Dane Watson

Aerosoft Lukla airport scenery issues

Recommended Posts

Any thoughts on what causes these terrain texture issues?
This only happens with the Aerosoft Lukla scenery, I have contacted them but so far no fixes.
As you can see VNLK Lukla airport runway problem and all the black textures at VNPL Phaplu scenery.

I do not have these problems anywhere else

https://photos.app.goo.gl/GqXw4fhwkoGweO5E2

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

5 hours ago, Dane Watson said:

Any thoughts on what causes these terrain texture issues?
This only happens with the Aerosoft Lukla scenery, I have contacted them but so far no fixes.
As you can see VNLK Lukla airport runway problem and all the black textures at VNPL Phaplu scenery.

I do not have these problems anywhere else

https://photos.app.goo.gl/GqXw4fhwkoGweO5E2

 

Have you tried reinstalling the scenery and running it through ORBX Vector elevation correction tool?

Share this post


Link to post
Share on other sites
49 minutes ago, Thomasso said:

Have you tried reinstalling the scenery and running it through ORBX Vector elevation correction tool?

Yes, I have done that twice now but no difference.

Share this post


Link to post
Share on other sites
15 minutes ago, Dane Watson said:

Yes, I have done that twice now but no difference.

Added to the scenery library?

Share this post


Link to post
Share on other sites
7 hours ago, Boeing or not going said:

Added to the scenery library?

Yes, and moved to top in priority

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

Are you using the latest version of Lukla? (Lukla X) Compatible for all versions of P3D. Also, have two scenery entries? LC entry below as in image.

 

Vt4w5LJ.jpg

Edited by bills511

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 minutes ago, bills511 said:

Are you using the latest version of Lukla? (Lukla X) Compatible for all versions of P3D. Also, have two scenery entries? LC entry below as in image.

 

Vt4w5LJ.jpg

Yes I am Bill and yes I have exactly what you are showing.

It really is strange, not sure if it is a v4.2 issue as I did not have this problem in 4.1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Does it happen when you start in Lukla or when you land there? For me it is only a problem when I am landing there.  As far as I know this is a known issue and is not going to change until the new version sees the light of the day

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello,

it is known issue. Solution here:

 

Mark

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, officercrockey said:

Does it happen when you start in Lukla or when you land there? For me it is only a problem when I am landing there.  As far as I know this is a known issue and is not going to change until the new version sees the light of the day

The Lukla runway issue is only when landing. I didn't realize this is a known problem.

The Phaplu terrain blackness is a new issue.

Thanks for your response regarding Lukla.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 hours ago, MaSi said:

Hello,

it is known issue. Solution here:

 

Mark

the folder name structure has a foreign character in it (for the name Lukla), cant that cause problems on some systems?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)
11 hours ago, Dane Watson said:

Yes, and moved to top in priority

sorry had to ask the easy question, guess they never fixed the bug of flying from another airport to there and the elevation issues. that has been around since first release.

Edited by Boeing or not going

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 hours ago, Boeing or not going said:

the folder name structure has a foreign character in it (for the name Lukla), cant that cause problems on some systems?

3 hours ago, Boeing or not going said:

sorry had to ask the easy question, guess they never fixed the bug of flying from another airport to there and the elevation issues. that has been around since first release.

Well thanks to those that replied the Lukla runway issue is fixed - I had not known of this old problem.

I still have a big issue with the black ground textures. I have tried adjusting mesh, tessellation, reinstalled Lukla and the black textures will not go away. Could it have something to do with a setting in my P3D config file??? I am not sure what else to try.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

They did fix it after all then. I never knew about the update, my weekend looks to be downloading the Otter and Lukla have not done since first release. Thanks! if I find black textures I will report back.

Edited by Boeing or not going

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now