Skywolf

Can anyone check their P3D4.3 Appdata Roaming Directory?

Recommended Posts

Can anyone check their Prepar3d v4 Roaming directory and tell me if they are seeing 2 files being created right after shutdown?

Should I worry about why they are created.  I did not see these error files in 4.2 and before.  They only came up if the sim crashed.

 

Current Config

Zero addons and just the latest Windows 10 Pro Build 1803 with latest patches.

P3Dv4.3 works fine, but every time I exit.  I do see dxDiag and Prepar3D.cfg (text Document version) is created. It seems P3D4.3 is not exiting cleanly.

I know the hardware is fine, b/c none of these errors were every produced in any other build of P3D. 

Should I just ignore it and start adding my addons and enjoy the sim. Or is there something else going on.

Thanks,

skywolf

Share this post


Link to post
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

Update:

I have full P3D4.3 installed.

For testing purposes - I uninstalled the Client and installed 4.2 client.  And that shows no errors on exit.  

I uninstall 4.2 client and install 4.3 client.  And exit error files are generated.  

Share this post


Link to post

From the Scenario screen: Options/General/Application/Error Reporting/Enable Content Error Reporting.  If this is checked, I think this is where the report is generated. I remember something about this in a previous version. Used by developers or something along those lines.

If the box isn't checked, then I don't know what else it could be.

 

Lyn

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
2 minutes ago, Mazo said:

From the Scenario screen: Options/General/Application/Error Reporting/Enable Content Error Reporting.  If this is checked, I think this is where the report is generated. I remember something about this in a previous version. Used by developers or something along those lines.

If the box isn't checked, then I don't know what else it could be.

 

Lyn

I have that option disabled, and still the same 2 files are generated.  Are these files being created on your end.  I know another user on official Prepar3d forums is having the same issue.

Share this post


Link to post

Well, I have many files at that location, including three folders: Controls, SimObjects, Substitutions and then many single files including the Prepar3d.cfg, etc.

Is there a name on the files you are seeing?

 

Lyn

Share this post


Link to post
2 minutes ago, Mazo said:

Well, I have many files at that location, including three folders: Controls, SimObjects, Substitutions and then many single files including the Prepar3d.cfg, etc.

Is there a name on the files you are seeing?

 

Lyn

Yes, right after exit you will see DxDiag file being created, and a copy of Prepar3D.cfg.TXT Text document.  It is going to be a duplicate of your Prepar3d.cfg file

 

Share this post


Link to post

OK, I have those also but I have no error when exiting Prepar3d so would not even think of looking for these files. I'm just going to continue and not worry a bit about these files.😁

 

Lyn

Share this post


Link to post

I do not have those files on my system with a clean v4.3 install.

Share this post


Link to post
1 minute ago, WarpD said:

I do not have those files on my system with a clean v4.3 install.

Weird....what Nvidia Drivers are you using?

Share this post


Link to post

384.84... haven't checked for an update in a long time.

Share this post


Link to post

I have the very latest version...wonder if that could be causing it 398.36

Share this post


Link to post

It's most certainly an add-on causing your issue ... the question is which one.  I'd check this thread on incompatible add-ons with V4.3:

Since it appears to be a DXDiag report then the primary suspects would be any 3rd party products using DX calls:

TrueGlass
RealLight
FSL
PTA
etc. 

Cheers, Rob.

Share this post


Link to post

FSUIPC 5.132 creates those two files on exit, at least on my system.

If I disable FSUIPC in DLL.XML, they are no longer created.

Share this post


Link to post
Posted (edited)
48 minutes ago, Rob Ainscough said:

It's most certainly an add-on causing your issue ... the question is which one.  I'd check this thread on incompatible add-ons with V4.3:

Since it appears to be a DXDiag report then the primary suspects would be any 3rd party products using DX calls:

TrueGlass
RealLight
FSL
PTA
etc. 

Cheers, Rob.

Rob actually I posted this on prepar3d forums also.  I did this with 100% clean windows installation and only Prepar3d.  Error comes with 4.3, and not with 4.2.  I tried to take all the variables out.

All I have is latest Windows 10 Pro build with the latest Nvidia Drivers.  I have done like 5 full reinstalls and only 4.3 is doing this.

 

Edited by Skywolf

Share this post


Link to post

Yeah I get this also. For me it started May 16th, which is the time I installed FSDreamteam's Vegas. The Addon Manager has been throwing me errors ever since. I just deal with it by disabling Addon Manager when i'm not using their airports.

Share this post


Link to post
34 minutes ago, Skywolf said:

I did this with 100% clean windows installation and only Prepar3d.

Did you delete all 6 related P3D folders after you uninstalled V4.2?

