Jump to content
Sign in to follow this  
BWBriscoe

Nvidia performance article

Recommended Posts

8 hours ago, Grand_Pubah said:

That's the one I installed. Thanks

465.89 sounds like a beta driver. I always install the latest official driver. Beta ones are always risky.

This topic confirms that version will cause problems.

https://www.avsim.com/forums/topic/598170-nvidia-46589-error/

 


Ray (Cheshire, England).
System: P3D v5.3HF2 & v3.4, Intel i7-8086K o/c to 5.0Ghz, Nvidia GTX 1080 Ti 11Gb, Samsung 970 EVO M.2 SSD, 1Tb Samsung 860 EVO SSD, Asus Prime Z370-A mobo, 32Gb G.Skill DDR4 3000Mhz RAM, Win 10 Pro 64-bit, BenQ PD3200U 32” monitor, Fulcrum One yoke.
Cheadle Hulme Weather

Share this post


Link to post

Thank you Ray!  After many hours trying to resolve this same problem (with P3Dv5.2 Hot Fix 1) I found your Avsim posting and after turning off the RTSS (Riva Tuner Statistics Server) application frame rate screen display my problem went away.  I haven't tested it but expect if I set all the executables in the RTSS folder to "Run as Administrator" the access denied problem would also probably go away.  Much appreciated!

Share this post


Link to post
17 hours ago, ValinHawK said:

Thank you Ray!  After many hours trying to resolve this same problem (with P3Dv5.2 Hot Fix 1) I found your Avsim posting and after turning off the RTSS (Riva Tuner Statistics Server) application frame rate screen display my problem went away.  I haven't tested it but expect if I set all the executables in the RTSS folder to "Run as Administrator" the access denied problem would also probably go away.  Much appreciated!

I’ll be interested in your findings @ValinHawK. I had Afterburner and RTSS starting with Windows. If running them with admin privileges sorts it I’ll be grateful to you.


Ray (Cheshire, England).
System: P3D v5.3HF2 & v3.4, Intel i7-8086K o/c to 5.0Ghz, Nvidia GTX 1080 Ti 11Gb, Samsung 970 EVO M.2 SSD, 1Tb Samsung 860 EVO SSD, Asus Prime Z370-A mobo, 32Gb G.Skill DDR4 3000Mhz RAM, Win 10 Pro 64-bit, BenQ PD3200U 32” monitor, Fulcrum One yoke.
Cheadle Hulme Weather

Share this post


Link to post
On 7/18/2021 at 6:37 PM, Ray Proudfoot said:

I’ll be interested in your findings @ValinHawK. I had Afterburner and RTSS starting with Windows. If running them with admin privileges sorts it I’ll be grateful to you.

I have afterburner and rtss starting with the OS, still no issues here at all.  What versions are you running Ray?


Kevin Firth - i9 10850K @5.2; Asus Maximus XII Hero; 32Gb Cas14 3200 DDR4; RTX3090

Beta tester for: UK2000; JustFlight; VoxATC; FSReborn; //42

xaP1VAU.png

Share this post


Link to post
33 minutes ago, kevinfirth said:

I have afterburner and rtss starting with the OS, still no issues here at all.  What versions are you running Ray?

I uninstalled and downloaded latest versions of both. Sorry, don’t have version numbers as they were both uninstalled. No issues since so it’s clear they were having a negative impact for me.

Odd you don’t have the problem though. Have you tried switching vehicles in the sim? That never worked for me. DXGI Access Denied every time.


Ray (Cheshire, England).
System: P3D v5.3HF2 & v3.4, Intel i7-8086K o/c to 5.0Ghz, Nvidia GTX 1080 Ti 11Gb, Samsung 970 EVO M.2 SSD, 1Tb Samsung 860 EVO SSD, Asus Prime Z370-A mobo, 32Gb G.Skill DDR4 3000Mhz RAM, Win 10 Pro 64-bit, BenQ PD3200U 32” monitor, Fulcrum One yoke.
Cheadle Hulme Weather

Share this post


Link to post
27 minutes ago, Ray Proudfoot said:

I uninstalled and downloaded latest versions of both. Sorry, don’t have version numbers as they were both uninstalled. No issues since so it’s clear they were having a negative impact for me.

Odd you don’t have the problem though. Have you tried switching vehicles in the sim? That never worked for me. DXGI Access Denied every time.

Just like you found, only had issues when switching with the OSD displaying. When the OSD was off , no problems.


Kevin Firth - i9 10850K @5.2; Asus Maximus XII Hero; 32Gb Cas14 3200 DDR4; RTX3090

Beta tester for: UK2000; JustFlight; VoxATC; FSReborn; //42

xaP1VAU.png

Share this post


Link to post

@kevinfirth, when 5.2HF1 came out even accessing the menu was enough to cause the crash. At that point I gave up.

It was reported to LM but as usual there wasn’t even an acknowledgement of the problem. They’re their own worst enemies at times.


Ray (Cheshire, England).
System: P3D v5.3HF2 & v3.4, Intel i7-8086K o/c to 5.0Ghz, Nvidia GTX 1080 Ti 11Gb, Samsung 970 EVO M.2 SSD, 1Tb Samsung 860 EVO SSD, Asus Prime Z370-A mobo, 32Gb G.Skill DDR4 3000Mhz RAM, Win 10 Pro 64-bit, BenQ PD3200U 32” monitor, Fulcrum One yoke.
Cheadle Hulme Weather

Share this post


Link to post
32 minutes ago, Ray Proudfoot said:

@kevinfirth, when 5.2HF1 came out even accessing the menu was enough to cause the crash. At that point I gave up.

It was reported to LM but as usual there wasn’t even an acknowledgement of the problem. They’re their own worst enemies at times.

I really don't think it's an LM problem, they can't be expected to address DX12 issues relating to 3rd party applications which aren't even P3D specific


Kevin Firth - i9 10850K @5.2; Asus Maximus XII Hero; 32Gb Cas14 3200 DDR4; RTX3090

Beta tester for: UK2000; JustFlight; VoxATC; FSReborn; //42

xaP1VAU.png

Share this post


Link to post
1 hour ago, kevinfirth said:

I really don't think it's an LM problem, they can't be expected to address DX12 issues relating to 3rd party applications which aren't even P3D specific

Agreed but when the author of RTSS said he wasn’t prepared to buy P3D just to fix the problem I had nowhere else to turn.

I reported another issue to them which others confirmed was a problem but still they don’t acknowledge your report. I’m told they read everything but a simple confirmation isn’t asking much.


Ray (Cheshire, England).
System: P3D v5.3HF2 & v3.4, Intel i7-8086K o/c to 5.0Ghz, Nvidia GTX 1080 Ti 11Gb, Samsung 970 EVO M.2 SSD, 1Tb Samsung 860 EVO SSD, Asus Prime Z370-A mobo, 32Gb G.Skill DDR4 3000Mhz RAM, Win 10 Pro 64-bit, BenQ PD3200U 32” monitor, Fulcrum One yoke.
Cheadle Hulme Weather

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  
  • Tom Allensworth,
    Founder of AVSIM Online


  • Flight Simulation's Premier Resource!

    AVSIM is a free service to the flight simulation community. AVSIM is staffed completely by volunteers and all funds donated to AVSIM go directly back to supporting the community. Your donation here helps to pay our bandwidth costs, emergency funding, and other general costs that crop up from time to time. Thank you for your support!

    Click here for more information and to see all donations year to date.
×
×
  • Create New...