Sign in to follow this  
rhalton

Audio problems

Recommended Posts

My audio playback is broken up. This is noticeable in the audio test, PA's and when FO is carrying out checklists resulting in missing some items. Have downloaded latest update - still same problem. Versions for Ifly 737 and airbus worked straight away without any problems. Anybody any ideas? Thanks.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

The Airbus and iFly products use the exact same system as the Dash 8, so the results should be exactly the same.

 

When is the last time you tested the iFly 737 version?

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

 


Used Both Airbus and Ifly in the last few days.

 

FS2Crew Dash 8 uses the exact same audio system as the iFly and Airbus.

 

Can you think of any reason why the results would not be the same?

 

I'm afraid I have no ideas off the top of my head.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Have disabled the sound blaster card and ran the sound through the on-board sound card. Now works perfectly. Thanks for your help

Share this post


Link to post
Share on other sites

OK sounds like a driver issue then.

Maybe a recent update of the driver or codecs caused this issue.

Glad to hear its sorted though.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Not sure is this might also be a factor... from the Trouble Shooting page:

 

  1. If using a Creative Labs X-Fi Extreme Audio Sound Card, uninstall the latest driver and re-install the original driver off the CD that came with your Sound Card.  The latest driver conflicts with the FS2Crew Audio engine.  (If you no longer have your original driver disk, click here to download the original driver).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Loaded a flight today and fault has returned. Re-connected to sound blaster, removed driver and installed original driver. Fault still there. Any more ideas?

Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have the same problem and only have an onboard sound card.   This is not a problem with the NGX version of FS2Crew.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I may have just fixed my issues.  I downloaded and installed the latest Realtek HD Audio Driver and Codec.  So far so good on a short test.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi 

I to am having the same problem with the copilots voice cutting out randomly. Did you use realteks driver installer program to scan which drivers need to be installed and is your problem still fixed?

thx Lee

Share this post


Link to post
Share on other sites

No, I just downloaded and installed the HD Audio Codec pack.  So far problems are resolved but I have only had a chance to do two very short tests.  I will go through a full flight tonight and report back.

Share this post


Link to post
Share on other sites

After a full test tonight, unfortunately the problem is back.  In addition the FO tonight has decided to repeat "1000 to go, ALT SEL" every 10 seconds for the entire part of the cruise.  I am finding that FS2Crew for the Q400 is quite unusable.  Not sure what the problem is as I have no issues at all with the NGX version.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I also downloaded the new codec pack and continued to get the same 1000 ft and alt sel. Also the sound continues to go in and out. I am very disappointed with this as I was really hoping to use a product like fs2crew for the q400. Let's hope these deal breaker issues are remedied very soon!

Thx lee

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

 


In addition the FO tonight has decided to repeat "1000 to go, ALT SEL" every 10 seconds for the entire part of the cruise.

 

 

Are you using saved panel states or flights?

 

We have a very large number of Majestic Dash 8 users... I'm trying to figure out why things are not going well in your case.

 

Cheers,

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this