Sign in to follow this  
CVEP

Fps Goes down to 15 for no visible reason

Recommended Posts

At cruise altitude in 752 v2 in default scenery over Alabama all of a sudden my fps goes down to 10-15 fps and then later it goes back to 60 and then a couple of seconds later it goes down again. Anybody know what's going on?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

It is possible that as you are flying, passing over heavily congested areas can bring the fps down.  I just purchased the JarDesigns A320 last night and took a short flight from KLAX to KSFO.  While at KLAX, my fps count was around 20, but after takeoff and leaving the LA area, the count went up to 30.  As I approached the SF area, the fps dropped back down to 20, BUT no crashes.  So as I said, flying over heavily populated areas can cause fps to drop, not to mention that while flying complex aircraft, that too can have an effect.

 

I'm no expert at all the intricacies of XP, but seeing as though I fought the fps issue a lot in P3D and FSX, this was a sticking point when I moved to XP and I watched that counter a lot.  The positive side to XP though is that you can treat it like P3D in that, even if the fps drops, you should still have a relatively smooth running sim and that should be what matters most. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

It was the ai aircraft. When I turned them off everything was back to normal. Usually ai traffic doesn't have an impact on my performance

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this