and I had both sound lag.

 

If fraged HDD is the reason, the "sound lag" must not be there when the second engine starts becuase the sound file was loaded to PC or sound card memory already when the first lag appreared.

 

So I think is about some sound issue...

 

http://www.youtube.com/watch?v=uANvu3eb_-c&feature=youtu.be

 

Sorry volum is small.. anyway, sound lag T.T

Share this post


Link to post
Share on other sites

I doubt these issues are related to sound cards - getting a new soundcard will probably not solve your issue.

 

It is more to do with your PC capabilities and how fragmented your hard drive is - did you check your hard drive fragmentation?

 

Or another reason for example, if you're watching a video streaming from the same hard drive while you are running the 777 then you will get issues like this.

Thanks for your reply!

 

My Pc is more than good enough for the task of flying this plane. I had no issues with the 737, so why should my computer not handle a more modern designed FSX aircraft?

Share this post


Link to post
Share on other sites

I am really confused at this point, It seems like the soundfiles is not the problem? Then what is?


I doubt these issues are related to sound cards - getting a new soundcard will probably not solve your issue.

 

It is more to do with your PC capabilities and how fragmented your hard drive is - did you check your hard drive fragmentation?

 

Or another reason for example, if you're watching a video streaming from the same hard drive while you are running the 777 then you will get issues like this.

Even some of the beta testers has the same bug as me: 

 

Check out 4:41

Share this post


Link to post
Share on other sites

I can now comfirm that IT IS NOT the soundfiles fault for our "lag". I have now been doing up to 5 landing in both of Flytampas Dubai and UK2000 manchester and my conclution is that all this depends on the FPS. In dubai I got this type of lag in every single landing, but when I tested it in Manchester non of this was noticeable. But I would still love to land in Dubai without this lag though....

Share this post


Link to post
Share on other sites

i got this lag yesterday on non scenery airport with FPS 40+ not a FPS issue for sure. modified a bit sound.xml file (removed line with the big sound files [i tough that maybe it still trying to load them even when they are not there]) and didnt have that lag since.. but it occurs more on after long hauls, than short flights..

and i am also noticing that the plane sometimes jumping while iam standing on gate (default scenery airport).. not sure if this has something to do with sounds.. problably not.. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

i got this lag yesterday on non scenery airport with FPS 40+ not a FPS issue for sure. modified a bit sound.xml file (removed line with the big sound files [i tough that maybe it still trying to load them even when they are not there]) and didnt have that lag since.. but it occurs more on after long hauls, than short flights..

 

and i am also noticing that the plane sometimes jumping while iam standing on gate (default scenery airport).. not sure if this has something to do with sounds.. problably not.. 

Then I have no idea what this might be? It also appears that this "lag" also exist (in my case) in the 747, but not in the 737? So there must be a connection between their size or something? I dont know for sure  :huh: 

Share this post


Link to post
Share on other sites