Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

lizzard

Missing headingindicator

Recommended Posts

Hello fellows!

 

By some strange reason there´s no heading indication at the top of the navigationdisplay. Is it possible that I´ve removed it my self by accident?? or is there a problem with my setup?

 

Best reagrds

jeppe

Share this post


Link to post
Share on other sites

hello again!

Well this is the way it apears for me. In the redmarked position there should be figure that equals my present heading. But by som reason it´s missing.

 

Navdisp.jpg

 

Hopefully my attempt to include the picture from photobucket was succsessful

jeppe

Share this post


Link to post
Share on other sites

Make sure your DPI settings in windows is set to 100% and not any larger. Right click on the desktop, select personalize. On the lower left there will be a clickable text saying display. You should see three radio buttons. Make sure the one that says 100% is selected.


Branton Turner

Share this post


Link to post
Share on other sites

You've changed the MD11 display options. You need to go back to the PMDG menu and select the precision display (I think that's what it's called).

 

Paul

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sheepfu! I checked the settings in Windows as You said, and they are at 100%. So that will not cause my missing indication.

 

Regarding the recommendation from You, Chec_Airman I guess You mean the settings from within FSX addons/PMDG menubar that pops up when hitting alt tab. I really don´t se where I can change any display options. Can You please guide me a little bit more??

 

Jeppe

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,

 

The style of the indicators doesn't cause it to vanish like that. Makes me think a font is missing. Doesn't explain the lack of the box around the heading though. TAS is also missing (the title is there, but the display is not).

 

Hmm - if you look below the altimeter tape there is a problem with the display there, too.

 

Is this FSX?

 

Best regards,

Robin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Robin!

 

Yes this is FSX with SP2 but without the acceleration expansionpack. No other addons but PMDG and CaptainSim. My system is not brand new; Windows 7home premium servicepack 1 64bit. Intel® Core 2 Quad CPU Q6600 @2.4Ghz. RAM 3,00GB

 

The reason TAS´s missing might be because the screenshot is when on ground. at flight I have indication for TAS below GS. What problems do You notice below the altimetertape?

 

Jeppe

Share this post


Link to post
Share on other sites

Maybe it is because the IRS are not aligned yet ?

 

Stéphane LI-THIAO-TE

Envoyé de mon iPad à l'aide de Tapatalk HD


vpa055.png

Location : FMEE

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello Paul!

This is my settings in the PMDG option menu

 

Airlineoption.jpg

 

I can´t se that there should be any problems in here.

An other issue, maybe not relevant to actual problem is thath when entering any flight with PMDG MD-11 there´s a phase of "initialisation" of 18-20 secconds when I have a flickering image that finaly settle to a stable image after 10 seconds of initialisation.

Maybe my it´s all a graphiccard problem(??) (Nvidia GeForce 8600GT 512MB DDR2) It performs well in most situations as a general, but ofcourse it could be close to a low limit.

 

Jeppe

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'd be surprised if it was your card - all other elements look fine.

 

What about in the 2D panel (press F10)? Is everything OK there?

 

Best regards,

Robin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,

 

The flickering during initalisation is quiet normal, it happens on my rig too.

 

Airlineoption.jpg

 

Change the "Altitude, speed and heading indicators/bug" from Line/Triangle to Precision/Bowtie. This should fix your problem.

 

John


John Rubens
PMDG_ngx_T7_sig.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lizzard,

 

I don't know how to make this any more simple. there is nothing wrong with your IRS, graphics card, or anything else.

 

In the menu that you took a picture of, you need to change the option from line/triangle to precision/bowtie.

 

Paul.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello again!

 

How simpel can it be!? I´m blushing! :blush: and really didn´t thougt it could be that simple. Thank You all for being helpful. But what airline could be pleased with not knowing the actual heading i.e for whom is the setting "line/triangle??

 

Jeppe

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Tom Allensworth,
    Founder of AVSIM Online


  • Flight Simulation's Premier Resource!

    AVSIM is a free service to the flight simulation community. AVSIM is staffed completely by volunteers and all funds donated to AVSIM go directly back to supporting the community. Your donation here helps to pay our bandwidth costs, emergency funding, and other general costs that crop up from time to time. Thank you for your support!

    Click here for more information and to see all donations year to date.
  • Donation Goals

    AVSIM's 2020 Fundraising Goal

    Donate to our annual general fundraising goal. This donation keeps our doors open and providing you service 24 x 7 x 365. Your donation here helps to pay our bandwidth costs, emergency funding, and other general costs that crop up from time to time. We reset this goal every new year for the following year's goal.


    18%
    $4,710.00 of $25,000.00 Donate Now
×
×
  • Create New...