Sign in to follow this  
jordanal

Transponder during taxi not working?

Recommended Posts

Hi Bryan,

I've recently noticed that my transponder is no longer being set to 'TA' during taxi.  I've triple-checked this over the past five flights or so, making sure the briefing has ASDEX set to yes.  It also doesn't seem to make a difference if the "Use TARA" option is set to yes or no.  The transponder is still turned on/TARA when doing the before-entry-procedure.  This is using v1.7 with the latest T7 version.  All other FS2Crew functions seem to be fully operational.

 

Thanks for your thoughts...

 

Edit:  I should probably add, this using Prepar3D v3.1 on Win10x64Pro.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

He should do it during the "Before Start" flow, not during taxi.

 

Perhaps you skipped over that part?

 

Cheers,

Share this post


Link to post
Share on other sites

That's what I mean, he's not doing it before taxi and I'm completing all the checklists on every flight. He doesn't touch the transponder knob until the 'entry procrdure'.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I just looked at the code.

 

It's a bug that got introduced in V1.7.

 

I'll fix it in the next update.

 

Thanks for the report.

 

Cheers,

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bryan,

 

Could this bug also contribute to not leaving the transponder ON after landing, despite briefing that the airport does have ASDE?

Share this post


Link to post
Share on other sites

I just looked at the code.

 

I don't see any obvious issues in the After Landing flow section.

 

What do you have set on the Approach Brief panel for ASDEX?

 

And what do you have set for the TARA ASDEX option?

Share this post


Link to post
Share on other sites

I just looked at the code.

 

I don't see any obvious issues in the After Landing flow section.

 

What do you have set on the Approach Brief panel for ASDEX?

 

And what do you have set for the TARA ASDEX option?

 

Bryan,

 

My fault, sorry about that. Although the Approach Brief did have ASDEX selected, the TARA ASDEX option was turned off. Must have missed it when clicking through all the individual options.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I just looked at the code.

 

It's a bug that got introduced in V1.7.

 

I'll fix it in the next update.

 

Thanks for the report.

 

Cheers,

 

Bryan,

 

Was this fixed in V1.8?

Don't see it mentioned in the change log, and still have the issue in v1.8.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bryan,

 

Was this fixed in V1.8?

Don't see it mentioned in the change log, and still have the issue in v1.8.

 

That bug got missed for V1.8.

 

At any rate, I just fixed it.

 

Please send me a Support ticket via: www.fs2crew.com

 

I'll send you the update gauge with the fix.

 

Cheers,

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Bryan,

 

Just to let you know, with the updated gauge, the FO is now doing his job properly.

 

Thanks again.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this