Sean Landrum

Sky textures change when ASP4 refreshes

Recommended Posts

Hello all! I've reached out to both TOGA and ASP4 so far, but I wanted to drop this here to see if anyone is getting similar issues. So i have my textures with ENVTEX, and I have ASCA+ENVTEX integration enabled. When I'm in the sim, it seems to load my sky textures that I select from ENVTEX, but when ASP4 gets its updated weather info and refreshes, it completely changes the sky textures to something completely different, like a green haze. To remedy this, I go into my graphics settings, CHANGE NOTHING, go back into the simulator and boom, everything is fine again. It's more frustrating than anything as I did not have this issue on V3. I've attached some pics to give you and idea of how the textures change. I've uninstalled both ENVTEX and ASP4 to see if that helped but the problem persists. Any help would be greatly appreciated! Thanks! 

 

 

Share this post


Link to post
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

Try running AS4 and ENVTEX without ASCA.  ASCA is the program that changes the textures on the fly.

Share this post


Link to post

Open up your ASCA UI, click on "settings". Under Enabled Content UNCHECK "sky colors" and APPLY.  Now AS4  will not change any of your "LAST" inserted texture choices for "SKY".

Share this post


Link to post

That's just a workaround. The issue is that the sky shouldn't change unless the metar/time change.  something is triggering the change, hopefully Hifi or TOGA can determine what.

 

Vic

Share this post


Link to post

Hi Sean,

What setting did you choose in Envtex's "ASCA integration"?
If you use ASCA + Envtex, just set it to Envtex textures only and leave all your ASCA settings as they are.

The issue could be linked by the fact that some Envtex and ASCA sky textures are completely different, while if you force ASCA to use only Envtex sky textures, they will fit much better together.

Hope this will help :)

Share this post


Link to post

I’m noticing that the sky flashes a lot and it appears to be something with the volumetric sky. What I did was change to one of the REX PTA presets. I also am having ASCA manage everything. Previously I had Soft Coiuds manage cloud textures and I noticed I was not getting any clouds at some points of the flight. 

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now