Sign in to follow this  
MarkW

1000 to go ALT SEL

Recommended Posts

I am slowly being driven mad by an FO that says "1000 to go ALT SEL" every 5 seconds for the entire flight.  The PFD shows ALT and ALT SEL (in white) even though I am level and I somehow thought that it should show ALT in a green box.  Any ideas how I can fix?  Please note that I am using the MCPII with LINDA and although LINDA has been fixed to stop voice from cutting out this "may" play a part.  thanks,

Share this post


Link to post
Share on other sites
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

I'm afraid, it just seems to be LINDA.

 

In a future update, we'll add options to shutoff certain sounds due to the LINDA - MCP issue.

 

Is this the only sound that's an issue?

Share this post


Link to post
Share on other sites

The only other one is picking up some ice. Thanks Bryan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I suppose you have figured out that by switching to another mode will make your FO to "shut up". I usually switch to "24 hour check" status after climb checklist is completed and keeps it there until its time for the "approach brief" and that kinda' sort out the problem.

 

Beside the "1000 feet" issue with LINDA my first officer normally calls for V1 as soon as we start to move but then calls "rotate" at the correct speed.

 

Regards

Johnny

Share this post


Link to post
Share on other sites

I suppose you have figured out that by switching to another mode will make your FO to "shut up". I usually switch to "24 hour check" status after climb checklist is completed and keeps it there until its time for the "approach brief" and that kinda' sort out the problem.

 

Beside the "1000 feet" issue with LINDA my first officer normally calls for V1 as soon as we start to move but then calls "rotate" at the correct speed.

 

Regards

Johnny

 

Oh cool.  Thanks for the fix.

 

My  voice is not the most pleasant to listen to :)

 

True but only the first 10,000 times.

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

 


I suppose you have figured out that by switching to another mode will make your FO to "shut up". I usually switch to "24 hour check" status after climb checklist is completed and keeps it there until its time for the "approach brief" and that kinda' sort out the problem.
 
Beside the "1000 feet" issue with LINDA my first officer normally calls for V1 as soon as we start to move but then calls "rotate" at the correct speed.
 
Regards
Johnny

True but only the first 10,000 times.

 

 

John and Mark,

 

I have V3.1 ready with a new LINDA option that removes the Rotate call, 1000 to Go call and 'We picking up Ice' call when LINDA is enabled.

 

Please contact me so I can have you test it.

 

I don't have Linda, so I'll need you to test for me.

 

Best,

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this