Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Ephemeral

Texture issues while flying Md-11

Recommended Posts

I am noticing that sometimes I can see weird textures on water especially during the night. This only occurs while flying the MD-11.I have some pictures attached.Sam


Sam Anderson

Every cigarette takes 17 minutes off your life, every slice of bacon takes 9 minutes off your life. If you smoke and eat bacon fast enough, you can go back in time.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sam.What kind of rig are you running? OS, Video Card, Ram. My guess would be you're running out of either video ram or system ram. Contact support at;support@precisionmanuals.comwith your specifics.Pete

Share this post


Link to post
Share on other sites

I dont feel like its a video ram thing as I have 900 mbs of frame buffer on a Geforce 260 card. Additionally I have 2 gigs of system ram.Running XP SP2.The only time I really can see it is when flying over water at night. It doesnt appear to happen during daytime... Mostly just flights over bodies of water during the night.


Sam Anderson

Every cigarette takes 17 minutes off your life, every slice of bacon takes 9 minutes off your life. If you smoke and eat bacon fast enough, you can go back in time.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Can you explain what we're supposed to see in three black pictures? If there's water there somewhere, I for one, can't see it.


Dave Taylor gb.png

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I had seen the same on my machine with the MD-11, but less severe than yours, only one time. In my machine i had seen it during the sun set, but as im new to FSX i thought that it was normal.


Juan Ramos
Sorry for my bad english

Share this post


Link to post
Share on other sites

I've just posted on the OOM thread: the Bufferpools tip just might help with this issue, too.Here is a cut-and-paste of the important bit, to save you looking it up:"... in my case, I seem to have been able to work around the problem (touch wood) by adding this entry to my FSX.CFG file, as follows:[bufferPools]PoolSize=10000000Previously, I had it set to a much lower figure ..." If you still have trouble, perhaps you should try increasing the PoolSize figure to (say) 50000000 and see if it helps.Tim

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Tom Allensworth,
    Founder of AVSIM Online


  • Flight Simulation's Premier Resource!

    AVSIM is a free service to the flight simulation community. AVSIM is staffed completely by volunteers and all funds donated to AVSIM go directly back to supporting the community. Your donation here helps to pay our bandwidth costs, emergency funding, and other general costs that crop up from time to time. Thank you for your support!

    Click here for more information and to see all donations year to date.
  • Donation Goals

    AVSIM's 2020 Fundraising Goal

    Donate to our annual general fundraising goal. This donation keeps our doors open and providing you service 24 x 7 x 365. Your donation here helps to pay our bandwidth costs, emergency funding, and other general costs that crop up from time to time. We reset this goal every new year for the following year's goal.


    2%
    $540.00 of $25,000.00 Donate Now
×
×
  • Create New...