olivermad

PMDG 747-8 QOTSII reversers wont engage and DLINK not avail

Recommended Posts

My 747-8 will not engage the reversers and also doesn't have Datalink as an option. Anyone have any ideas?

 

 

Oliver Madilian

Share this post


Link to post
Share on other sites
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

Not yet I haven’t but for example, after landing I try to engage reversers but they do not engage, when I try to open the dlink page, nothing happens.

 

Oliver Madilian

Share this post


Link to post
Share on other sites
10 minutes ago, olivermad said:

Not yet I haven’t but for example, after landing I try to engage reversers but they do not engage, when I try to open the dlink page, nothing happens.

 

Oliver Madilian

So why don't you watch the training video.

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 hours ago, Cai Zicheng said:

So why don't you watch the training video.

I watched it, but there were not answers to my problem. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
14 minutes ago, olivermad said:

I watched it, but there were not answers to my problem. 

Absolutely were...

If you follow what I did in the video, it's literally impossible to not get into Datalink's functions.

RTE Page: Origin (ICAO: 4 Letter, e.g. KIAD); Destination (ICAO: 4 Letter, e.g. EDDF); Flight Number (ICAO: 3 Letter plus number, e.g. DLH418)

Then go to the center CDU, DLINK: Fill in the data requested (noted by the fields showing [ ] ).

Done.

(Also here, with pictures: https://support.precisionmanuals.com/kb/a126/loading-a-rte-via-datalink.aspx)

 

Full names in the forum, please - first and last.

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, scandinavian13 said:

Absolutely were...

If you follow what I did in the video, it's literally impossible to not get into Datalink's functions.

RTE Page: Origin (ICAO: 4 Letter, e.g. KIAD); Destination (ICAO: 4 Letter, e.g. EDDF); Flight Number (ICAO: 3 Letter plus number, e.g. DLH418)

Then go to the center CDU, DLINK: Fill in the data requested (noted by the fields showing [ ] ).

Done.

(Also here, with pictures: https://support.precisionmanuals.com/kb/a126/loading-a-rte-via-datalink.aspx)

 

Full names in the forum, please - first and last.

Never had a single issue with that, Kyle, ever since I read the info on it post-latest update here.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sorry I didn't realize that but anybody have any ideas on the issue with the reversers?

Oliver Madilian

Share this post


Link to post
Share on other sites
7 hours ago, scandinavian13 said:

Absolutely were...

If you follow what I did in the video, it's literally impossible to not get into Datalink's functions.

RTE Page: Origin (ICAO: 4 Letter, e.g. KIAD); Destination (ICAO: 4 Letter, e.g. EDDF); Flight Number (ICAO: 3 Letter plus number, e.g. DLH418)

Then go to the center CDU, DLINK: Fill in the data requested (noted by the fields showing [ ] ).

Done.

(Also here, with pictures: https://support.precisionmanuals.com/kb/a126/loading-a-rte-via-datalink.aspx)

 

Full names in the forum, please - first and last.

Just tried this for acars in the sim and it did not work. When i press acars, nothing happens

Oliver Madiliian

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 hours ago, olivermad said:

When i press acars, nothing happens

I don't believe that you're following along properly, or perhaps understanding what is supposed to happen. I'll need a screenshot, or written, step-by-step instructions from you to verify.

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

30 minutes ago, scandinavian13 said:

I don't believe that you're following along properly, or perhaps understanding what is supposed to happen. I'll need a screenshot, or written, step-by-step instructions from you to verify.

Step 1: Load plane in "747 short" panel state. Step 2: Complete Pos Init page, Enter departure icao, Enter arrival icao, enter flight number. Step 3: return to main menu of FMC. Step 4: press "acars" on the fmc. After I press acars, nothing happens. It acts as if i didn't even press the button.

Share this post


Link to post
Share on other sites
10 minutes ago, olivermad said:

Step 4: press "acars" on the fmc.

This is where I think things are going astray. If I remember correctly, you need to use the center CDU to log on to  DLink, rather than try to sign in to ACARS on one of the pilots' CDUs. Also remember that all the DLink items in brackets need to be filled in before it automatically logs on.

Share this post


Link to post
Share on other sites
42 minutes ago, wsmeier said:

This is where I think things are going astray. If I remember correctly, you need to use the center CDU to log on to  DLink, rather than try to sign in to ACARS on one of the pilots' CDUs. Also remember that all the DLink items in brackets need to be filled in before it automatically logs on.

I will try and get back to you in the next 10 min

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, wsmeier said:

This is where I think things are going astray. If I remember correctly, you need to use the center CDU to log on to  DLink, rather than try to sign in to ACARS on one of the pilots' CDUs. Also remember that all the DLink items in brackets need to be filled in before it automatically logs on.

 

1 hour ago, scandinavian13 said:

I don't believe that you're following along properly, or perhaps understanding what is supposed to happen. I'll need a screenshot, or written, step-by-step instructions from you to verify.

http://prntscr.com/l2serp

I was able to open the menu and get all the information into the FMC, but the airline code won't go into the brackets and won't let the datalink connect. Any Ideas?

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yeah... that‘s a bit... well... weird.

flight number: ICAO code of airline. Lufthansa —> DLH

Airline code in acars: IATA

Lufthansa —> LH (2 letters)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Looks like a bad/old panel state. Delete it and create a new one.

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 minutes ago, scandinavian13 said:

Looks like a bad/old panel state. Delete it and create a new one.

Do I just need to delete the panel state file?

Share this post


Link to post
Share on other sites
11 minutes ago, olivermad said:

Do I just need to delete the panel state file?

Yep.

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 minutes ago, scandinavian13 said:

Yep.

will they automatically regenerate or do I need to reinstall?

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
17 minutes ago, olivermad said:

will they automatically regenerate or do I need to reinstall?

 

nope  just  make  another panel state  after  you  deleted  your old  panel  save states   that  you have

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now