Sign in to follow this  
stephenbgs

SODE is making me feel stupid P3D V4

Recommended Posts

Ok its only a little bug but still....

I Installed SODE 1.5.3 for KMSP and activated it, Ran Flightbeam manager activated SODE jetways, Gate 4 KMSP PMDG 747 no Jetways will work. No triggerable objects within 6.5nm same at every heavy gate

I tested the dll connection through the addon tab and it said it was working.

I also looked in the dll.xml and exe.xml files in /programdata  there is no entry for SODE.

It seems to be a very easy programe to install but it has me stumped, am i missing something obvious?

Thanks to anyone that can help 

   

Share this post


Link to post
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

Assign a key command.  Default is TAB+S but PMDG already grabs TAB for CDU keyboard entry.  I changed mine to Shift+J to be similar to Ctrl+J.   SODE is loaded from entry in programdata\add-ons.cfg.  This is in accordance with SDK.

  • Upvote 1

Share this post


Link to post

I ran into the issue where TAB +S (default for SODE) stopped working when I'm in the PMDG 777 but it's still easily accessible from the pulldown menu.

I think when the OP is saying is that he can access the menu but SODE is acting as if there are no aircraft doors near the jetway such that the jetway isn't going to activate.

Share this post


Link to post

Thanks for the advice Dan unfortunately still no luck, I have checked the add-ons.cfg and the SODE entry is added so i'm at a loss.

I have changed my key command to shift+J if i do get it working, Good advice 

Share this post


Link to post
Just now, jasonboche said:

I ran into the issue where TAB +S (default for SODE) stopped working when I'm in the PMDG 777 but it's still easily accessible from the pulldown menu.

I think when the OP is saying is that he can access the menu but SODE is acting as if there are no aircraft doors near the jetway such that the jetway isn't going to activate.

Yeah that is my exact problem, I could try reinstall KMSP but im not a believer in every little problem requires a reinstall,

I must be missing something obvious   

Share this post


Link to post

Is there a 'Flightbeam_KMSP.xml' file in C:\ProgramData\12bPilot\SODE\xml?

Share this post


Link to post
25 minutes ago, 12bPilot said:

Is there a 'Flightbeam_KMSP.xml' file in C:\ProgramData\12bPilot\SODE\xml?

There was at one stage but after my second attempt at reinstalling SODE its disappeared. I Deactivated modules before uninstalling then removed root folders afterwards  for a fresh reinstall

After the Re-Install the only option in the drop down menu  was to test .dll and it said was working, visually the end portion of the jetway is now missing .

 

30 minutes ago, jasonboche said:

OOC Did you install P3D v4 Hotfix 1?

 Yes running Hotfix 1 but this issue has been going on since KMSP Release a few weeks back, 

Share this post


Link to post
2 minutes ago, stephenbgs said:

There was at one stage but after my second attempt at reinstalling SODE its disappeared. I Deactivated modules before uninstalling then removed root folders afterwards  for a fresh reinstall

Without that file, you won't see any jetways and SODE will not know about the existance of those.

Uninstall or re-install of SODE does not modify anything in this folder, so I can't explain why the file disappeared.

I'd recommend to re-install the entire KMSP scenery. I think it's the new Flightbeam Manager that puts that xml file into that folder when you select the "SODE jetways" option.

Share this post


Link to post
45 minutes ago, 12bPilot said:

Without that file, you won't see any jetways and SODE will not know about the existance of those.

Uninstall or re-install of SODE does not modify anything in this folder, so I can't explain why the file disappeared.

I'd recommend to re-install the entire KMSP scenery. I think it's the new Flightbeam Manager that puts that xml file into that folder when you select the "SODE jetways" option.

Ok KMSP reinstall and Flightbeam_KMSP.xml' file in C:\ProgramData\12bPilot\SODE\xml is back in place still got the same issue as i started with Jetways look complete visually but again No triggerable objects within 6.5nm. At least im back where i started :dry:

Share this post


Link to post

stephenbgs I just realized maybe you and I are seeing the same behavior. SODE works for me but I have to navigate the menus to actually select the gate I'm sitting at. For instance, when I launch SODE, I see 2 menu options. The first option I believe is to select the stand I'm at. The second option says "No triggerable objects found within 6.5nm/12km..."  I believe maybe what you're saying is that SODE isn't automatically detecting the gate you're at. If that's the case, I have the same thing. I have to choose the gate first, then I can operate it. It's kind of a pain to scroll thru the list to find the right gate.

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
7 hours ago, downscc said:

Assign a key command.  Default is TAB+S but PMDG already grabs TAB for CDU keyboard entry.  I changed mine to Shift+J to be similar to Ctrl+J.   SODE is loaded from entry in programdata\add-ons.cfg.  This is in accordance with SDK.

Where do we assign a key for SODE?

Share this post


Link to post

Do you get a quickly appearing message indicating your jet is too small, door too far away, etc? This threw me a couple of times until I realized a flashing green message  top left indicated that the position of my plane, it's location, size, door level etc. could not accommodate the jetway.

Share this post


Link to post
29 minutes ago, Lenny777 said:

Do you get a quickly appearing message indicating your jet is too small, door too far away, etc? This threw me a couple of times until I realized a flashing green message  top left indicated that the position of my plane, it's location, size, door level etc. could not accommodate the jetway.

I saw it flicker once earlier tonight when I selected option 2 "No triggerable objects found within 6.5nm/12km..." but now I can't reproduce it. For now it's just a minor issue.

Share this post


Link to post

I just noticed Flightbeam KMSP v1.01 is available. I installed, reset scenery defaults as recommend, and that had no impact on SODE.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this