Jump to content
Sign in to follow this  
Gaz

Loading flight plan - and it's incorrect!

Recommended Posts

Hi

I've been using SimBrief for some time now, and I've never really though there was a problem with it. However, lately, I've realised that when I create my plan using it, load it into P3D default planner, it usually misses a whole load of points out on the plan.  I then load it again, and usually it has the same problem, but at some point where I'm loading it, it loads perfectly, showing the same waypoints that were created by SimBrief..! It's like, sometimes it can load the proper plan, and sometimes not.

It seems to me like the problem is not with SimBrief, because sometimes  P3D loads the same exported flight plan differently to when it had before.  I always have to check that P3D is right.  Lately I've been using the new Airbus from Aerosoft, and the exported plan always loads into that aircraft perfectly fine.

My conclusion is that P3D is not loading plans correctly - usually. Anyone know why?

Gaz


How does Moses make his coffee? Hebrews it.  

I took the shell off my racing snail, thinking it would make him run faster. If anything, that made him more sluggish.

Gaz on Facebook

Share this post


Link to post
16 minutes ago, Gary McCluskey said:

Hi

I've been using SimBrief for some time now, and I've never really though there was a problem with it. However, lately, I've realised that when I create my plan using it, load it into P3D default planner, it usually misses a whole load of points out on the plan.  I then load it again, and usually it has the same problem, but at some point where I'm loading it, it loads perfectly, showing the same waypoints that were created by SimBrief..! It's like, sometimes it can load the proper plan, and sometimes not.

It seems to me like the problem is not with SimBrief, because sometimes  P3D loads the same exported flight plan differently to when it had before.  I always have to check that P3D is right.  Lately I've been using the new Airbus from Aerosoft, and the exported plan always loads into that aircraft perfectly fine.

My conclusion is that P3D is not loading plans correctly - usually. Anyone know why?

Gaz

have you been keeping the data base in P3D up to date ? 

  • Upvote 1

 

BOBSK8             MSFS 2020 ,   PMDG DC6 ,PMDG 737-600-800 , Fenix A320, A2A Comanche,   Milviz C 310 ,  FSLTL  

TrackIR   Avliasoft EFB2    FSI Panel ,  ATC  by PF3  , A Pilots LIfe V2 ,  CLX PC ,  Kodiak

 

Share this post


Link to post
33 minutes ago, Gary McCluskey said:

My conclusion is that P3D is not loading plans correctly - usually. Anyone know why?

It's a known bug in the P3d4 flight planner. As you discovered, loading the plan a second time works correctly.

Share this post


Link to post
5 minutes ago, jabloomf1230 said:

It's a known bug in the P3d4 flight planner. As you discovered, loading the plan a second time works correctly.

And from what I've read, there's no timetable for a fix.


Forever indebted to the late Michael Greenblatt of FSGS.

 

 

 

Share this post


Link to post

Shame there's no fix mentioned, but glad to hear I'm not doing something wrong! 

Thanks for getting back to me. 

Gaz


How does Moses make his coffee? Hebrews it.  

I took the shell off my racing snail, thinking it would make him run faster. If anything, that made him more sluggish.

Gaz on Facebook

Share this post


Link to post

Never had to use the inbuilt P3D flight planner until I attempted to import a flight plan created with LittleNavmap into the new P3D4 compatible F1 Mustang G1000.  Got very confused with what was loaded as described by the OP.  So it is a bug - glad it isn't just me.  As far as I can tell reloading the flightplan fixes the problem.  Odd thing is that some saved plans do seem to load correctly.

Bruceb


Bruce Bartlett

 

Frodo: "I wish none of this had happened." Gandalf: "So do all who live to see such times, but that is not for them to decide. All we have to decide is what to do with the time that is given to us."

Share this post


Link to post
On 8/4/2018 at 4:57 PM, jabloomf1230 said:

It's a known bug in the P3d4 flight planner. As you discovered, loading the plan a second time works correctly.

Exactly, I have the same symptoms. Second load is ok. Bug of P3Dv4.3 I suppose.


Webmaster of yoyosims.pl.
Yoyosimsbanner.gif
Win 10 64, i9 9900k, RTX 3090 24Gb, RAM32Gb, SSD M.2 NVMe, Predator XB271HU res.2560x1440 27'' G-sync, Sound Blaster Z + 5.1, TiR5 [MSFS, P3Dv5, DCS, RoF, Condor, IL-2 CoD/BoX] VR fly only: HP Reverb G2

Share this post


Link to post
22 hours ago, YoYo said:

 Exactly, I have the same symptoms. Second load is ok. Bug of P3Dv4.3 I suppose

Same here. Shame I've forgotten to load it up for the second time! 


How does Moses make his coffee? Hebrews it.  

I took the shell off my racing snail, thinking it would make him run faster. If anything, that made him more sluggish.

Gaz on Facebook

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  
  • Tom Allensworth,
    Founder of AVSIM Online


  • Flight Simulation's Premier Resource!

    AVSIM is a free service to the flight simulation community. AVSIM is staffed completely by volunteers and all funds donated to AVSIM go directly back to supporting the community. Your donation here helps to pay our bandwidth costs, emergency funding, and other general costs that crop up from time to time. Thank you for your support!

    Click here for more information and to see all donations year to date.
×
×
  • Create New...