Sign in to follow this  
Richard Sennett

Installing UT2 into P3D V3.1 easy way

Recommended Posts

Hi Guys after loading up UT2 - as usual went in and tweaked xml.exe - etc. - well all kinds of error messages

 

Well I was reading thru some posts and noticed Rob mentioned not placing anything in xml.exe file so on a whim I uninstalled UT2 - re-installed UT2 and touched nothing and it worked perfectly with the latest Estonia migration tool

 

So if you have the latest development version all you do is enable it before you install UT2 and do nothing - how easy is that - make sure you are using the Development Build not the other one listed - thought I would pass this on - cool no more messing around for now anyway

 

Development Build

 

 

Migration tool installer (12.7 MB)

Version 3.0.2.995. Last updated 2015-12-18

 

Tool is here - worth every pennyr

Edited by Jim Young
removed link to EMT
  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

 

 


touched nothing and it worked perfectly with the latest Estonia migration tool

 

I discovered and posted this quite some time ago. Still works perfect.

 

Cheers,

Mark

Share this post


Link to post

I discovered and posted this quite some time ago. Still works perfect.

 

Cheers,

Mark

 

Wish you told me lol thanks Mark - cool stuff

Share this post


Link to post

I pay more attention on the next one, whatever that might be!

 

Cheers,

Mark

Share this post


Link to post

I pay more attention on the next one, whatever that might be!

 

Cheers,

Mark

:drinks:

Share this post


Link to post

Sounds good - will try now.

Can i simply disable the migration switch after the installation of UT2 and never have to switch it on again?

 

Cheers,

Simon

Share this post


Link to post

Sounds good - will try now.

Can i simply disable the migration switch after the installation of UT2 and never have to switch it on again?

 

Cheers,

Simon

 

Simon - good question if you want to change something in UT2 gui you need to re-enable Tool or you will get an error message other than that works great - also noticed P3D had no control over amount of traffic has to be done in UT2 gui - thats how I found out about the error message with tool not enabled

Share this post


Link to post

50% - 50% seems fine to me but everyone has there own settings they like

Share this post


Link to post

I already had it smoothly running in p3dv3.1 and win10. But installation was an odyssey after reading 100 threads and applying this and that manually. No chance to remember all the steps... But now i had a problem with a scenery and tried this and that and finally broke my UT2 by searching for a solution. Now i get two times the red warning while the sim starts.

 

...

 

 

As i'm writing here i'm installing again by your "simple way"... UT2 already installed. Started it right now, made some settings, closed it - no problem so far.

 

...

 

Now the updated schedule and the powerpack...

 

...

 

installed.

 

...

 

Now disabled the migration switch and started the sim...

 

...

 

WORKS!!

 

...

 

THANKS!!

Share this post


Link to post

WORKS!!

 

...

 

installed.

 

...

THANKS!!

 

Welcome its a beautiful thing - about time  :wink:

Share this post


Link to post

I use 75% airline - 25% GA... but also lowered the "show up" (amount, vis. distance...) settings in UT2.

Share this post


Link to post

I use 75% airline - 25% GA... but also lowered the "show up" (amount, vis. distance...) settings in UT2.

 

Yah 25% sounds right to me to on GA  :dance:

Share this post


Link to post

Thanks for this Rich, I was looking for a good AI, something easy to install. I do have the latest version of the migration tool. All I need to do now is purchase UT2. 

Share this post


Link to post

Thanks for this Rich, I was looking for a good AI, something easy to install. I do have the latest version of the migration tool. All I need to do now is purchase UT2. 

 

Welcome Lamar you wont regret it just read thru what has been posted in this thread you will be fine - if you want to make changes in UT2 gui enable tool or leave it enabled just shut it down when you are installing native P3D addons - thats it - good luck

 

Tool acts like an on and off switch for UT2 

Share this post


Link to post

Welcome Lamar you wont regret it just read thru what has been posted in this thread you will be fine - if you want to make changes in UT2 gui enable tool or leave it enabled just shut it down when you are installing native P3D addons - thats it - good luck

 

Tool acts like an on and off switch for UT2 

Thanks Rich, I'll do it

  • Upvote 1

Share this post


Link to post

I just got the tool to do this with ut2

 

Didn't work

 

Error on startup.

Share this post


Link to post

I just got the tool to do this with ut2

 

Didn't work

 

Error on startup.

 

Should - which version of tool did you download - theres two also tell me exactly how you installed it - did you enable tool before installing UT2

Share this post


Link to post

Hi Rich, I installed ut2 with my latest migration tool and had no problems installing it. Ever thing went smooth.  All ut2 files went right into P3dV3 files, however when I started P3D there was no traffic showing? I increased my traffic setting from 45% to 65% still no traffic. I checked to make sure that the ut2 traffic file was in the simobjects file and it was there. When I select the ut2 icon on my desktop I get Select FSX config File. That is all I checked so far. I have not made any changes other than increasing the traffic % in P3d. Any ideas Rich? Thanks buddy

Share this post


Link to post

Hi Rich, I installed ut2 with my latest migration tool and had no problems installing it. Ever thing went smooth.  All ut2 files went right into P3dV3 files, however when I started P3D there was no traffic showing? I increased my traffic setting from 45% to 65% still no traffic. I checked to make sure that the ut2 traffic file was in the simobjects file and it was there. When I select the ut2 icon on my desktop I get Select FSX config File. That is all I checked so far. I have not made any changes other than increasing the traffic % in P3d. Any ideas Rich? Thanks buddy

 

Hi Lamar - you have to have tool enabled or you will get that error message

 

Also turn on ai in P3D but I dont think that matters as p3d really has no control on how much is showing - you have to use UT2  to do it in main menu - leave it enabled unless you are installing a native p3d program and remember to turn it back on (tool) to make future changes in UT2 gui

 

Think of it this way UT2  is now your settings master for ai - tools not enabled it wont work

Share this post


Link to post

Should - which version of tool did you download - theres two also tell me exactly how you installed it - did you enable tool before installing UT2

It was the latest release version of the tool. The development build version number was identical.

 

Install was done with the tool active and enabled. Install went fine.

 

Starting up p3d gave the error message about smart assembly and that flight sim was not properly shut down.

 

P3d continues to load but the ut2 entry does not show in the drop down menu

 

Also, the migration tool seems to have added entries and rearranged my p3d.cfg file. Is this normal?

Share this post


Link to post

Also, the migration tool seems to have added entries and rearranged my p3d.cfg file. Is this normal?

 

This is normal

 

You should go to Estonia site and ask for help - best to ask there as I have no idea whats going on sounds like something other than tool to me

Share this post


Link to post

It was the latest release version of the tool. The development build version number was identical.

 

Fill out ticket as it seems their discussion forum is down

Edited by Jim Young
removed link to EMT forum

Share this post


Link to post

Forum is down but the download link is now a newer version.

 

Tried the ut2 install again and it worked this time. Thanks.

Share this post


Link to post

I have UT2 for FSX. I just bought P3D and got My Traffic 6 Pro for it. The ai models are not as good as UT2. Thinking of trying to install UT2 but how are the frame rates compared to My Traffic 6?

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this