Sign in to follow this  
zippo2glide

Earth Simulations Alderney Problem

Recommended Posts

Hi All,
I have run into a major problem with this scenery addon, which was a download from ES prior to their demise. I aslo have ES Guernsey. Both worked beautifully until now.
My hardrive has suffered a malfunction (loud clunk in the cabinet) and a number of files were lost/corrupted, including my ESI pack backups of Alderney & Guernsey. However, I did find another backup folder (I think I made), which included all the ES directories for the Channel Islands, airports and what appears to be a backup of the FSX files it replaced.
To cut a long story short, I can get ES Alderney working like it used to, except the autogen seems to be inconsistent as follows:-

 

Hard Winter (Jan.) - about 10% autogen - few houses & trees in a snowy landscape

 

Winter (Feb) - as Jan but autumn/fall land colours (no snow)
           (Mar) - almost max autogen - spring land colours

 

Spring (Apr & May) - as Mar
           (Jun) - about 40% autogen - spring land colours

 

Summer (Jul & Aug) - as Jun
              ( Sep) - as Jun but autumn/fall land colours

Autumn/Fall (Oct & Nov) - as Sep
                    (Dec) - as Feb.

There doesn't seem to be any environment sounds audible but I have seen boats and ferry and an animated paraglider on the eastern cliffs.
Does this indicate any specific issues and can they be remedied?
I will check Guernsey to see if the same anomalies occur.
All help gratefully received.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

I have now checked ES Guernsey and in all cases there is plenty of autogen (trees & buildings). Furthermore, the months show the expected photoscenery land colours associated with the seasons, namely:-

 

Hard Winter (Jan) - slight snow covering

 

Winter (Dec, & Feb) - no snow but no greenery other than evergreen trees

 

Spring (Mar, Apr & May) - lots of vivid greenery

 

Summer (June, July & Aug) - more yellowy greens and beiges

 

Autumn/Fall (Sep, Oct & Nov) - more browns and yellows

 

There are plenty of environmental sounds - waves breaking, birds & gulls calling.

Hope this helps anyone who may have some ideas, as I am now even more confused why this should be.

 

Cheers

Share this post


Link to post
Share on other sites

May I suggest that you contact Tony Meredith at Arm computers he has the necessary rights over all ES products and info to put you right

 

http://www.arm-computers.co.uk/index.html

Hi Captain Bligh,

 

Many thanks for the response and link.

I don't seem to be able to see his contact details on the site.

Do you have a current email address you can pm me or know where I can find it?

Cheers

Zippo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Do you have the ES compatability files installed and did you keep a backup of the Autogen folder?

 

Do you have any Orbx stuff installed and was it disabled / uninstalled during installation of Alderney?

 

I ran foul of this (oversight) recently during a disk change on my computer. Guernsey was all installed with airport, photoscenery, churches, lighthouses and greenhouses, but no trees or houses. In Orbx settings I switched off Northern Ireland and then re-instated and voila - problem solved. Crackers!

 

Gordon

Share this post


Link to post
Share on other sites

Do you have the ES compatability files installed and did you keep a backup of the Autogen folder?

 

Do you have any Orbx stuff installed and was it disabled / uninstalled during installation of Alderney?

 

I ran foul of this (oversight) recently during a disk change on my computer. Guernsey was all installed with airport, photoscenery, churches, lighthouses and greenhouses, but no trees or houses. In Orbx settings I switched off Northern Ireland and then re-instated and voila - problem solved. Crackers!

 

Gordon

Hi Gordon,

 

Thanks for the post

Yes to ES compatibility files and autogen backup folder

Never had Orbx.

Strange thing is Alderney and Guernsey folders/files were both located in the same ES-CI folder backup folder I created - Guernsey is fine & Alderney is not.

Only other software related to UK is UK2000 airfields (CI not covered I believe) and UTX+GEX Europe: ES CI folders in top positions in library in order defined by ES.

 

Cheers

Zippo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hmmm .... Don't know what to suggest now. I have had issues with UTX maybe worth investigating that.

 

Do you have more than one backup of the autogen files? Again may be worth trying earlier / later autogen descriptions

 

Sorry not to be more helpful

 

Gordon


Just had another thought.... There is an additional ES-3D file outside of the Channel islands folder and I put this above others in the scenery library although if Guernsey is OK I think it maybe OK.

 

I am guessing a re-install of Alderney from scratch is looming.... perhaps a corrupt installation is the cause

 

G

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hmmm .... Don't know what to suggest now. I have had issues with UTX maybe worth investigating that.

 

I'll give that a go.

 

Do you have more than one backup of the autogen files? Again may be worth trying earlier / later autogen descriptions

 

Only have the one autogen backup, because these backup files were saved on a seperate drive to the one that failed and corrupted/lost my ESI packs.

 

Sorry not to be more helpful

 

Gordon

Just had another thought.... There is an additional ES-3D file outside of the Channel islands folder and I put this above others in the scenery library although if Guernsey is OK I think it maybe OK.

 

Yes I have the ES-3D & ES-SFX files/folders.

 

I am guessing a re-install of Alderney from scratch is looming.... perhaps a corrupt installation is the cause

 

That's my problem - no options for a re-install (see response above).

I'm not bothered too much about the loss of the payment for the scenery - I just love the scenery and don't like the idea of losing that forever.

 

G

 

Many thanks. Zippo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi All,

 

Having conversed with Tony Meredith, it appears the only solution is a re-install.

There are Playsims/Horizon DVD versions of this software still available on the internet, so I may have to go down this path.

Many thanks to all that participated by trying to assisst me in solving my problem.

 

Regards

Zippo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this