Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

fly_like_an_eagle

updated to 10.22rc - unfortunately - many keys and xsaitek inop

Recommended Posts

now my xsaitek panels don't work anymore, 'G' key to lower/raise gear doesn't do anything, many other keys also inactive, RADIO and all electrical instruments don't work anymore on my Carenado C172 and F33. I do hear ATC radio though. no more gear up/down animation in spot view, though I can activate gear with mouse button. I assume it has to do with only the electrical system malfunctioning. all instruments that are electrically driven are blank or inop, the others like compass and airspeed and V/S indicator do work. I already restored my complete PREFERENCES folder from my previous backup but no avail. I had the same problem with 10.22 beta and successfully restored from a previously working complete xplane 10.21 backup. anybody got an idea whats going on?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

I cant help confirm the Saitek Radios but MY GF units work fine.  My "G" key also cycles the gear in the spot view of the Carenado V35, at least for me.  I have not noticed any electrical abnormalities yet either but will post here if I do. 

 

Sorry I can't dublicate what your experiencing maybe someone else can?

 

What OS are you using I'm running it on Win7 64bit

Share this post


Link to post
Share on other sites

My Saitek stuff is working good also.  Make sure your plugin for Saitek didn't get over written when in installed 10.22b.

Check your Plugin Manager to see if it is listed.

Share this post


Link to post
Share on other sites

oh happy day

 

all of a sudden, everything is working again, though I didn't change anything, except restart xplane. wonder why it was happening, since xplane asked after the update "run xplane?" from within the updater. maybe better to restart fresh anyway.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Always restart after updating.  The "Fly now" option seems hit and miss.

Share this post


Link to post
Share on other sites

" The "Fly now" option seems hit and miss."

 

if that is the real reason for the problem, then that message is misleading and should not appear. just unneccessarily adding to the ever more complex hunt for bugs,

 

on the other side, I am again enjoying stutterfree mostly steady 30 fps with antialiasing, cockpit shadows and HDR on, something I could not achieve in fsx

Share this post


Link to post
Share on other sites

Noticed my Challenger 300 causes a CTD now, is there a newer version of SASL since 10.22?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Noticed my Challenger 300 causes a CTD now, is there a newer version of SASL since 10.22?

Yes. Under 10.22 the Linux and Windows Versions of SASL has to inform X-Plane that they use LUA. In this case X-Plane reservers mem0ory for Lua in the lkower 2 GB of RAM. Further allocs by Lua will be intercepted and get instead a part of the reserved memory. Previously thios was only necessary for Mac Os X.

Share this post


Link to post
Share on other sites