Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

mikeymike

Fsx and orbx low fps and stutters

Recommended Posts

hi

Please help as I am having troubles with new pc and fsx install

 

I have a i5 3570k at 4.7ghz stable with auto tuner asus all power management turned off in bios

 

2 hardrives wd 1tb 1 dedicated for fsx

 

Patriot viper 2 4gb at 9 9 9 24 1600mhz

 

Zotac gtx 480 1.5 not oced

 

Evo 212 cooler

 

Asus p8z77-m pro mobo

 

Corsair tx850watt power supply

 

Now I have tweaked fsx with auto tweaking tool bojots using g boost also avg security turned off ,nick n nvidia inspector settings also some of his tweaksfor cfg file drivers and updates are up to date defragged with o&o.

 

 

Please help with this issue

 

Thankyou

Share this post


Link to post
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

Could you let me know what your fps looks like, and specifically where in ORBX you are experienceing this issue? That would let me be better able to help you.

Share this post


Link to post

Hi

Thnks for responding so quick it's usually around the airport gettinng close to terminal as soon as I turn onto taxiway it's blurry and stuttering, also I am using John v enb series frames locked. At 30 with nvidia inspector and 100 in fsx I don't know I am baffled frames at 23. 24 then drop to 12. 14

Share this post


Link to post

This is an automatic message.

 

This topic has been moved from "Help Using the AVSIM Forums" to "The Unofficial ORBX Forum". This move has been done for a number of possible reasons.

  • The most likely reason is that the post was off topic.
  • The topic could also have contained images or a video that were not appropriate to the original forum it was posted in.
  • The images might not have been "illustrative" or "explanatory" in nature.
  • The topic could have been moved because we deemed it to be more appropriately placed elsewhere.

Please ensure that your posts are "on topic" and contain illustrative images or videos as appropriate. Do not post videos or images just for entertainment purposes anywhere but in the screen shot or video forums.

 

Members who continue to post off topic posts can be denied entry to specific forums in order to reduce and remove the practice. Your cooperation is appreciated.

Share this post


Link to post

Well, try lowering some settings. Again, at which airport is this occuring?

Share this post


Link to post

Its occuring at ybbn and also ybcs,ive lowered settings to mid range same thing

Share this post


Link to post

Okay, try a different aircraft, lower aa settings, and other graphic settings. If that doesn't work, try deleting the .cfg. Also, try turning off unnecessary services and processes. (You can do this in task manager.) If all of that fails, reply again. Hope some of that helps!

Share this post


Link to post

Some of their larger airports can be quite blurry on the taxiways and runways beyond a certain distance. If you pause it and the image doesn't improve, then that's how it looks. YBBN is a bit of a hog as well. No way that it should be a lack of computer power...

Share this post


Link to post

Some of their larger airports can be quite blurry on the taxiways and runways beyond a certain distance. If you pause it and the image doesn't improve, then that's how it looks. YBBN is a bit of a hog as well. No way that it should be a lack of computer power...

 

Agreed, I think some of his settings are in disagreement.

Share this post


Link to post

Orbx has a great support forum so I would recommend you ask them.

 

Cheers

Martin

Share this post


Link to post

Just to make sure it is not computer power related - turn off all traffic and see

if things improve.

Share this post


Link to post

Hey guys thanks for all your help i have g boost to cut alot of unwanted processes and settings are midrange and don't forget my CPI is at 4.7 with a gtx 480 I should not have this much of an issue with stutters especially when panning in vc

Share this post


Link to post