Sign in to follow this  
Driver170

Lost addons under addon menu on fsx bar

Recommended Posts

when i brought up my menu bar selected addons all of my addons under that menu are now gone? except EZCA. 

 

Not sure what to do here thanks

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

If  you got  a back up  of  your data/roaming/Microsoft folder  just a matter of  copying  and pasting  back again,   or  you can  look  and see if  you got  a back up of the ddl.xml  since  when I lost mine  when installing the fsdt manager it  had  made  a back up copy.  Or  the long  way is  to reinstall all the addons  that are lost  in the menu

 

 

This is why you always  should  have  a  back up of  your  drive  for  these type  of  issues

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vernon, I would guess you have recently updated ASN to cure the fault you had earlier with ASN not being able to control ambient temps ?

a recent ASN update has been known to cause so problems with the DLL.xml

The latest update fixes this behaviour and you will need that.

 

Before you do that though .....

 

You need to load your DLL.xml into a text editor and ensure it is formated correctly

Alternatively there are normally a few saved copies in the same directory, just pick a recent one that has all your addons in it and rename it, I think ASN takes a backup so that would be the one to try.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I installed fsrecorder today and uninstalled it? I think thats the cause

I've had the latest update for ASN and this error happened today!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Brilliant so that means a complete reinstall of everything!

 

No, it does not, there will be backup copies in the same directory as your Dll.xml, most software installers that write to the Dll.xml make a backup

 

Alternativly open it up in a text editor and paste it into a code box here using the code function in the forums editor <> and I will format it for you.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok i will have a look later on i'm out just now glynn!

 

Thanks alot.

Share this post


Link to post
Share on other sites

<?xml version="1.0" encoding="Windows-1252"?>

<SimBase.Document Type="Launch" version="1,0">
  <Descr>Launch</Descr>
  <Filename>dll.xml</Filename>
  <Disabled>False</Disabled>
  <Launch.ManualLoad>False</Launch.ManualLoad>
  <Launch.Addon>
    <Name>Addon Manager</Name>
    <Disabled>False</Disabled>
    <ManualLoad>False</ManualLoad>
    <Path>bglmanx.dll</Path>
  </Launch.Addon>
  <Launch.Addon>
    <Name>Object Placement Tool</Name>
    <Disabled>True</Disabled>
    <ManualLoad>False</ManualLoad>
    <Path>..\Microsoft Flight Simulator X SDK\SDK\Mission Creation Kit\object_placement.dll</Path>
  </Launch.Addon>
  <Launch.Addon>
    <Name>Traffic Toolbox</Name>
    <Disabled>True</Disabled>
    <ManualLoad>False</ManualLoad>
    <Path>..\Microsoft Flight Simulator X SDK\SDK\Environment Kit\Traffic Toolbox SDK\traffictoolbox.dll</Path>
  </Launch.Addon>
  <Launch.Addon>
    <Name>Visual Effects Tool</Name>
    <Disabled>True</Disabled>
    <ManualLoad>False</ManualLoad>
    <Path>..\Microsoft Flight Simulator X SDK\SDK\Environment Kit\Special Effects SDK\visualfxtool.dll</Path>
  </Launch.Addon>
  <Launch.Addon>
    <Name>PMDG HUD interface</Name>
    <Disabled>False</Disabled>
    <Path>PMDG\DLLs\PMDG_HUD_interface.dll</Path>
    <DllStartName>module_init</DllStartName>
    <DllStopName>module_deinit</DllStopName>
  </Launch.Addon>
  <Launch.Addon>
        <Name>FSUIPC 4</Name>
        <Disabled>False</Disabled>
        <Path>Modules\FSUIPC4.dll</Path>
    </Launch.Addon>
  <Launch.Addon>
    <Name>as_connect</Name>
    <Disabled>False</Disabled>
    <Path>as_srv\as_btstrp.dll</Path>
  </Launch.Addon>
</SimBase.Document>

the file was called dll.xml.bak ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vernon, if all of your addons are present and correct in that file then back up your broken one then delete it and rename the one you have just posted from dll.xml.bak to dll.xml

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi thats worked but that bak one is missing some addons? i have a few other dll named like DLL_XML_Before_Madeira X_was_installed


Not sure what i'm doing here there is a few dll 


Ok now its gone again

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this