Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest Matthias1975

Can

Recommended Posts

Talking about the FS9 version when the AC is fully set up for departure at VR I can

Share this post


Link to post
Share on other sites
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

Sorry I can't be of more help but you sure the trim is correct?Open the sd popup panel (I think its's called SD) click on the config button and check the trim is in the green zone.Sorry if this is of no help.Richy

Share this post


Link to post
Share on other sites

If basic conditions are satisfied - proper speed (Vr), flaps in takeoff position, aircraft is within CG bounds and trim is set for takeoff - you should have no problem rotating and following the FD pitch commands.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Richy,everything is set up correct. The trim is in the green zone and trim numbers set as proposed by the FMC. :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

Maybe this screenshots can help....as you can see everything is set up properly... :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

You are right, it looks good, that is why I suggested checking your joystick calibration. She should be very easy to rotate, and if you are not used to her she will build speed rapidly without more pitch than you are used to.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Calibrate your joystick?
Dan,I did this once again but it didn

Share this post


Link to post
Share on other sites

Open the systems diagnostic screen for configuration, you should see elevator deflection. Confirm that it responds to control input. Other than that, I'm scratching my head.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Checked that...elevators, ailerons, rudder....everything works fine...full green.I think I

Share this post


Link to post
Share on other sites

When you find the snake and kill it, please share what you found in case this comes up again. Besides, I'm pretty curious.

Share this post


Link to post
Share on other sites

All of those things aside, it only leaves one thing in my head. Are you using anything to adjust the load on the MD11 like FSPassengers? it sounds as if your CG is too far forward

Share this post


Link to post
Share on other sites

@ Bryan :No, I was not using anything what you mentioned. Only using the loader which is provided by PMDG. As I said before, in FSX it rotates like a charm. I had only problems with FS9.@ Dan :A clean reinstall of FS9 and the MD11 solved the problem. Sorry buddy, but I still do not know what it was. It just works fine now....the same as the FSX version.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Still, I'm glad you reported back and you have her flying. Thanks.

Share this post


Link to post
Share on other sites