Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

icampion

nothing but a floating cockpit in exterior view

Recommended Posts

I use EZDok, and downloaded a profile for the 777 before I even tried out the aircraft.  

 

I get nothing but a floating cockpit in the exterior model and an aircraft shadow.  That's it.  I tried disabling EZDok-- no change.  I also loaded some NGX profiles I have-- still no change.  I have run the configurator tool but I get a notice to contact EZdok support about something about world camera locations.  regardless, I've always gotten that error and it's still been fine with other aircraft.

 

I am clueless as to the next step here.

 

The aircraft works fine it seems, but I would really like to iron this problem out.  Here's a screenshot for reference:

 

C9iZrOO.png

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Usually after you run the ezdok the configuration that fixes it.

 

I ran it, as mentioned-- no change.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Maybe an ezdok reinstall is necessary. Also maybe those profiles you downloaded are faulty. Get rid of them and make your own custom views, that worked for me.


UAL162.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Maybe an ezdok reinstall is necessary. Also maybe those profiles you downloaded are faulty. Get rid of them and make your own custom views, that worked for me.

 

Sounds like a good plan.  Going to try one workaround I found online and then give it another go!  Thanks.

 

As for the profiles though, the dude is a pretty well known youtuber who posted them and they seem to work fine for him!  Gotta love FSX and its addons! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sounds like a good plan.  Going to try one workaround I found online and then give it another go!  Thanks.

 

As for the profiles though, the dude is a pretty well known youtuber who posted them and they seem to work fine for him!  Gotta love FSX and its addons! :)

 

No problem.


UAL162.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sounds like a good plan.  Going to try one workaround I found online and then give it another go!  Thanks.

 

As for the profiles though, the dude is a pretty well known youtuber who posted them and they seem to work fine for him!  Gotta love FSX and its addons! :)

 

You don't need to reinstall.

It's clear from the picture that the eyepoint for the virtual cockpit is just in the wrong position.

The virtual cockpit on most aircraft doesn't include the rest of the plane model in order to increase FPS and performance.

 

Use the edit mode to move the eyepoint back to the captain's seat and then save the profile.


AJ Pongress

Boeing777_Banner_BetaTeam.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Mik75

Did you run the EZCA config tool after you've installed the aircraft? That has to be done after every install of a new aircraft.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Why don't you try to use another program for cameras? B)

I had same issue with Ezdok. I fixed the problem and later on same skeleton problem comes back again. I spent countless number of hours on forums to find a solution. I figured that Ezdok is a bit sensitive to changes within FSX. I gave up and went to OpusFSX. I have never seen this issue again since then. I am not advertising here anything, just a suggestion. Youou don't have to use their (Opus) WX engine, you can use just cameras. Works same way as Ezdok. I believe they still have free trial version.  I use cameras and I am very happy. 

Thx for looking. 


Edward

i9-9900K 4.7GHz | Gigabyte Z390 AORUS Master | EVGA FTW3 ULTRA GeForce RTX 2080 Ti 11GB | CORSAIR H115i PRO Liquid CPU Cooler | G.SKILL TridentZ 32GB (4 x 8GB) DDR4 4000 (PC4 32000) | CORSAIR RM850x PSU | W10 Pro | ASUS 24” Triple Monitor Surround set | Prepar3D v5 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Uh oh you must have flown through the Persian triangle lol


David Womacks CFI,CFII,MEI

Copilot: Captain have you ever flown a 777 before?

Captain:Nope,but we got a strong tail wind and the bar in Hong Kong stays open till 5am, so lets kick the tires, light the fires and, get the hell outta here.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

This is not a EZDok or camera problem. This has been discussed on PMDG forums before and has been answered by PMDG. Lower your graphics settings. 


- The external model takes a second to fully show when switching views.

  • This is just FSX. The graphics engine is 7 years old now and we're doing things with it that it was never meant to do. Just one of the quirks you have to live with if you want the super high-detail models and textures.

http://forum.avsim.net/topic/418750-pmdg-777-issue-tracking-thread-read-before-posting/

 

 

Sometimes if won't load at all. I had the same problem until I tweaked my graphic settings.


Ammar Khan

 

Boeing777_Banner_Pilot.jpg

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

This is not a EZDok or camera problem. This has been discussed on PMDG forums before and has been answered by PMDG. Lower your graphics settings. 

- The external model takes a second to fully show when switching views.

  • This is just FSX. The graphics engine is 7 years old now and we're doing things with it that it was never meant to do. Just one of the quirks you have to live with if you want the super high-detail models and textures.

http://forum.avsim.net/topic/418750-pmdg-777-issue-tracking-thread-read-before-posting/

 

 

Sometimes if won't load at all. I had the same problem until I tweaked my graphic settings.

 

 

Sorry mate, but you are wrong... Like AJ stated, the eyepoint is not properly configured for EZDok.

 

To the OP, get the camera's set up correctly on EZDok for your specific aircraft, there is a good Youtube video by Froogle that explains everything. Look it up and get EZDok properly configured, I don't fly without it.


Adam Lau

 

"I know there's a lot of money in aviation because I put it there." - Unknown Philosopher 

Share this post


Link to post
Share on other sites

To the OP, I get this when EZDok gets confused as to what set of cameras you are using.  

 

I suggest re-loading froogle's cameras.  I assume those are the ones you are mentioning?  If not I'd go get those and load them up.  Even load the NGX set and go from there.  One time (I forget which aircraft I was in) it loaded like this for me.  All I had to do is what AJ said, walk back in to the cockpit and save the camera, then magically all the other ones were in the right area.  


 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Tom Allensworth,
    Founder of AVSIM Online


  • Flight Simulation's Premier Resource!

    AVSIM is a free service to the flight simulation community. AVSIM is staffed completely by volunteers and all funds donated to AVSIM go directly back to supporting the community. Your donation here helps to pay our bandwidth costs, emergency funding, and other general costs that crop up from time to time. Thank you for your support!

    Click here for more information and to see all donations year to date.
  • Donation Goals

    AVSIM's 2020 Fundraising Goal

    Donate to our annual general fundraising goal. This donation keeps our doors open and providing you service 24 x 7 x 365. Your donation here helps to pay our bandwidth costs, emergency funding, and other general costs that crop up from time to time. We reset this goal every new year for the following year's goal.


    21%
    $5,415.00 of $25,000.00 Donate Now
×
×
  • Create New...