Sign in to follow this  
ryreaves

Never Seen Problem For NGX and 777

Recommended Posts

I've flown both these aircraft for quite some time and have never experienced this problem before. Anyways, every single landing now in either of these aircraft causes the plane to bounce back up into the air. It's as if every one of my landings is a super hard landing but they are not. To test this I even floated the 737 down the runway on purpose and it still bounced right back up in the sky. The only thing I can say is I flew my Majestic Q400 right before this problem started,but I don't see how that could mess either of these aircraft up. I tried flying other aircraft such as the Airbus X and that plane isn't affected. Plus when I change between aircraft I chose the air creation, load it then exist FSX. The only noticeable change I added to FSX was a registered version of FSUIPC. The only settings I fiddled around with in that were the wind ones. I hope someone can help me pinpoint a solution to this as its quite annoying to see your planes act this way. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

The only noticeable change I added to FSX was a registered version of FSUIPC. The only settings I fiddled around with in that were the wind ones.

 

Did this problem start right after the installation and / or changes of wind settings inside FSUIPC? I'm almost certain that this is causing your problem. I don't know what your wind settings are, but maybe try to troubleshoot by disabling (unchecking) all boxes on FSUIPC's wind tab, except for the wind smoothing ones: check them all. Do you have a weather engine / add-on?

 

Regards,

Ralf

Share this post


Link to post
Share on other sites

I ticked what I had clicked on FSUIPC  to off then resumed flying  before I made the initial  post here and I still encountered the problem. Would I need to create an entirely new flight and then go ahead and try it? Also, I'm using the default FSX weather set to real world conditions. I do have other weather programs but as far as I know I cannot run FSX as admin if I am opening it via say ASE(thats why I use the default) . The problem started after I added FSUIPC and did that one Q400 flight. The only wind settings I bothered to enable in the first place  were to suppress turbulence, smooth only when airborne and smooth wind changes near aircraft I didn't change anything else.   It seemed fine with those FSUIPC settings in FSX until I did that one flight,which makes no sense to me. Also, I just did a flight with the Wilco Erj 145 and it isn't behaving abnormally either(it like the airbus x extended landed perfectly). 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I suppose the Q400 has nothing to do with it, but it looks like something corrupted some PMDG files. Would you consider de- and re-installing your PMDG products?

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

 


I'm using the default FSX weather set to real world conditions. I do have other weather programs but as far as I know I cannot run FSX as admin if I am opening it via say ASE(thats why I use the default) .

 

You still can run FSX as Administrator by clicking on the FSX icon as usual. The "Start FSX" button in Active Sky is only for your convienience.

 

Also, did you maybe add a new airport add-on to the sim that could cause this behavior?

Share this post


Link to post
Share on other sites

it isn't the same issue in that post. I am not hitting any sort of invisible object when I land.  If I were to run ASE without hitting the start FSX button what do I do? Do I just open ASE let it load and then go and hit the FSX button? Also, I may reinstall the aircraft if the problem still occurs. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

 


Do I just open ASE let it load and then go and hit the FSX button?

 

Yes, correct. Load ASE. Set it up. Minimize it. And then start FSX via the normal windows menu shortcut.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Okay thanks. Do you think it may make a difference regarding this problem if I try to use ASE? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Is it happening  at every airport  that you land or just the one?   Have you tried uninstalling fsuipc to see if it solves your issues.

 

To you question above mine  don't think it will make a difference if you use ase or  any other weather  addon since  cant see causing  your issue here. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

It is happening at pretty much any airport. I do have some new 'developments' in this. Earlier today I did a flight with the 737 800 and it landed without any problems whatsoever. I also used the default fsx weather set to real world conditions. Just now I completed a flight with the 737 900(ASE for weather) and instead of bouncing into the air, it caused fsx to 'freeze' for a second then jump the simulation a little faster  or so before continuing the landing roll(hope that makes sense).  I also did a 737 900 flight with the FSX default weather and it did the same thing. Lastly, I haven't yet tried uninstalling FSUIPC. I guess I will fly the 800 again and see what happens. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Okay so I did another 737 800 and 737 900 flight. Both of them I used ASE and didn't experience any problem at all. I have yet to try the 737 700 or the 777. I'm  a little fearful to fly the Q400 again.. since this really is making no sense.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Alright I've done a bunch of flights with the 737 and a couple with the 777 and everything is fine again. Would anyone be able to explain why this happened in the first place and how to prevent it( I haven't touched my Q400 during this time)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nothing I've ever seen at support here... sorry.

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

 


( I haven't touched my Q400 during this time)

 

"touch" it and see what happens. Just to know.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I've flown both these aircraft for quite some time and have never experienced this problem before. Anyways, every single landing now in either of these aircraft causes the plane to bounce back up into the air. It's as if every one of my landings is a super hard landing but they are not. To test this I even floated the 737 down the runway on purpose and it still bounced right back up in the sky. The only thing I can say is I flew my Majestic Q400 right before this problem started,but I don't see how that could mess either of these aircraft up. I tried flying other aircraft such as the Airbus X and that plane isn't affected. Plus when I change between aircraft I chose the air creation, load it then exist FSX. The only noticeable change I added to FSX was a registered version of FSUIPC. The only settings I fiddled around with in that were the wind ones. I hope someone can help me pinpoint a solution to this as its quite annoying to see your planes act this way. 

 

The Q400 shouldn't affect anything (nothing hangs around in memory relating to it) but it is always a bad idea to load one complex aircraft after another. I highly recommend restarting FSX between aircraft if you want to switch.

 

Best regards,

Robin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this