newtie

No AI traffic at KLAS

Recommended Posts

Hi all-

Posted this over at FSDT but no solution so thought I'd try here.

I Installed KLAS and ran the LiveUpdate and rebooted.

I set up a flight with my Falcon50 from KLAS > KSFO

Started P3D 4.5 and no traffic at KLAS anywhere.

Moved over to KSFO to check there and the airport is full.

I'm running AIG OCI and have had zero problems with that.

If I uncheck FSDT KLAX and use just the P3D default airport, it's full.

What's running at KLAS that is preventing AI from showing up?

Thanks, Mark

Share this post


Link to post
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

46 minutes ago, newtie said:

Hi all-

Posted this over at FSDT but no solution so thought I'd try here.

I Installed KLAS and ran the LiveUpdate and rebooted.

I set up a flight with my Falcon50 from KLAS > KSFO

Started P3D 4.5 and no traffic at KLAS anywhere.

Moved over to KSFO to check there and the airport is full.

I'm running AIG OCI and have had zero problems with that.

If I uncheck FSDT KLAX and use just the P3D default airport, it's full.

What's running at KLAS that is preventing AI from showing up?

Thanks, Mark

Probably the SODE Jetways or the AFCAD is not being recognised by the AI models.

Do you have GSX2?

S.

Share this post


Link to post

As mentioned in the FSDT forum, do you have other traffic nearby within your traffic bubble (overflying high overhead for example) ? Have you searched for any rogue FS9 formatted traffic files in your system that would cause that very issue?

Share this post


Link to post
6 hours ago, simbol said:

Probably the SODE Jetways or the AFCAD is not being recognised by the AI models.

Do you have GSX2?

S.

Hi Simbol / Dave-

Thanks for the help.

I got back to this this afternoon and am now getting Couatl (sp?) engine errors.

I'm removing this airport from my system for now and will deal with it later.

Cheers,

Mark

Share this post


Link to post

Couatl errors and FSDT KLAS itself shouldn't have anything to do with traffic not displaying in the area though. 

Share this post


Link to post

I'm sure you're right, however, I'm not willing to spend anymore time on this.

Cheers,

Mark

Share this post


Link to post

I've had the same issue.  It seemed to me to be after the installation of GSX2.  However, they adamantly told me this could not be related to GSX2.  I sure don't know the coding behind the scenes, but all I know is that I install GSX2 and AI traffic went away at KLAX and then uninstall it and it's back.  I've given up for now since I didn't get very far finding a solution. 

Share this post


Link to post

  GSX doesn't add or do anything that could affect AI traffic. I also have FSDT KLAS, KLAX and GSX2 and ALL of my airports in the Las Vegas and Los Angeles areas still have crazy amounts of traffic. 

Share this post


Link to post

Do you have orbx Vector... or Orbx Socal? Duplicate afcads can cause conflicts where AI traffic will not spawn at the airport

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now