Sign in to follow this  
akmatov

Throttle now only opens up to 75%

Recommended Posts

Last night I noticed that my throttle will not open via the Saitek Pro Flight Yoke Throttle Quad to more than about 75%.  It used to be fine and the keyboard works OK.  I did the FSX calibrate and reset the control axises.  What settings could I have messed up to cause this?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

Judging by the fact you calibrated it via FSX I'd be right in assuming you don't use FSUIPC?

 

Simple things to do: Turn it off and on again. Make sure the sensitivity and null zone sliders are at 0 (full left). Reinstall drivers/update drivers. 

 

If you've tried everything then I'd really recommend getting FSUIPC, it's honestly one of the best addons I've ever used.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I use CH Products controls and always calibrate using the CH Products calibration software.  I have never attempted to calibrate my controls with FSX. I would suggest calibrating your controls through whatever calibration software came with your controls.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Last night I noticed that my throttle will not open via the Saitek Pro Flight Yoke Throttle Quad to more than about 75%.  It used to be fine and the keyboard works OK.  I did the FSX calibrate and reset the control axises.  What settings could I have messed up to cause this?

 

Calibrate through Windows. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I don't know if this would apply to you or not since I use CH controls. However, I have a file called standard.xml which holds the maximum and minimum settings for each control. I had an occasion when my throttle control wouldn't increase to full and found the maximum setting for the throttle control had been reduced. from 127 to a lower figure. Calibration wouldn't change the setting so I manually changed the setting to match the maximum setting of the other controls. For the CH Eclipse yoke the file entry looks like this:

 

Axis>
 
<AxName>ZAxis</AxName>
 
<Index>2</Index>
 
<AxEvent>AXIS_THROTTLE_SET</AxEvent>
 
<AxScale>127</AxScale>
 
<AxNull>1</AxNull>
 
On my Win 7 computer this file is located in:
 
C:\Users\YourName\AppData\Roaming\Microsoft\FSX\Controls
 
If your Saitek yoke has a similar setting this could be the problem.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this