Bobsk8

Installed latest Update 3.2, nothing works.

Recommended Posts

I haven't flown the Q400 in well over a year. I installed the latest update for the Q400, and everything works perfectly. After a couple of days I decided to start using FS 2 crew again, so I updated that to version 3.2 Bundle. I just want to use button control. The first time I tried it, it worked, but I noticed I could not close down the main screen, which I think I was able to do a year and a half ago. I finally clicked the lock button on the main screen, and it disappeared, and will not reappear no matter what I do. I uninstalled FS 2 Crew and reinstalled it with admin permissions and UAC and AV off. No difference. I then looked at the panel cfg for the Q400  I see these entries in the cfg file.

I tried assigning different keys and buttons via P3D Version 3.4 such as C, N, and joystick keys to Alt static source, and nothing works. When it did work the very first time I tried it, I got the main menu bar, the voice announcements, check lists and everything. Now it just won't start again. P3D is also running with admin permissions. 

 

[Vcockpit01]
//file=prev_$vc2q400.bmp
Background_color=0,0,0 
size_mm=1024,1024
visible=1
pixel_size=1024, 1024
texture=$vc2q400

gauge00=mjc84_main!VC_sheet2_gauges,  0,0,1024,1024

gauge01=../Gauges/FSFX/Q400/fsfx_RealEffects_1!saturation, 0,0,1,1 //FSFX_Q400_Effect
gauge02=../Gauges/FSFX/Q400/fsfx_RealEffects_2!smoke, 0,0,1,1 //FSFX_Q400_Effect
gauge03=FS2CrewQ400Voice!FS2Crew_Icon, 10,10,10,10

//--------------------------------------------------------
[Vcockpit02]
//file=$vc3q400.bmp
Background_color=0,0,0 
size_mm=1024,1024
visible=1
pixel_size=1024, 1024
texture=$vc3q400
gauge00=mjc84_main!VC_sheet3_gauges,  0,0,1023,1043


//--------------------------------------------------------
[Vcockpit03]
//file=$vc4q400.bmp
Background_color=0,0,0 
size_mm=1024,1024
visible=1
pixel_size=1024, 1024
texture=$vc4q400
gauge00=mjc84_main!VC_sheet4_gauges,  0,0,1024,1024


Day=255,255,255
Night=87,86,75
Luminous=255,255,255

[Default View]
X=0
Y=0
SIZE_X=8191
SIZE_Y=2600

[Window21]
Background_color=0,0,0
size_mm=937,390
ident=14403
gauge00=F1GTN!GTN650,  0,0,937,390,UNIT1.POP
window_pos= 0.660, 0.740
window_size= 0.340, 0.260
zorder=99
[Window22]
size_mm=255,800
Position= 0
window_size= 0.058, 0.243
visible=1
ident=14400
zorder=100
gauge00=F1GTN!GTNStack,  0,0,255,870
[Window23]
size_mm=959, 56
pixel_size=959, 56
position=3
visible=0
ident=1000
zorder=100
Sizeable=0
gauge00=FS2CrewQ400Voice!FS2Crew_MainPanel, 0,0,959,56
gauge01=FS2CrewQ400Voice!FS2Crew_Audio, 20,20,5,5
gauge02=FS2CrewQ400Voice!FS2Crew_VoiceMain, 10,10,5,5
[Window24]
size_mm=600, 110
pixel_size=600, 110
position=6
visible=0
ident=2777
zorder=102
Sizeable=0
gauge00=FS2CrewQ400Voice!FS2Crew_Marshaller, 0,0,600,110
[Window25]
size_mm=256, 458
pixel_size=256, 458
position=6
visible=0
ident=1003
zorder=103
Sizeable=0
gauge00=FS2CrewQ400Voice!FS2Crew_PAPanel, 0,0,256,458
[Window26]
size_mm=400, 800
pixel_size=400, 800
position=3
visible=0
ident=1005
zorder=104
Sizeable=0
gauge00=FS2CrewQ400Voice!FS2Crew_BriefPanel, 0,0,400,800
 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

Had it working for about a minute, shut down P3D, restarted and it doesn't work again. :blush:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tech support got back to me today, and the command in the instructions is not correct. To start you should assign the Main Button one command to Auto feather using the N key rather than alternate static source which is stated in the instructions, but doesn't work. 

Not sure about the secondary  button setting yet. Anyway, I can start FS 2 Crew now. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

To open the FS2Crew Main Panel assign a Key to Autofeather Arm Off:

http://www.support.fs2crew.com/help/manuals/#pageid=fs2crew_panels3

 

The Main and Secondary Buttons are not used to open the FS2Crew Panel.

They are used to control the checklist in button control:

http://www.support.fs2crew.com/help/manuals/#pageid=main___secondary_button_setup__button_control_1

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, Bobsk8 said:

Tech support got back to me today, and the command in the instructions is not correct. To start you should assign the Main Button one command to Auto feather using the N key rather than alternate static source which is stated in the instructions, but doesn't work. 

Not sure about the secondary  button setting yet. Anyway, I can start FS 2 Crew now. 

strange  the manual  that i  got  is  correct,  maybe  you got  things  confused  with with  the main and  secondary  panels?   doesnt  matter  what  you  key  you assign as long  it  doesnt  conflict  with  any other  key assigments 

Share this post


Link to post
Share on other sites
7 hours ago, byork said:

To open the FS2Crew Main Panel assign a Key to Autofeather Arm Off:

http://www.support.fs2crew.com/help/manuals/#pageid=fs2crew_panels3

 

The Main and Secondary Buttons are not used to open the FS2Crew Panel.

They are used to control the checklist in button control:

http://www.support.fs2crew.com/help/manuals/#pageid=main___secondary_button_setup__button_control_1

 

OK, now it makes sense. I thought that only two buttons need to be programmed, but actually three. One to open the panel ( which I thought was the main button as mentioned in the setup instructions) which is Autofeather.

Then the Main Button and the Secondary Button  for controlling the checklist once the panel is already open.which are Alt static source and Prop sync. 

Anyway, it is working perfectly now.  

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now