The install path for ...\Lockheed Martin\Prepar3D v4

C:\ProgramData\Lockheed Martin

C:\Users\[YourUserName]\Documents\Prepar3D v4 Add-ons

C:\Users\[YourUserName]\Documents\Prepar3D v4 Files

C:\Users\[YourUserName]\AppData\Local\Lockheed Martin

C:\Users\[YourUserName]\AppData\Roaming\Lockheed Martin

I've done several hundred clean installs with V4.3 thru-out the beta cycle and not experienced that error.  My only other suggestion is to use DDU to remove nVidia Drivers, download the lastest nVidia drivers from their website, and then install the drivers manually.

Cheers, Rob.

 

Share this post


Link to post
Posted (edited)
4 hours ago, Skywolf said:

Can anyone check their Prepar3d v4 Roaming directory and tell me if they are seeing 2 files being created right after shutdown?

Should I worry about why they are created.  I did not see these error files in 4.2 and before.  They only came up if the sim crashed.

 

Current Config

Zero addons and just the latest Windows 10 Pro Build 1803 with latest patches.

P3Dv4.3 works fine, but every time I exit.  I do see dxDiag and Prepar3D.cfg (text Document version) is created. It seems P3D4.3 is not exiting cleanly.

I know the hardware is fine, b/c none of these errors were every produced in any other build of P3D. 

Should I just ignore it and start adding my addons and enjoy the sim. Or is there something else going on.

Thanks,

skywolf

What does the generated report say? Is it complete?

I looked at mine, and the report complained about not being able to get my system info, otherwise everything passed. So for kicks and giggles, I went to the Windows Experience index app and it said my system info and index were no longer valid and need to updated. I re-ran the index with Addon Manager and viola P3d closed with out error, BUT! I still got a report. The report was clean and it had all my system info in the report.

 

Edited by FunknNasty

Share this post


Link to post
55 minutes ago, Rob Ainscough said:

Did you delete all 6 related P3D folders after you uninstalled V4.2?

The install path for ...\Lockheed Martin\Prepar3D v4

C:\ProgramData\Lockheed Martin

C:\Users\[YourUserName]\Documents\Prepar3D v4 Add-ons

C:\Users\[YourUserName]\Documents\Prepar3D v4 Files

C:\Users\[YourUserName]\AppData\Local\Lockheed Martin

C:\Users\[YourUserName]\AppData\Roaming\Lockheed Martin

I've done several hundred clean installs with V4.3 thru-out the beta cycle and not experienced that error.  My only other suggestion is to use DDU to remove nVidia Drivers, download the lastest nVidia drivers from their website, and then install the drivers manually.

Cheers, Rob.

 

Yes Sir,

I did all of that.

It is just strange 4.2 doesn't give me a weird report and 4.3 does.  I also reinstalled windows this afternoon.  I mean its a real clean build (I am quite a pro with P3d installs too, I have to get to LM's beta team somehow... 😉).

 

For example, 

I have this part at the end of the dxdiag file.  but I do not have 4.2 client installed (at all...it is complete 4.3).  Now lets say I uninstall the 4.3 client only and downgrade with 4.2 client.  Error just do not show up

 

 

 

Windows Error Reporting:
+++ WER0 +++:
Fault bucket 2222782207043961316, type 5
Event Name: RADAR_PRE_LEAK_64
Response: Not available
Cab Id: 0

Problem signature:
P1: Prepar3D.exe
P2: 4.2.21.24048
P3: 10.0.17134.2.0.0
P4: 
P5: 
P6: 
P7: 
P8: 
P9: 
P10: 


+++ WER1 +++:
Fault bucket 2276974447974145495, type 5
Event Name: StoreAgentDownloadFailure1
Response: Not available
Cab Id: 0

Problem signature:
P1: Acquisition;RuntimeBroker
P2: 8024001e
P3: 17134
P4: 112
P5: Windows.Desktop
P6: V
P7: 
P8: 
P9: 
P10: 


+++ WER2 +++:
Fault bucket 1478241538906225710, type 5
Event Name: WindowsUpdateFailure3
Response: Not available
Cab Id: 0

Problem signature:
P1: 10.0.17134.1
P2: 80070643
P3: 3F2BFD37-5F26-4B2C-87E4-92ABC22B1539
P4: Install
P5: 200
P6: 0
P7: 800705b4
P8: UpdateOrchestrator
P9: {9482F4B4-E343-43B6-B170-9A65BC822C77}
P10: 0


+++ WER3 +++:
Fault bucket 1399730516166492312, type 5
Event Name: WindowsUpdateFailure3
Response: Not available
Cab Id: 0

Problem signature:
P1: 10.0.17134.1
P2: 8024402c
P3: 00000000-0000-0000-0000-000000000000
P4: Scan
P5: 0
P6: 0
P7: 8024500b
P8: Device Driver Retrieval Client
P9: {9482F4B4-E343-43B6-B170-9A65BC822C77}
P10: 0


