Jump to content

kivech

Members
  • Content Count

    16
  • Donations

    $0.00 
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

Flight Sim Profile

  • Commercial Member
    No
  • Online Flight Organization Membership
    none
  • Virtual Airlines
    No
  1. Let me start by saying that I'm a pretty satisfied yearlong Carenado customer. I've always enjoyed their products a lot and hope to do so for many years to come. The Phenom 300 seems to be challenging me more than other products have in the past. For some reason, I keep having intermittent CTDs when flying this plane. Or better put, when trying to fly this plane. Let me start with my system setup: Windows 10 Pro x64 i7-479K with 32Gb of RAM NVidia 980 video card with 4Gb or memory Samsung 840 EVO 500 Gb SSD My FSX:SE setup is as follows: Active Sky 2016 (with ASCA) PMDG 737 NGX Aerosoft Twin Otter X Extended A2A Cessna 182 Carenado C340 II Some ORBX scenery Some Aerosoft scenery Various freeware meshes and sceneries As you can tell, it's a rather modest setup. Ever since I've installed the Phenom 300 with the navigation addon, FSX takes quite a bit longer to load. The navigation addon itself seems to work, since I can plan flights pretty well without issues. My problems lie in other areas, of which I don't really understand why. 1) Selecting FSX menu items This can range from just opening a menu from the menu bar, trying to load a flight plan, etc. Sometimes it works, and sometimes it will CTD the simulator. 2) Exiting a flight Same as the above. Just hitting ESC and proceeding can sometimes crash the game. 3) Reloading the same aircraft, or a different livery. First time often works, but after that it's almost guaranteed to crash. There's been other situations as well, but I don't remember all the details at this point. It's very frustrating since it's not a memory issue (max used memory hovers around 2Gb), and it's the only plane that's causing this. The PMDG 737, which is fairly advanced as well, does not remotely show issues of this kind. Does anyone have an idea as to what my issue could be? Could it be a conflict between this addon and another that I have installed? Does anyone else experience this as well? If any other info would be useful to help, let me know, and I'll do my best to include it. Cheers, Marc
×
×
  • Create New...