Jump to content

James8133

AES Can't Find Airport

Recommended Posts

*Note; I did post this forum question on Aerosoft's page. I have noticed that the reply time has been very slow.*

For the past week, I've had some issues with AES. I was trying to do a flight out of FSDT KLAX the other day. I noticed that AES wasn't working. So I exited FSX. I opened up the AESHelp for FSX. Then I got this message; "Add-on Scenery "FSDreamTeam Los Angeles Int'l" not found or are not active. Please install or activate in the Scenery Library first." I then went into my downloads to see that it was installed. I'm not sure what's going on. May someone please help me figure this out. Thank you in advance.

Attracted is the screenshots. 

 

 

 

 

 

mcO8Rcn.jpg

4q8jhFT.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Welcome to the AVSIM forums! :happy:  I have embedded the images for you.  There is a post on the main FSX/FSX-SE page that will explain how to do this procedure with any screenshot.  Is the FSDreamteam Los Angeles Intl added to your Scenery Library?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thank you for embedding the images, because that's what I was trying to do myself. 😕 I uninstalled the scenery, then I installed it again, only to get the same message. Every time I load my PMDG plane at LAX, I get a message saying "trial period has begin." I went into my add-on manager. I saw that KLAX was already installed and activated. I tried reaching out to FSDreamTeam and they believe that I have the Ray Smith KLAX. (Which I have never heard of before).

index.php?action=dlattach;topic=22018.0;

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
20 hours ago, charliearon said:

Welcome to the AVSIM forums! :happy:  I have embedded the images for you.  There is a post on the main FSX/FSX-SE page that will explain how to do this procedure with any screenshot.  Is the FSDreamteam Los Angeles Intl added to your Scenery Library?

Do you think you might be able to help me resolve my problem?

Share this post


Link to post
Share on other sites
25 minutes ago, James8133 said:

Do you think you might be able to help me resolve my problem?

Sorry, I don't have any payware airports and not familiar with their installation requirements/procedures.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Have you tired the FSDreamTeam forum.  AES isn't their product, but they might have some experience with it working or not.

Well, hopefully more than buy GSX and you won't have those problems anymore. 🙂

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
43 minutes ago, airernie said:

Have you tired the FSDreamTeam forum.  AES isn't their product, but they might have some experience with it working or not.

Well, hopefully more than buy GSX and you won't have those problems anymore. 🙂

 

I have reached out to FSDT about their products. VirtualAli told me "This could only be because of the Ray Smith KLAX." I have never heard of that version before, and I have only installed FSDT KLAX. So, I don't know what else I can do to resolve the issue? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I would start by running Simple Airport Scanner to insure there are no duplicate airports. 

That way you can be sure there are no duplicates, etc.

You might also try re-running the reg file, which should be in %HOMEPATH% .  If that doesn't work, deactivate the airport and run it again, by double clicking on it.

To find it enter it in Search program and file text box in Windows and hit enter.

Ernie

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Then it said when I tried to close the application: "Some files extracted from SimpleAirportScanner.zip were found or new files were created. Do you wish to put them to the archive?" I don't know? I don't want to accidentally mess thing up.

Share this post


Link to post
Share on other sites

It couldn't find ANYTHING at all. not even my current airports. It gave me the same message? I'm really confused here...

Share this post


Link to post
Share on other sites
56 minutes ago, James8133 said:

It said "Found to be empty Parameter name: pathToSceneryCfgFile" Which I don't know what it means? 

After you download it, unzip it to any folder you wish (you may have already done that).

On the first startup you will get a screen with a bunch of empty text boxes.  If you are using FSX, then click on the gray box with the three dots to the right of FSX Scenery cfg text box.  Navigate to C:\ProgramData\Microsoft\FSX and click on Scenery.cfg, then Open.  When you return to the application there should be a value in the text box.

Next, insure that FSX is displayed in the FS Version box and click Scan.  It may take a while.   if nothing shows up one the green bar reaches the top, then click somewhere near the title at the top of the form.  Sometimes it's a bit slow to refresh.

Some people shut off deactivate scenery areas when not in use.  If that's you then you will need to uncheck the 'Show Only Airports Found in Active Scenery Areas' to scan all scenery.  I'm guessing it's not.

You may see some dupes if you have Orbx installed.  I wouldn't worry about those just yet.  The important part is type 'KLAX' in the  'Ident To Find' box and click Find.

If nothing shows, then you have no dupes, if something does show please post, either a screenshot or the information that's in the window to this thread and we'll interpret it for you.

Ernie

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Okay, so no issues.  The first entry is a singular, so no dupe.  The second are elements of the same runway.  So, no dupes of either.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

What else can I do to try and resolve the issue? Also, s having duplicates at KJFK a bad thing?i

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, James8133 said:

What else can I do to try and resolve the issue? Also, s having duplicates at KJFK a bad thing?i

It can be because depending on the order in which FSX loads them, one can override the other causing conflicts.

However, you don't appear to have any conflicting files, so it's probably back to FSDT to give it another try.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thank you for the response AirErnie, I can reach out to FSDT again. I apologize for the late response. I've been sick with a cold over the past couple of days, and I haven't had time to check the forums.

When I first reached out to FSDT, the only answer that VirtualAli could give me was; "I'm sorry, but I cannot reproduce the problem. Everytime I load up KLAX, I get this message that says; "KLAX trial period has begun." I went into my addon manager and found that KLAX was already activated. So, I'm confused to why each time I load my plane at KLAX, that message still appears. VirtualAli then went on and said; "Do you have an addon scenery for KLAX from Ray Smith maybe? This can only be caused by another scenery for KLAX installed, the one from Ray Smith had this problem." All I want is to find a solution to why this is happening. 

I know that FSDT recently updated their products. After I updated them via the FSDT Live Update application, AES was still able to work. I understand that GSX is available for all their FSDT products. However, I'm not a big fan of GSX. That's why I've been using AES all of these years. 

What else can I do to resolve the issue? Do you think I should uninstall ALL of my FSDT products and reinstall them again? I do appreciate all the help that is given towards me. I hope we can get the problem fixed ASAP. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 9/29/2019 at 5:22 PM, airernie said:

Okay, so no issues.  The first entry is a singular, so no dupe.  The second are elements of the same runway.  So, no dupes of either.

 

 

Do you think uninstalling the airport and reinstalling it could help?

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, James8133 said:

Do you think uninstalling the airport and reinstalling it could help?

I think that you are probably left with little other choice. 

Before doing that I would try my suggestion in the earlier message to run the reg file and see if that has any effect.

Ernie

Share this post


Link to post
Share on other sites

Good morning, I apologize for the late response. I've been sick with a cold over the past week. I think it's because it's that time of the year. I will try that and I will get back to you. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...