+++ WER4 +++:
Fault bucket 1250809733622942912, type 5
Event Name: WindowsUpdateFailure3
Response: Not available
Cab Id: 0

Problem signature:
P1: 10.0.17134.1
P2: 800704cf
P3: 00000000-0000-0000-0000-000000000000
P4: Scan
P5: 0
P6: 0
P7: 0
P8: Device Driver Retrieval Client
P9: {8B24B027-1DEE-BABB-9A95-3517DFB9C552}
P10: 0


+++ WER5 +++:
Fault bucket , type 0
Event Name: WindowsUpdateFailure3
Response: Not available
Cab Id: 0

Problem signature:
P1: 10.0.17134.1
P2: 80070643
P3: 3F2BFD37-5F26-4B2C-87E4-92ABC22B1539
P4: Install
P5: 200
P6: 0
P7: 800705b4
P8: UpdateOrchestrator
P9: {9482F4B4-E343-43B6-B170-9A65BC822C77}
P10: 0


+++ WER6 +++:
Fault bucket , type 0
Event Name: WindowsUpdateFailure3
Response: Not available
Cab Id: 0

Problem signature:
P1: 10.0.17134.1
P2: 80070643
P3: 3F2BFD37-5F26-4B2C-87E4-92ABC22B1539
P4: Install
P5: 200
P6: 0
P7: 800705b4
P8: UpdateOrchestrator
P9: {9482F4B4-E343-43B6-B170-9A65BC822C77}
P10: 0


+++ WER7 +++:
Fault bucket 1934885900210683650, type 5
Event Name: MpTelemetry
Response: Not available
Cab Id: 0

Problem signature:
P1: 0x800705b4
P2: ValidateUpdate
P3: N/A
P4: 1.1.14500.5
P5: mpsigstub.exe
P6: 4.18.1806.18062
P7: Microsoft Windows Defender (RS1+)
P8: 
P9: 
P10: 


+++ WER8 +++:
Fault bucket , type 0
Event Name: LiveKernelEvent
Response: Not available
Cab Id: 0

Problem signature:
P1: ab
P2: 2
P3: 80
P4: 0
P5: 4
P6: 10_0_17134
P7: 0_0
P8: 256_1
P9: 
P10: 


+++ WER9 +++:
Fault bucket , type 0
Event Name: WindowsUpdateFailure3
Response: Not available
Cab Id: 0

Problem signature:
P1: 10.0.17134.1
P2: 8024402c
P3: 00000000-0000-0000-0000-000000000000
P4: Scan
P5: 0
P6: 0
P7: 8024500b
P8: Device Driver Retrieval Client
P9: {9482F4B4-E343-43B6-B170-9A65BC822C77}
P10: 0

 

 

 

Share this post


Link to post
30 minutes ago, FunknNasty said:

What does the generated report say? Is it complete?

I looked at mine, and the report complained about not being able to get my system info, otherwise everything passed. So for kicks and giggles, I went to the Windows Experience index app and it said my system info and index were no longer valid and need to updated. I re-ran the index with Addon Manager and viola P3d closed with out error, BUT! I still got a report. The report was clean and it had all my system info in the report.

  

Can you tell me what windows app is this.  Did you re-ran the index with Addon Manager? Is this FSDreamTeam Addon manager? 

Share this post


Link to post

Yes

5 minutes ago, Skywolf said:

Can you tell me what windows app is this.  Did you re-ran the index with Addon Manager? Is this FSDreamTeam Addon manager? 

I don't think i'm helping here. sorry.  I'm on Win7 Pro ...if you're on Win10 you may not have a Windows System Index utility.

Oh, and half expected ....I did receive another  """something prevented P3D from closing"""" box upon closing P3D....and yes it was with ADDON MANAGER active. But Hey!  The DXDIAG report came perfectly clean.

Share this post


Link to post
1 hour ago, Skywolf said:

P1: Prepar3D.exe
P2: 4.2.21.24048
P3: 10.0.17134.2.0.0

That says you're running v4.2 not v4.3

Share this post


Link to post
Posted (edited)
19 minutes ago, WarpD said:

That says you're running v4.2 not v4.3

Yes...that is the bizzare part.  

so this is what I did.

1) Wipe out complete SSD - Reinstall Windows 10 Pro (I have my usb key)

2) Install 4.3

3) I get the error

4) Uninstall the Client only and reinstall 4.2 client to test

5) No error

6) Uninstall the 4.2 client (everything else is still 4.3), and install 4.3 client only

7) Get Error

8 Uninstall the whole Sim, and reinstall 4.3 from full installers

9) Get error files - and for some reason it shows 4.2 at the end of the DxDiag file.

Weird day 

Edited by Skywolf

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now